לפיכך, התקנון הרלוואנטי הנו התקנון משנת 2012, לפיו הזכאות לקיצבת שארים קמה רק למי שהייתה בת זוג של הנפטר "... לפני המועד בו היה זכאי לראשונה לקבלת קצבת זקנה בקרן, ...". אין חולק כי התובעת אינה עונה על הגדרה זו.
חוקיות השינוי בתקנון הקרן
לטענת התובעת אין ליתן תוקף לשינוי החד צדדי שנעשה בתקנון הקרן, לאור השאלות המשפטיות שתיקון זה מעורר הפוגע בזכויותיה של התובעת ודומותיה, באופן רטרואקטיבי.
דינמיות זו של תוכנית הפנסיה והעקרון הנוסף הנילווה אליה לפיו מתגבשות זכויות החברים בעת קרות הארוע הבטוחי ולא במועד הצטרפותם אל הקרן, נועדו להעניק לקרנות הפנסיה הוותיקות גמישות בהתאמת התחייבויותיהן הכספיות אל מקורות המימון הזמינים להן (ראו: עניין שגיא, 587-586; בג"ץ אליאב, פסקה 30).
עוד נקבע על ידי בית המשפט העליון כי "הסמכות לשנות את התקנון היא מאפיין הכרחי של קרנות הפנסיה אם חפצות חיים הן: אם רוצות הן לשמור על השקעות החברים בהן ולהבטיח כי תוכלנה לעמוד בהתחייבויותיהן הכספיות כלפיהם. גמישות זו מובטחת בתאגידים, כגון בחברה ובאגודה שיתופית, שלהם מנגנונים לקבלת החלטות המאפשרים בהחלטות רוב את שינויו של התקנון בכל עת" (ר' בג"צ אליאב, בפיסקה 31).
...
אשר לטענה כי לתובעת ישנו אינטרס ההסתמכות, וציפייה לקבלת גמלת שאירים, וכי זו ציפייה שהדין מגן עליה, אף דינה להידחות.
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, אין מנוס מלדחות את התביעה.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ונוכח סוג ההליך ומעורבות שאלות משפטיות, שוכנענו כי כל צד ישא בהוצאותיו.