מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תוקפו של רשיון נהיגה אמריקאי בישראל

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה מעולם בנגוד לסעיף 10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א-1961 ונהיגה ללא פוליסת ביטוח תקפה בנגוד לסעיף 2(א) לפקודת רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970.
טענת המבקש כי הוא החזיק ברישיון נהיגה אמריקאי אינה מאיינת את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום, שכן אין בהחזקת רישיון נהיגה זר כדי להקים אוטומאטית היתר לנהוג בישראל.
...
משכך, אני קובע כי טענתו של המבקש לפיה לא ביצע את המיוחס לו בכתב האישום אינה מהווה עיוות דין המצדיק את ביטול פסק הדין.
בנוסף, לנוכח חומרת העבירה, מדיניות הענישה ועברו של המשיב אני סבור כי מדובר בענישה מידתית וסבירה.
לנוכח האמור ומכוח עקרון סופיות הדיון הבקשה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

אני סבור כי במקרה שלפנינו המחדל של הנתבעת אינו מתבטא בכך שהיא לא וידאה כי במועד פניית התובע אליה היה לרישיון הנהיגה האמריקאי אותו החזיק תוקף בישראל, אלא בכך שהנתבעת לא העמידה את התובע על מורכבות הדין בישראל בכל הנוגע להכרה ברישיונות נהיגה זרים, כפי שמורכבות זו באה לידי ביטוי בהוראות תקנות 567 ו-567א לתקנות התעבורה".
אם כן, לאור העובדה כי חלה חובת גילוי מוגברת על המבטח, אין הוא יכול להסתפק בתנייה הקובעת שרישיון בר-תוקף הנו תנאי בסיסי לתוקפה של הפוליסה, ולכל הפחות עליה לידע ולהדגיש בפני המבוטח כי הדין הישראלי באשר לשימוש ברכב בהתבסס על רישיון נהיגה זר הנו מורכב ובאחריותו לוודא כי הוא עומד בתנאי החוק, גם אם לא לנקוט צעדים אקטיביים לבירור מצב רישיונו לאשורו, ומשלא עשתה כן – יהיה זה חסר תום לב מצידה לטעון כעת כנגד תוקפה של הפוליסה".
...
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום סכום של 5,112 ₪ עבור הסכומים שהתובע כבר שילם למר קוזניצוב, בניכוי השתתפות עצמית בסך 1,464 ₪, דהיינו 3,648 ₪.
בנוסף, הנתבעת תשלם את הסכום הנקוב בכל קבלה אחרת החתומה על-ידי מר קוזניצוב בתוך שבועיים מהמועד שבו התובע יציג לה קבלה כאמור, והכל עד לסך כולל של 13,872 ₪ (סכום הנזק בניכוי ההשתתפות העצמית).
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך כולל של 1,500 ₪ בתוך 30 יום.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2015 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

רשיון נהיגה אמריקאי הסניגור תלה יהבו בסוגית רשיון הנהיגה האמריקאי ולא ברור לי על שום מה. רשיון נהיגה אמריקאי, אף אם הוא תקף, אינו משמש כהיתר לנהיגה בישראל, והנוהג כשברשותו רשיון זה וללא רשיון נהיגה ישראלי תקף עובר את העבירה בה הנאשם הואשם.
קיומו של רשיון נהיגה אמריקאי בר תוקף, אם יוצג על ידי ההגנה יוכל, אולי, לשמש כחלק מטיעוניה לעונש.
...
אינני מקבל טענה זו. עיון בפסק הדין מעלה כי בדעת הרוב, קבעה כב' השופטת ארבל, כי ניתן לעשות כן, אולם במשורה ובהתקיים התנאים המפורטים שם, תנאים אשר מתקיימים במקרה זה. עיון בראיות שבפניי מעלה כי הודאותיו בפני השוטרים, למרות מילותיהן המועטות, ברורות, חד משמעיות, ואינן מותירות מקום לספק.
סוף דבר משנמצאו תוספות ראייתיות להודיית החוץ של הנאשם, יש לקבוע כי אין ברשות הנאשם רשיון נהיגה ישראלי בר תוקף וזאת על אף העדרו של תע"צ משרד הרישוי.
לאור כל האמור אני מרשיע את הנאשם בנהיגה ללא רשיון נהיגה תקף, עבירה על סעיף 10(א) לפקודת התעבורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בנוסף ובין היתר הוא טען, שגם אם לא, יש לחייב את הנתבעת לשאת בנזקיו כיוון שהיא הפרה את חובתה כלפיו כמבוטח, בכך שבטרם הנפיקה לו פוליסת ביטוח היא לא בדקה האם רישיון הנהיגה האמריקאי שלו תקף בישראל.
...
אשר לסעיף 329 לחוק הביטוח הלאומי, הנתבעת מבקשת שבית המשפט יורה שהמוסד לביטוח לאומי יהיה רשאי להפעיל את זכות הזקיפה הקבועה בסעיף זה, ולנכות את התשלומים שהנתבעת תשלם לתובע מהגמלה שתגיע לתובע מהמוסד לביטוח לאומי בעתיד, אם תגיע.
אני סבור כי לא ניתן להורות על סעד כזה בהליך שלפניי בו המוסד לביטוח לאומי לא נטל חלק, ודי בכך כדי להביא לדחיית טענת הנתבעת.
סוף דבר אני מחליט לקבל את התביעה ואני פוסק לתובע את הסכומים הבאים: נזק לא ממוני הפסדי שכר בעבר - 128,000 ₪ 1,750,000 ₪ אבדן השתכרות לעתיד - 1,448,000 ₪ עזרת הזולת לעבר ולעתיד - 281,000 ₪ ניידות - 160,000 ₪ הוצאות רפואיות - 100,000 ₪ סה"כ 3,867,000 ₪ בנוסף, הנתבעת תישא בשכ"ט ב"כ התובעים בשיעור של 13% בתוספת מע"מ, וכן בהוצאות המשפט של התובע בהליך זה. הסכומים האמורים ישולמו בתוך 45 ימים, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום מתן פסק הדין ועד ליום תשלומם בפועל.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה בחיפה בא"ש 6014-08-22 ג.פ. השכרת רכב וליסינג בע"מ נ' מדינת ישראל תיק חצוני: 11250697254 בפני כבוד השופטת רונה פרסון מבקשים ג.פ. השכרת רכב וליסינג בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד משיבים מדינת ישראל ע"י ב"כ עוה"ד החלטה
בעליה של המבקשת אף ביקש להדגיש כי הרכב הושכר לנהג לאחר שהאחרון הציג רישיון נהיגה אמריקאי תקף ולפיכך המבקשת פעלה כדין.
...
לאחר שעיינתי בחומר החקירה שהונח בפני אני סבורה כי קיימות בשלב זה ראיות לכאורה לכך שהנהג נהג ברכב כשהוא שיכור ומכל מקום אין מחלוקת לעניין קיומן של ראיות לכאורה.
העולה מכל האמור לעיל הוא כי החלטתי לדחות את הבקשה.
המזכירות תעביר עותק החלטתי זו לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו