בקשה לאישור הסדר פשרה במסגרת בקשה לאישור תובענה ייצוגית לפי סעיפים 18 ו-19 לחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006 (להלן: "חוק תובענות ייצוגיות").נספח 1
עניינה של בקשת האישור שהוגשה ביום 27.11.2018, בטענות המבקש – אדם עם מוגבלות חמורה בשמיעה, כי המשיבה (להלן: "המשיבה" או "קרל ברגר" או "הרשת") מפלה ופוגעת בזכות חברי הקבוצה לשויון ונגישות, בכך שברוב הסניפים אין מערכות עזר לשמיעה עם לולאת השראה ועם אוזניה (להלן: "מערכת עזר"), בעמדת שירות אחת לפחות מכל סוג שירות.
מעשה בית דין וויתור על תביעות
אישור הסדר הפשרה וביצועו, יקימו מעשה בית דין כלפי המבקש וכל חברי הקבוצה, שלא נתנו הודעת פרישה כדין, ביחס לתקופה שמיום 1.7.2014 ועד למועד הקובע, וביחס לכל הטענות ועילות התביעה שהועלו בבקשת האישור בקשר עם מערכות עזר לשמיעה בסניפי המשיבה, וכן ויתור וסלוק הדדי של הצדדים על כל טענה, דרישה, זכות ו/או תביעה, האחד כלפי מישנהו ו/או מטעמם, בקשר עם בקשת האישור ו/או מערכות העזר לשמיעה בסניפים התקופה האמורה.
במקרה של ביטול הסדר הפשרה או פקיעתו, יהיה ההסכם חסר תוקף משפטי, כאילו לא נחתם וכאילו אין פסק דין, ולא יהיה ניתן להגיש אותו ו/או לעשות בו ובתוכנו שימוש כלשהו, בין בהליך משפטי ובין בכל הליך אחר, לא ייזקף לחובתו או לטובתו של מי מהצדדים, ולא יהא על הצדדים לנקוט בהליך משפטי לביטול הסכם הפשרה, והכל מבלי שתהיה למי מהצדדים כל טענה ו/או תביעה ו/או דרישה בקשר לכך.
...
לאחר ששקלתי את הדברים ואת טענות הצדדים בעניין, הגעתי למסקנה כי שאלת בחינת הוגנות וסבירות הסכם הפשרה לא מצריכה מומחיות מקצועית.
לאור האמור, ועל מנת שלא לסרבל את הדיון באישור הסדר הפשרה ולא להכביד על הצדדים בעלויות מיותרות, מצאתי לנכון להיעתר לבקשה שלא למנות בודק.
סוף דבר
ניתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה.