כך, בסעיף 25 לבקשת המדינה לצוו מניעה נגד השביתה שבה נקט ארגון המורים (ס"ק (ארצי) 10/07, נספח מב/29 לבקשת ארגון המורים) הבהירה המדינה כי נוכח השבתת הלימודים לא היתקיים משא ומתן עם ארגון המורים בקשר לרפורמה והמדינה המשיכה במשא ומתן עם הסתדרות המורים בלבד (סעיפים 25, 32 ו- 33 לבקשת המדינה), אם כי היו ישיבות בנושאים קונקריטיים בהן הישתתף גם יו"ר ארגון המורים (סעיפים 26, 35 ו- 36 לבקשת המדינה).
לגופו של עניין טענה הסתדרות המורים כי הסכם 2008 אינו הסכם קבוצי בר תוקף ביחסים שבין המדינה לבין ארגון המורים (בהתייחס לעובדי ההוראה בחטיבות הביניים), הן בשל העידר מעמד של ארגון המורים לחתום על הסכם קבוצי עם המדינה והן בשל כך שהוא "פסול כמפר הסכם קודם" (כתבי בית דין שהגישה הסתדרות המורים בהליך בבית הדין האיזורי - נספח מב/44 לבקשת ארגון המורים; פרוטוקול הדיון בבית הדין האיזורי – נספח מב/45 לבקשת ארגון המורים).
...
כללו של דבר: על יסוד האמור לעיל, בקשתו של ארגון המורים להצהיר כי כלל עובדי ההוראה בחינוך העל יסודי בכיתות ז' עד יב' הם בגדר יחידת מיקוח אחת נדחית.
על אף האמור, אנו סבורים כי יש מקום שהצדדים ליחסי עבודה ישקלו "לחשב מסלול מחדש", ויבחנו בתום לב, בפתיחות וביצירתיות פתרונות שיביאו ליישוב הסכסוך, ויאפשרו להם לפעול יחדיו לטובת כלל עובדי ההוראה.
סוף דבר
בקשתו של ארגון המורים להצהיר כי כלל עובדי ההוראה בחינוך העל יסודי בכיתות ז' עד יב' הם בגדר יחידת מיקוח אחת - נדחית.