לגירסת המשיב הוא חתם על הסכם הפרישה נוכח סד הזמנים שאותו הציב בפניו הבנק והודעתו כי הצעתו לפרישה מוקדמת היא בבחינת "take it or leave it"; עת הבנק הבהיר לו כי המשך עבודתו אצלו אינו רצוי יותר; עת הוא נסמך על ייעוץ משפטי שקבל מההסתדרות, שלפיו הוא יהיה זכאי לתבוע את זכויותיו הנובעות מרכיב השעות הנוספות; והמלצה להוסיף "ת"ל" (תחת לחץ) ליד חתימתו בשולי העמוד המכיל את סעיף הויתור.
עוד נקבע בפסיקה כי יש לבחון אם מדובר בפשרה אותנטית או בויתור:
"...בהתאם להלכה שנתגבשה במשפט העבודה עובד אינו יכול לוותר על זכות שמוקנית לו מכוח משפט העבודה המגן, לרבות במסגרת כתב ויתור (ראו חמת ארמטורות ויציקות בע"מ - ישראל נעים, פד"ע לג 260; פארן - אי.סי.אי טלקום, (7.2.11), סעיף 22(. משמע, אין בכוחו של הויתור – להבדיל מהפשרה האותנטית בה נדון להלן - להקים מחסום מפני תובענה ביחס להפרש, ככל שקיים, בין גובה הזכות המהותית על פי דין (שמקורה בהסכם קבוצי או צו הרחבה) לבין הסכום ששולם בפועל לרבות במסגרת כתב הויתור ברכיב הפרישי פנסיה. פשרה אותנטית משמעה קניית סיכון בהנתן מחלוקת משפטית או עובדתית ממשית וכנה לגבי עצם הזכאות או היקפה; ואילו, הויתור מאופיין בהיעדר מחלוקת ממשית על הזכאות והיקפה, קרי בודאות הזכאות. מקום בו המדובר בפשרה אותנטית, ובפרט כאשר ארגון העובדים צד לה, ניתן בנסיבות מתאימות ליתן לפשרה תוקף משפטי (דב"ע (ארצי) לח/3-59 סילשי - דורון, פד"ע י 32). משמעות מתן התוקף לפשרה אותנטית היא כי ההסכם שנערך מהוה מיצוי הזכות, בראי חילוקי הדיעות הממשיים ביחס לעצם הזכאות או היקפה, ואין מקום לחיוב נוסף. ואילו, ככל שיסתבר כי המדובר בויתור על זכאות שוודאותה אינה מוטלת בספק אזי אין המדובר בפשרה אותנטית, אלא בויתור על זכות מוקנית קוגנטית, וככזה הוא יהא חסר תוקף משפטי, ולא יהא בכוחו לחסום את העובד מלממש יתרת זכאותו.
כך גם ב-סע"ש (תל אביב-יפו) 5921-03-22 מאיר באסה - הבנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ (19.9.22), פסק דין חלוט שלא הוגש עליו ערעור, שם נקבע:
"כבר עתה נבהיר כי הסכם הפרישה, הכולל סעיף ויתור, עשוי מקשה אחת ואם לטענת התובע, הוא נחתם תחת כפייה, עושק ומחאה, ואין לו תוקף ונפקות – משתמע מכך כי יש לבטל אותו. חרף זאת, התובע לא עתר לביטול הסכם הפרישה, ובתגובתו אף הבהיר מפורשות שאין הוא עותר לביטולו (ס' 29 לתגובתו). טענותיו אלה של התובע הן תרתי דסתרי ואינן יכולות לדור בכפיפה אחת. לכן, משאין התובע עותר לביטול הסכם הפשרה עולה כי גם לשיטתו הסכם זה בתוקף, חרף כל טענותיו".
במקרה דנן, המשיב קיבל סכומים שהם מעבר לחובה שבדין (מעבר לזכויות קוגנטיות), ולכן זכויותיו לא קופחו.
המשיב העיד לראשונה בחקירתו הנגדית כי מר סופר איים עליו, צעק עליו ואמר לו את הדברים: "אם אתה לא תחתום אתה לא תפרוש" (עמ' 15 ש' 27-30 לפרוטוקול הדיון).
...
דין יתר טענות המשיב להידחות.
לסיכום
הבקשה לסילוק על הסף של התביעה בשל מניעות וויתור מתקבלת.
דין התביעה להידחות.