מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תוקף תקנות מס הכנסה (קופות גמל)

בהליך תובענה ארגונית (בין עובד לארגון עובדים) (תע"א) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עניין זה אף תואם את האישור שניתן להדסה שצורף כנספח ב', לתצהירו של רואה חשבון הראל שרעבי, וממנו עולה כי ההפרשות של הדסה בשיעור 14.33% כוללות חלק גמולים בשיעור 6% ועל חשבון פיצויים 8.33% ואילו הפרשות העובד היו 5.5% הכל כמפורט באישור הנ"ל. לא ניתן לקבל הפרשות לקרן פנסיה ותיקה, אלא במתכון שנקבע ואושר על פי תקנה 19 לתקנות מס הכנסה קופת גמל הנ"ל. הדין לא מאפשר הפקדה שלא לרכיבים האמורים ויש לראות את מה שהופקד בהתאם למה שמותר על פי הדין.
העברת כספי ההפקדות בשיעור 2.33% לעובדים חלף העברתם לקרן מיד לאחר כניסתו לתוקף של פרק ז'1 שהוסף לחוק, הדסה המשיכה להפריש בשיעור שנידרש, אך לפתע מראשית שנת 2004 הפסיקה את ההפרשה בשיעור המוגדל 2.33% והפחיתה את הפרשותיה והורידה אותן (כמפורט בטבלה שהובאה לעיל בסעיף 10).
...
שאר טענות הדסה נדחות כאמור.
סוף דבר – אנו מקבלים את התביעה וקובעים כי שיעור ההפרשות של הדסה לקרן הפנסיה הדסה, צריך להיות כפי שנקבע בחוק הפיקוח, דהיינו היה צריך להגדיל, באופן מדורג, את ההפרשות על השיעור שהיה עד המועד הקובע בשיעור 1.5% מאת הדסה ועוד 1.5% מאת העובדים.
יחד עם זאת, בשים לב לקשרים המיוחדים בין הדסה לבין התובעת מצאנו להעמיד את שכר הטרחה אך על סך של 400,000 ₪ בלבד, שישולם לקרן הפנסיה תוך 60 יום מיום שיומצא פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מר שיף אף העיד, כי האחוז הכולל שהופרש בפועל, אינו עובר את התיקרה המותרת להפרשה לפי תקנות מס הכנסה וקופות גמל (ע' 12 ש' 23-28 לפרוטוקול).
לטענת התובע, תנאי עבודתו כללו מתן רכב צמוד וטלפון נייד בגינם חויב בשווי שימוש בתלוש השכר וזכאותו לקבלם הנה כל עוד לא נותקו יחסי העבודה והנה בתוקף גם בעת תקופת מחלה.
...
לסיכום: תביעת התובע מתקבלת בחלקה.
התביעה שכנגד נדחית.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 8,500 ₪ שישלמו תוך 30 יום מהיום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק הדין ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

להשלמת התמונה יובהר כי התקנות הותקנו בשנת 2014, כאשר עד אז היתה בתוקף תקנה 22 לתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל), תשכ"ד – 1964, בה נקבעו הוראות דומות כדלקמן: "לא שילם המעביד את תשלומיו הוא כאמור בתקנה 20 או לא העביר את תשלומי העמית- השכיר בזמנם כאמור בתקנה 21, תקבל הקופה על סכומים אלה מאת המעביד ריבית בשיעור שלא יפחת משעור ריבית הפיגורים בשל איחור בהעברת כספים מהמערכת הבנקאית שמפרסם החשב הכללי של מדינת ישראל מעת לעת". (תקנה 22 בוטלה בתקנות מס הכנסה (כללים לאישור וניהול קופות גמל)(תיקון), התשע"ה - 2014, ק"ת תשע"ה 7435, עמ' 55, מיום 5.11.14; לפסיקה לפיה חוב ריבית לפי תקנה 22 מחושב כריבית דריבית, ר' הנפסק בע"ע (ארצי) 34755-11-10 קרן הישתלמות למורים ולגננות בע"מ – רשת גני ילדים, 16.10.12).
...
על כן ולאור המצב המשפטי המפורט לעיל, דין התביעה להתקבל.
בנסיבות העניין, גם אם תוכנם של מכתבי הדרישה (מבחינת הסכומים השונים שננקבו בהם), מעורר תהיות, לא מצאנו כי עניין זה יכול להצדיק דחיית תביעה לחוב שמקורו בהוראות הדין.
אשר על כן, האמור באותו פסק דין, שממילא אינו מחייב מותב זה (מאחר שמדובר בפסיקה בית הדין האזורי), אינו רלוונטי למחלוקת נשוא הליך זה. סוף דבר – התביעה מתקבלת ועל הנתבעת לשלם לתובעת 58,041 ₪ בצירוף ריבית פיגורים לפי תקנה 11 לתקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל (תשלומים לקופות גמל), תשע"ד – 2014, מיום 27.11.2017 ועד התשלום בפועל.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2007 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 1.1.1988 נכנסה לתוקף תקנה 41כו לתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל), התשכ"ד-1964 הקובעת: "זכויות וחובות העמיתים בקופת גמל לקצבה לא ייקבעו אלא בתקנונה; לעניין זה, 'זכויות העמיתים' – לרבות הגדרת הזכאים והזכאויות, שיטת חישוב השכר הקובע, שיטת הצמדת הקיצבה, רכיבי שכר שכר הנכללים בבסיס הקיצבה ומועד תשלום הקיצבה. קופת גמל לקצבה לא תקנה לעמיתיה זכויות מעבר לקבוע בתקנונה, אף אם שולם עבורם" (ההדגשה הוספה).
...
לאחר שעיינתי בעתירה ובתשובות לה הגעתי לכלל דעה כי דינה להידחות על הסף.
העתירה נדחית על הסף.
העותרים ישלמו לכל אחת מהמשיבות 2 ו-3 את שכר-טרחת באי-כוחן, בסך 10,000 ש"ח. ניתן היום, י"ג באייר התשס"ז (01.05.07).

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2006 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

וכך מצויין בסיכומי המערערים "נמצא, כי על העובדים שלא פרשו עד ליום 01.10.03 יש להחיל הסדר כדלקמן: א) ביחס לתקופה בה היה הסכם 90 בתוקף - קרי עד ליום 01.10.03 - יש לחשב את זכויותיהם לפי הוראות ההסכם. ביחס לתקופה שלאחר הפקעת ההסכם, יש לחשב את הזכויות לפי חוק הפיקוח והתקנון האחיד". אם לתיקון חוק הפיקוח על שירותים פינאנסיים משנת 2003, יש נפקות לעניין חלות הסכם 1990, כך אף לתיקון תקנות מס הכנסה - קופות גמל משנת 1988, אשר אף לו זיקה ישירה לשאלת חוקיות הסכם 1990, יש אותה הנפקות.
...
נמצאנו למדים, כי על אף העובדה שברוב רובה של התקופה הרלוונטית דמי הגמולים ששולמו עבור עובדי מקורות היו זהים לאלה ששולמו עבור עמיתיה האחרים של הקרן, גמלתם של חלק מעובדי מקורות, ובם המערערים 4, נקבעה החל בשנת 1960 ועד לשנת 2006 על פי שיטת "המשכורת האחרונה" ולא על פי "שיטת הממוצעים" שהונהגה בתקנון הקרן כבר ב - 1981 באשר לעובדים חדשים, והחל בשנת 1988 - בעניינם של כלל העמיתים.
חזרנו ועיינו באסמכתאות#_ftn7 שהביאו המערערים לטענתם, כי אין כל קשר בין האמור בתקנות לבין כשרותו של הסכם 1990, ומצאנו, כי שאני הכא - אין קשר בינן לענייננו ואין הן עוסקות בשאלה מה דינו של הסכם שנעשה על ידי הקרן, בניגוד לכללים שנקבעו בחוק ובתקנות לאישור הקרן ולניהולה.
גם טענה זו אין בידינו לקבל.
[13] סוף דבר לאחר שנתנו דעתנו לטענות הצדדים בכלל ולטענות המערערים במיוחד, לא מצאנו לקבל את הערעור, והוא נדחה בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו