לכך השיבה המשיבה כי "אשר על הערת אזהרה על הימנעות עסקה, היא לטובת אימא של בעלה ולטובת אחותו".
לשאלת בית הדין במהלך הדיון באשר לחלופה זולת הטלת עיקול, השיב בא כוחה של המשיבה כי "הצעתי שמרשתי תצהיר בפני בית הדין הנכבד שהיא לא תמכור את דירתה ולא תעשה שום שינוי בשעורי החזקתה בדירה עד ליום 28.3. הידיעה שיש עיקול על בית המגורים שלך, היא נוראית".
דיון והכרעה
על פי תקנה 129(2) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב- 1991, חלה תקנה 467 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד- 1984, הקובעת:
"(ב) הוגש ערעור או בקשת רשות לערער, רשאי בית המשפט שלערעור להורות על עיכוב ביצועה של החלטה שהיא נושא ערעור או נושא בקשת רשות לערער, וכן על מתן סעד זמני בנוגע להחלטה כאמור, למועד שיקבע ובתנאים שיראו לו".
ביחס לתקנה זו נקבע בע"א 7090/13 רונן נתני נ' שמעון פנחס בוסקילה, 20.5.14, נקבע כך:
"כידוע, על מי שמבקש סעד זמני לתקופת העירעור להוכיח התקיימותם של שני תנאים מצטברים: האחד – סכויים טובים לקבלת העירעור, והשני – נטייה של "מאזן הנוחות" באופן מובהק לטובתו, במובן זה שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להשיב את המצב לקדמותו אם לא יינתן הסעד הזמני, והערעור יתקבל.
...
תביעת המבקשת התקבלה בחלקה הקטן ונפסק כי "סיכומם של דברים: אני מקבל את התביעה של המעסיק, רק ככל שהיא נוגעת לאותן רכישות שבוצעו ב"כלבו חצי חינם" בסך כולל של 17,289 ₪". שאר טענות המבקשת – שיפוי בגין נזקים, גניבת תקבולי מזומנים ושורה נוספת של הוצאות שלטענת המבקשת בוצעו ללא רשותה – נדחו. בתביעת המשיבה נקבע כי אין סמכות לשלול מהמשיבה פיצוי פיטורים, ומשכך נפסקו לזכותה פיצוי פיטורים בסך 21,175 ₪. כן נפסקו לזכותה 7,000 ₪ דמי פדיון חופשה.
למען שלמות התמונה נציין כי גם המשיבה לערעור הגישה ערעור מטעמה (ע"ע 17316-02-18), שבו טענה כנגד המסקנה שעשתה שימוש פסול בכרטיסי האשראי של החברה לצרכיה האישיים, וכנגד אי פסיקת פיצויי הלנת פיצויי פיטורים.
נוסחת איזון זו תקפה, לטעמי, גם לאחר ביטולה של תקנה 471 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי), והיעדר דרישה לקיומם של "טעמים מיוחדים שיירשמו" בהוראת תקנה 467 לתקנות סדר הדין האזרחי, בנוסחה כיום (עיינו: החלטתי בע"א 427/13 דעוס נ' דופני (28.8.2013)).
סוף דבר- נוכח האמור, הצו הארעי שניתן ביום 21.1.18 יוותר על כנו עד למועד הדיון בערעור וזאת בכפוף לתנאים שקבעתי בהחלטה זו. בידי המותב שידון בערעור יהא להידרש לשאלה אם לבטלו או להאריכו.