בנוסף, עקב ההליך הנוכחי ולפנים משורת הדין תפעל המשיבה: לוודא כי הכיתוב על שוברי הזיכוי בכל חנויות הרשת יהיה תואם לדרישות החוק, ולא יכלול כל מיגבלה על תוקף ממושו שתפחת משנתיים; תחדד ותרענן את ההוראות והנהלים בסניפיה השונים; ותשלח הודעות SMS לחברי מועדון לקוחותיה ובהן הבהרות לגבי מדיניות מימוש שוברי הזיכוי בהתאם להוראות הדין.
אמנם באותו עניין דובר בהסתלקויות מתוגמלות מתובענות שעסקו בהפרת דיני סימון מוצרי מזון, בעוד שהתובענה שלפנינו עוסקת בהפרת הדין בקשר עם שוברי זכוי המונפקים עקב ביטול עסקה, אך בהנתן שאין לומר על התחום האחד שהוא חשוב או בעל ערך ממשנהו, קיים אינטרס צבורי מובהק בייצור תמריצים להגשת תביעות ייצוגיות ראויות ומבוססות בשני התחומים כאחד.
...
במסגרת הבקשה צוין כי לטענת המשיבה דין התביעה האישית ובקשת האישור להידחות, בין היתר בשל נימוקים אלו: טענות המבקש לגבי כיבוד שוברי הזיכוי על ידי המשיבה אינן נכונות עובדתית; ככל שנמצאה תקלה באופן מימוש השובר, הרי שהיא נקודתית, נעשתה בתום לב וללא כוונת הטעיה והיא אינה מזכה בפיצוי כלשהו; המבקש לא הראה הטעיה צרכנית; למבקש לא נגרם נזק, שהרי במועד הגשת התביעה טרם חלף מועד מימוש השובר שבידו; אופן כימות הנזק הוא כללי וכוללני ואינו מבוסס על עובדות נכונות.
לאור זאת הגיע המבקש לכלל מסקנה כי אין טעם להמשיך בניהול התובענה נגד המשיבה והוא עותר להסתלק ממנה, ובכלל זה מהתביעות הכספיות המפליגות שביקש להגיש נגד המשיבה בשם חברי הקבוצה, אשר נאמדו בבקשת האישור ב- 17.82מיליון ש"ח. המשיבה מצידה התחייבה לשלם למבקש, המייצג את עצמו, שכ"ט בסך 20,000 ש"ח בתוספת מע"מ.
בפסק דיני בת"צ (ת"א) 1469-02-13 עידן לוי נ' פסטה נונה בע"מ (להלן – עניין "פסטה נונה"), אשר ניתן אך לא מכבר, נדונו בהרחבה אמות המידה לאישורו של הסדר הסתלקות מסוג זה שלפנינו - אשר בקרב העוסקים בתחום נהוג לכנותו: "הסדר הסתלקות מתוגמלת" (על שום הגמול ושכר הטרחה שהוסכם על תשלומם במסגרתו).
המסקנה המתבקשת היא, כי מדיניות אישור בקשות הסתלקות בשני התחומים הנדונים אמורה להיות, ככלל, אחידה.
דברים אלו יפים ככתבם וכלשונם גם לגבי הסדר ההסתלקות שלפנינו, אשר במסגרת נגוזו להן ונמוגו – בטרם יבשה הדיו על בקשת האישור – התביעות הכספיות בגין נזקיהם של חברי הקבוצה שנאמדו בסכום עתק של 17.82 מיליון ש"ח, כאשר המשיבה מצדה מתחייבת, מנגד, לשלם למבקש סכום העולה על 20,000 ש"ח.
אשר לסמכותו של בית המשפט לפעול לאיתור מייצגים חילופיים חלף אלו שהסתלקו קבעתי באותו עניין, כי "שקלולם של מכלול השיקולים שפורטו לעיל מוביל למסקנה, כי סמכות בית המשפט שבסעיף 16(ד)(1) לחוק תופעל רק במקרים חריגים ויוצאי דופן, שבהם הנזק העלול להיגרם על ידי ההסתלקות לאינטרס הציבורי או לחברי הקבוצה הוא מידי, מוחשי וניכר". לא שוכנעתי כי כאלה הן נסיבות המקרה שלפנינו.