מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תושבות למתגוררים בין גדר ההפרדה לירושלים

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

הוא תושב הכפר צור באחר, לרבות בשטח הכפר שבין גדר ההפרדה והתחום המוניציפלי של ירושלים, והוא גר בכפר דרך קבע ושלא באופן אירעי" [ההדגשה הוספה - ד.ב.].
...
לפיכך אף לאחר שעיינתי בחוות הדעת של חבריי לא ראיתי לשנות מעמדתי.
יחד עם זאת, סבורני כי הענקת מעמד של תושב מכח תקנה 12 למי שמתגורר עם הוריו מחוץ לשטח המדינה, משיקולים של הגנה על שלמות התא המשפחתי – אינה מתקבלת על הדעת.
אולם אם בסופו של דבר הבחינה היא בחינה מהותית הבוחנת את זיקתו של התא המשפחתי לישראל – כפי שחברתי מציעה לקבוע (פסקה 21 לפסק דינה) – חוששני כי לקבלת הערעור עשויות להיות השלכות מרחיקות לכת.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

שניהם ממלאים אם כך אחר שני התנאים שנקבעו בהסדר 2005 - הם בעלי רישיון לישיבת קבע, והם "תושבי הכפר צור באחר, לרבות בשטח הכפר שבין גדר ההפרדה והתחום המוניציפלי של ירושלים" אשר גרים "בכפר דרך קבע ושלא באופן אירעי". לצורך הסדר 2005 אין רלוואנטיות לשאלה מתי בוצע מעבר מגורים מתת-שכונה לתת-שכונה אחרת בתוך צור באהר, שכן הנחת היסוד היא כי מדובר ב"כפר הומוגני אחד".
...
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, הערעורים מתקבלים.
הנשיאה ורדה וירט-ליבנה אני מסכימה עם תוצאת פסק הדין לאור האמור בסעיפים 63-65 לפסק הדין כי גם לפי הנחיות 2013 דין הערעורים להתקבל.
סוף דבר על דעת כל חברי המותב, הערעורים מתקבלים כמפורט בסעיפים 69-70 לחוות דעתה של השופטת סיגל דוידוב-מוטולה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הסכמה זו קיבלה תוקף של פסק דין ביום 11.4.2005: "הנתבע שלח הודעה ביום 10.4.05 על דעת היועץ המשפטי לממשלה. ב"כ התובעים לאחר שעיין בה, נתן הסכמתו לאמור בסעיף 6 בה, מהמילים "ובשים לב...". לאור הסכמות הצדדים וההודעה, ובשים לב לכך שמדובר בכפר הומוגני אחד, ועל פי הנחית היועץ המשפטי לממשלה לנתבע, הרי שכל עוד המצב המשפטי והמדיני יעמוד בתוקפו כפי שהוא היום, וכל עוד תתקיים גדר הפרדה במתכונת המתוכננת, יראה הנתבע במי שמתקיים בו כל האמור להלן, כמי שחוק הביטוח הלאומי וחוק ביטוח בריאות חלים עליו הן לעניין הזכויות והן לענין החובות המוטלות לפיהם, לאמור: הוא בעל רישיון לישיבת קבע לפי חוק הכניסה לישראל תשי"ב – 1952 הוא תושב הכפר צור באחר, לרבות בשטח הכפר שבין הגדר ההפרדה והתחום המוניציפלי של ירושלים, והוא גר בכפר דרך קבע ושלא באופן אירעי.
...
למעלה מן הצורך אציין כי גם לו היה מקום להחיל את הנחיות המוסד בעניינם של התובעים, דין התביעה להידחות מהטעם שהתובעים לא התגוררו דרך קבע בשטח המיוחד.
סוף דבר: מכל האמור - גם לגופו של עניין, התובעים אינם עונים על הקריטריונים שנקבעו בהנחיות המוסד.
לפיכך ובנסיבות אלו דין שתי התביעות נדחות.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפיכך, אין לקבוע את מעמדו של תושב מזרח ירושלים באופן בלעדי על יסוד מיקום בית מגוריו – בתוך או מחוץ לקו הגבול המוניציפלי של ירושלים, שנקבע לפני למעלה מחמישים שנה - תוך היתעלמות מהסיטואציה הייחודית של תושבי מזרח ירושלים, ותוך היתעלמות מהשינויים שחלו מאז שנקבעה ההלכה שלפיה השאלה המכרעת לבחינת התושבות היא מקום המגורים, ובראשן בניית גדר ההפרדה – אשר גרמה לשינוי מהותי במירקם החיים ולשינוי מהותי בזיקות ובקשרים בין תושבי מזרח ירושלים המתגוררים ממערב לגדר לבין התושבים והשירותים באיזור, גם אם השטח שבו הם מתגוררים אינו נכלל בשטח המוניציפלי של ירושלים (ראו לעניין זה רמון, ע' 256 עד 262).
...
להסרת ספק אדגיש, כי אין בקבלת תביעת המערערים לאי שלילת מעמדם כ"תושב" משום ייחוס משמעות מדינית לגדר ההפרדה, בניגוד לפסיקתו של בית המשפט העליון, וכמובהר החלטתי מתייחסת למערערים ונסיבותיהם, אשר אחת מהן היא מגורים בצדה המערבי של הגדר, עת לדעתי בקביעה אם יש מקום לשלול את התושבות מהמערערים שעברו להתגורר בשטח המיוחד, אין להתעלם מהשלכות בניית גדר ההפרדה.
סוף דבר: בשל מכלול הנסיבות הקונקרטיות במקרה הנדון: היותם של המערערים תושבי ירושלים ובעלי מעמד של תושב במשך שנים על המשמעות הנגזרת מכך; היותם של המערערים בעלי רישיון לישיבת קבע ונושאים תעודות זהות ישראליות; הזיקות המשמעותיות המצביעות על כך שמרכז חייהם של המערערים הוא בירושלים; מגוריהם של המערערים בצד המערבי של גדר ההפרדה על ההשלכות הנובעות מכך - אין לשלול מהם את מעמד התושבות רק נוכח העתקת המגורים לשטח המיוחד בשכונת הדואר, מעבר לקו המוניציפאלי של ירושלים.
סוף דבר על דעת רוב חברי המותב – הנשיא (בדימוס) יגאל פליטמן, הנשיאה ורדה וירט-ליבנה ונציג ציבור (מעסיקים) מר דן בן חיים, וכנגד דעתם החולקת של השופטת לאה גליקסמן ונציג ציבור (עובדים) מר אמיר ירון - הערעור נדחה מהטעמים המפורטים בחוות דעתה של הנשיאה ורדה וירט-ליבנה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בעקבות קבלת הודעה זו, התובעת פנתה אל הנתבע בטענה כי יש לראות בה כתושבת ישראל מכוח הנחיות על דעת היועמ"ש מ-2013 בהיותה מתגוררת בשכונת הדואר, בשטח שבין גדר ההפרדה הבטחונית לבין התחום המוניציפלי של ירושלים, כאמור בהגדרה של "השטח המיוחד" בהנחיות (להלן: "ההנחיות").
...
מן הכלל אל הפרט לאחר ששקלנו בכובד ראש את טיעוני הצדדים נבדוק את העובדות החקיקה והפסיקה ואת יישומם לגבי התובעת להלן.
בנסיבות אלה, תביעת התובעת להכרה בזכויותיה ממועד המוקדם ל-08/03/2005 אינה מבוססת, וטענת המוסד כי יכיר בזכויותיה החל מ-08/03/2005 היא קביעה סבירה וכדין ואין להתערב בה. סוף דבר נוכח כל האמור, המענה לשאלה האם התובעת זכאית לקצבת אזרח ותיק מכוח החוק או שמא כדין אושרה הזכאות לתשלום הגמלה מכוח ההסכם החל מחודש 08/2020 ואילך, הוא כי יש להחיל את הוראות החוק ולא את ההסכם, נוכח ההליך הקודם.
יחד עם זאת, מתקבלת טענת המוסד כי זכויותיה של התובעת ייחשבו החל מ 08/03/2005, מועד בו חל הרציונל של הוראות היועמ"ש. תביעת התובעת לתחולה רטרואקטיבית אחרת נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו