מועד תחילת עבודתה של המשיבה בהתאם למכרז היה ביום 1.4.20.
תמצית טענות העותרת
בענין ערבות המיכרז, הטענה היא, כי המשיבה אמנם הגישה ערבות בנקאית בסך 535,000 ש"ח, שתוקפה עד יום 10.5.20, אולם הערבות נוסחה כך:
"אנו ערבים כלפיכם לסילוק כל סכום עד לסך 535,000ש"ח, אשר תדרשו מאת ביכורי השדה דרום שיווק תוצרת חקלאית (2002) בע"מ ח.פ. 513234120 (להלן: "החייב") בקשר עם קיום חוזה פומבי מס' 23/2019.
רק בעקבות פנייה של העותרת בענין זה, פנה שב"ס אל המשיבה, ביום 4.3.20, קרי אחרי זכייתה במיכרז, ובקש להעביר אליו עותק שלם של רישיון העסק, וזאת "לצורך וידוא כי רישיון העסק שברשותכם בר תוקף".
המשיבה עשתה כן, אולם, לטענת העותרת, הרישיון שהועבר אינו בתוקף, הואיל ואין בו הצהרה חתומה כדין:
* אין חתימת החברה, רק חותמת.
אולם זו טענה שאין לה זכר בכתב העתירה, וגם לא במכתבי ב"כ העותרת, שקדמו להגשת העתירה (ראה נספחים י"ג1, י"ד לעתירה), וצצה לראשונה - וללא כל הוכחה – בדיון, ועל כן אין להזקק אליה ואין לשעות לה.
בענין תוקפו של רישיון העסק הבאתי בחשבון את טענת שב"ס כי יועמ"ש מחלקת רכישות, עו"ד רזניק, שוחח ביום 12.3.20 (כך עולה מחוות דעתו מיום 18.3.20, נספח י"ז לעתירה, בסעיף 29) עם נציגת מחלקת רשוי עסקים בערייה, ו"לאחר שזו בדקה את עותק הרישיון המצוי בידיה, ולאחר שהח"מ (עו"ד רזניק) הפנה את תשומת לבה במיוחד לחלק הצהרת בעל העסק ולחתימות עליו, נימסר מפי מחל' רשוי עסקים בעריית קריית מלאכי, תשובה לפיה רישיון ניהול העסק של ביכורי השדה הנו בר תוקף".
...
אינני מקבל טענה זו. כשם שמר אילן שבע, בשם המשיבה, בחר לחתום את חתימתו פעם אחת, במקום המיועד לחתימתו, ולא חתם חתימה נוספת, על גבי חותמת החברה, כך מר סגלוביץ, בשם העותרת, בחר לחתום את חתימתו פעם אחת, על גבי חותמת החברה, ולא חתם חתימה נוספת במקום המיועד לכך.
אינני מקבל טענה זו. אישור זה מרשם החברות, תכליתו להוכיח "כי למציע אין חובות אגרה שנתית לשנים שקדמו לשנה בה מוגשת ההצעה" (ציטוט מסעיף 24.2 להוראות המכרז).
ס י כ ו ם
(א) אני מקבל את העתירה, פוסל את הצעתה של המשיבה 2 במכרז, בעיקר בשל כך שלא צירפה ערבות מכרז, ומבטל את החלטות ועדת המכרזים הקובעות את המשיבה 2 כזוכה במכרז.