מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תחולת הסכם קיבוצי על עובדי כוח אדם

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משנת 2012 מתקיימים במבקשת יחסי עבודה קבוציים והעובדים מועסקים בהתאם להסכמים קבוציים מיוחדים שנחתמו במהלך השנים, שיפורטו להלן: ביום 16.4.2012, לאחר משא ומתן שארך כ-13 חודשים, נחתם הסכם קבוצי מיוחד ראשון בין המבקשת לבין ארגון כוח לעובדים[footnoteRef:1] (להלן: הסכם 2012).
עוד נטען כי מטרת השביתה למנוע פיטורים גורפים, איון ההסכמים הקבוציים ופיצול יחידת המיקוח ולכן מוצדק לנקוט בה. המשיבים טענו שמשרד הרווחה מיתנהל כאחרון המזמינים, בחוסר תום לב בולט ובהתנהלות תמוהה מכיוון שהוא מסרב לנהל עמם משא ומתן או ליתן הוראה לזוכות במיכרז שההסכמים הקבוציים המיוחדים חלים על העובדים במעונות.
...
לכן אנו קובעים כי על המשיבים לדאוג לכך שבכל משמרת לילה ישהה מדריך אחד בכל קבוצה במעונות השונים.
סוף דבר הבקשות למתן סעדים זמניים - נדחות.
בנסיבות אלה, אנו קובעים כך: העובדים רשאים לשבות החל מיום חמישי ה-11.1.2018 בשעה 10:00, וזאת על מנת שהצדדים יוכלו להיערך ולמנוע סכנות ממשיות לבני הנוער.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם ההסכם הקבוצי שנחתם בין הצדדים חל על דיקנים חצוניים – זוהי הסוגיה העומדת להכרעתנו במסגרת סיכסוך קבוצי זה. העובדות כפי שעלו מחומר הראיות וטענות הצדדים: המבקש, "כוח לעובדים", הוא ארגון העובדים היציג של המרצים הבכירים במרכז האקדמי, אשר מאוגד מחודש 8/2014.
טענות המבקש: לטענת המבקש, ההסכם הקבוצי חל על כל העובדים ללא החרגה וההתייחסות בהסכם הקבוצי לדיקן פנימי היא לצורך טבלת השכר בלבד, אך אין בכך כדי להשליך על תחולת ההסכם הקבוצי על דקן פנימי ובודאי שלא על דקן חצוני.
...
" אך האם התכוונו הצדדים לערוך הבחנה בין דיקן פנימי לחיצוני? סבורים אנו שכן.
מסקנתנו היא כי ההסכם הקיבוצי אינו חל על דיקנים חיצוניים.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

למעלה מהצורך נוסיף כי סעיף 13(א) לחוק העסקת עובדים קובע כך: "תנאי העבודה, ובמקום שיש בו הסכם קבוצי - הוראות ההסכם הקבוצי, החלים על עובדים במקום העבודה שבו עובדים גם עובדי קבלן כוח אדם, יחולו, לפי הענין, על העובדים של קבלן כוח האדם המועסקים באותו מקום עבודה, בהתאמה, בין היתר, לסוג העבודה ולוותק בעבודה אצל המעסיק בפועל.
...
בנסיבות אלה, אנו מוצאים כי התובע קיבל מלוא התמורה ואף למעלה ממנה בגין עבודתו בשעות נוספות ובשעות שבת ומנוחה ולכן תביעתו בגין רכיב זה – נדחית.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
התובע ישלם לנתבעת 2 דמי הודעה מוקדמת בסך 648 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית חוקית ממועד סיום תקופת העסקתו הראשונה (1.11.2015) ועד למלוא התשלום בפועל.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 13(א) לחוק העסקת עובדים קובע כי – "תנאי העבודה, ובמקום שיש בו הסכם קבוצי - הוראות ההסכם הקבוצי, החלים על עובדים במקום העבודה שבו עובדים גם עובדי קבלן כוח אדם, יחולו, לפי הענין, על העובדים של קבלן כוח האדם המועסקים באותו מקום עבודה, בהתאמה, בין היתר, לסוג העבודה ולוותק בעבודה אצל המעסיק בפועל". החריג לכלל זה נקבע בסעיף 13(ג) לחוק העסקת עובדים, לפיו השוואת התנאים האמורה לא תחול לגבי עובד "...שתנאי עבודתו אצל קבלן כוח האדם מוסדרים בהסכם קבוצי כללי כמשמעותו בחוק הסכמים קבוציים, התשי"ז-1957, ובילבד שהסכם כאמור הורחב בצו הרחבה...". בפסיקה שניתנה לאורך השנים נקבע כי החריג הקבוע בסעיף 13(ג) לעיל לעקרון השוואת התנאים יחול רק על מי שהוא צד ישיר להסכם קבוצי כללי ולא על מי שהוראות הסכם זה חלות עליו מכח צו הרחבה (ר' סע"ש (תל אביב-יפו) 59408-12-15 TESFAY TOLDEBERHA - טוטאל מיקור חוץ בע"מ, ניתן ביום 5.1.17 והאסמכתאות שהובאו שם, סעיף 39 לפסק הדין).
...
משכך, דין התביעה ברכיב זה, להידחות.
סוף דבר תביעתו של התובע מתקבלת בחלקה, כמפורט לעיל.
התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית, התובע יישא בהוצאותיה בסך 2,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

א להסכם (ר' נספח 3 המצורף לתצהיר הגב' בניסטי) (הדגשים אינם במקור י.א): "4. א. הסכם זה יחול על כל העובדים כהגדרתם לעיל למעט – מנהל הרשות, מדען הרשות, עובד בחוזה בכירים, עובד במשרת אמון, עובד חצוני, עובד זמני, עובד יומי, עובד זר ועובד של חברת כוח אדם." כשנה לאחר קליטתו של התובע לעבודה, נחתם ביום 1.4.15 הסכם קבוצי מיוחד נוסף (הידוע כ-"הסכם קבוצי 2015"), הדן לטענת הנתבעת בתנאי העסקתם של העובדים היומיים, כאשר המצילים הוחרגו מתחולתו בהתאם לסעיף 5 להסכם (ר' נספח 4 המצורף לתצהיר הגב' בניסטי) (הדגשים אינם במקור י.א): "5. הקף תחולה:
עובדים במשרות מיוחדות שנקבע בחוזי עבודתם האישיים כי לא יחולו לגביהם ההסכמים הקבוציים הנהוגים ברשות, ובכפוף להעסקה המותרת בחוזים אישיים כפי שהיא קבועה בהסכם הקבוצי הראשי ובחוק; 5.5 למען הסר ספק, מובהר כי הוראות הסכם זה אינן חלות על עובדי כוח-אדם, יועצים, מומחים, נותני שירותים וכל מי שלא מתקיימים בינם ובין הרשות יחסי עובד ומעביד.
...
זאת ועוד, ראו האמור במכתב התשובה של הנתבעת לתובע מיום 25.6.19 (נספח 9 לתצהיר הגב' בניסטי): "1. מרשתי הבינה ממרשך, בזמן אמת, שהוא לא מעוניין לעבוד בעונה הנוכחית ולכן הוא לא נקרא לעבודה." לסיכום ראש פרק זה: התובע לא זכאי לפיצוי בגין אי קיום שימוע, תשלום תמורת אי מתן הודעת פיטורים מוקדמת ופיצויי פיטורים.
סוף דבר: על הנתבעת לשלם לתובע הסכומים כדלקמן: דמי הבראה – הסעד התייתר לאור המפורט בסעיף 87 לפסק דין זה. קרן השתלמות - סך של 3,018.30 ₪.
באשר להוצאות – מתוך התחשבות בהיבטים שונים, כגון: הצידוק שבהגשת התביעה מלכתחילה, הגשמת מטרת התביעה, הסעד שהתקבל בפועל - הגענו למסקנה כי יש הצדקה לפסיקת הוצאות באופן חלקי ומתון בלבד, שכן, התביעה התקבלה רק בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו