מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תחולת חזקת שיתוף על נכס חיצוני

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כב' השופטת רביד לא קבלה פרשנות מרחיבה זו (ונותרה בדעת מיעוט), לטעמה, אין מקום להחיל את חזקת השתוף על נכס חצוני רק מעצם החיים המשותפים, ארוכים ככל שיהיו, ויש להותיר על בן הזוג הטוען לשיתוף, את הנטל להוכיח כי הייתה כוונה של המנוח לשתף ברכושו הנפרד (כשהכוונה רק לנכסים חצוניים ולא לדירת מגורים או לנכס שנרכש כתוצאה ממאמץ משותף).
...
14 ֹ שיש מצידו, , לכל אורך ההליך, על הקושי הקיים ' יחד עם זאת, בשים לב לדבריו של מ בניהול ההליך, לצד ניסיונות הפשרה שהיו בין הצדדים, לכל אורך ההליך, בסיוע באי כוחם, סבורני כי ככל שכך אכן נאמר למ', על ידי אביו, הוא יקיים את מצוות אביו המנוח.
לאור האמור אני דוחה גם דרישה זו. לסיכום הפרק הרכושי – אני דוחה עתירותיה של ב'.
60.1 אינני מקבלת דרישתה של ב' לקבוע כי העיזבון כולל רק את מחצית הזכות במגרש בג'.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

( הוא יכול להסתמך על הנכסים הללו" (עמ' 76-77 אני סבור שיש לאמץ את עמדתו של פרופ' ליפשיץ ולקבוע כי כאשר מדובר בנישואין ראשונים שהתקיימו עשרות שנים ללא "מהמורות" מיוחדות ובמצב בו שני בני הזוג תרמו לתא המשפחתי, מי באמצעות עבודה מחוץ לבית ומי בעבודה במשק הבית ובטיפול בילדים, יש להחיל את חזקת השתוף אף על נכסים חצוניים.
...
3 ( יעקובי נ' יעקובי, מט( במקרה שלנו הוגשה הבקשה ליישוב סכסוך ביום 09.12.2019 , אותו קובע אני כיום הקרע (וראה 5 .
אשר על כן משעה שאני קובע כי סך 300,000 ₪ והדירה ב..
אני ממנה את רואה חשבון רונן קידר כמומחה כלכלי, אשר יחווה דעתו על דרך ביצוע האיזון בשווה וזאת בתוך 90 ימים מהיום.
התובענה לעניין תחילת מועד השיתוף והחלוקה בתקבולי פנסיה נדחית.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהוראת הבצוע נקבע כי אמנם בהעדר הסכם ממון לא תחול חזקת התא המשפחתי על נכסים חצוניים, אולם צוין כי יש להמשיך ולבדוק "האם יצרו בני הזוג שתוף חוזי או קינייני בנכסים החיצוניים, שהרי אם נוצר שתוף כזה ממילא מדובר בנכס ששייך לשני בני הזוג" (סעיף 2.1.4 להוראת הבצוע).
...
יוזכר, כי בפרשת פלם, נחתם בין בני הזוג פלם הסכם ממון טרם שנערך ההסכם לרכישת הדירה המשותפת, ובכך מצא בית המשפט העליון עיגון לטענת בני הזוג בדבר הפרדה רכושית בענייננו – המצב העובדתי אינו זהה.
נדמה כי יש צדק רב בטיעוניו של ב"כ העוררים כפי שהובאו בחוות הדעת הנ"ל. העובדה כי נערך הסכם ממון לאחר "העסקה" וכי בני הזוג גרו תקופה מסוימת ב"דירת המתנה" אינה משנה, לטעמי, את המסקנה כי הגיע הזמן להחליט כי דירות המתקבלות בירושה או מתנה (ההדגשות שלי ד.מ.) לאחד ממרכיבי התא המשפחתי לא צריכות לשנות את המאזן הכולל של התא המשפחתי.
סוף דבר: הערר נדחה.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

קיימת פסיקה לפיה כאשר מדובר בנישואין ראשונים שהתקיימו עשרות שנים ללא תקלות, מהמורות או דרמות מיוחדות ובמצב בו שני בני הזוג תרמו לתא המשפחתי, מי באמצעות עבודה מחוץ לבית ומי בעבודה במשק הבית ובטיפול בילדים, יש להחיל את חזקת השתוף על נכסים חצוניים.
...
בענין זה אדגיש כי כל טענות הנתבע להפרדה רכושית, נדחות, ומכוחן גם הטענה להלוואה שנלקחה רק על ידי הנתבע והוחזרה מכספים שלו בלבד.
סיכום לאחר שבחנתי את הראיות שהוצגו בפניי, שמעתי את עדויות הצדדים, וניתחתי את מלוא הטענות הגעתי לכלל מסקנה כי התובעת לא הוכיחה כוונת שיתוף מלאה, כזו שמצדיקה היעתרות מלאה לתביעתה, אולם כן הרימה את הנטל על מנת לקבוע שיתוף חלקי, היינו שיתוף והחרגה גם יחד.
בחינת כל טענה וטענה, ומתן לה משקל עצמאי, מביא את בית המשפט למסקנה כי בשקלול הממצאים התובעת זכאית להירשם כבעלים של 25% מהזכויות בבית המגורים.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

יצויין כי בבע"מ 3674/21 ‏ ‏ פלונית נ' פלונית 12.8.2021, סוכמו הדיעות שונות בכל הנוגע לאופן תחולתה של חזקת השתוף על נכסים חצוניים (למשל, ע"א 4151/99 בריל נ' בריל, פד"י נה(4) 709, 717-716 (2001)  ע"א 1880/95 דרהם נ' דרהם, פ"ד נ(4) 865, 871-870 (1997)).
...
לסיכום נקודה זו - השבחה זו בסך של 800,000 יש לאזן, ובמסגרת איזון המשאבים התובעת זכאית למחצית הסכום, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד עריכת חווה"ד (24.4.13) ועד למועד התשלום בפועל.
סוף דבר: תקופת החיים המשותפים לצורכי איזון משאבים - הינה מיום 22.7.13 עד ליום 14.6.21.
טענות התובעת לשיתוף קנייני בבית ב*** נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו