מבוא
לפניי תביעה קטנה לפצוי בסך של 34,600 ₪ שהגיש התובע כנגד הנתבעות בשל סרוב הנתבעת 1, חברת אייר קנדה, להטיסו בטיסה, שרכש הוא באמצעות הנתבעת 2, חברת יונייטד איירליינס, בטענה כי זה לא החזיק ברשותו מיסמכי נסיעה נאותים.
לפיכך, השאלה המצריכה הכרעה במסגרת פסק זה הנה: האם סירובן של מי מהנתבעות להטיס את התובע חזרה לארץ בשל היותו בעל דרכון פולני בלבד וללא דרכון ישראלי בתוקף, ולמרות קיומה של הוראת שעה שהתירה לישראלים לצאת את הארץ תוך כדי שימוש בדרכונים זרים, היתה מוצדקת בנסיבות העניין?
עובדות וטענות הצדדים
התובע רכש טיסות הלוך וחזור מישראל לארה"ב, לו ולבתו הקטינה, שתוכננו להיות מופעלות על ידי חברת אייר קנדה.
כן הנני מחייב את אייר קנדה בפצוי התובע בסך כולל של 12,380 ₪, ולפי בחירתו – בהשבת התמורה בגין 2 כרטיסי הטיסה לחזרה ארצה מארה"ב כפי ששולם בעדם על ידי התובע או ב- 2 כרטיסי טיסה חלופיים מוושינגטון לישראל.
...
דיון והכרעה
לאחר שמיעת עמדות וטענות בעלי הדין ועיון במסמכיהם, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל כנגד הנתבעת 1, אייר קנדה, ולהידחות כנגד הנתבעת 2, יונייטד איירליינס, כפי שיפורט להלן.
סיכום
לאור האמור לעיל, הנני מקבל את התביעה כנגד אייר קנדה, ובנסיבות אלו דוחה אותה כנגד יונייטד איירליינס בשל הנימוקים שפורטו לעיל.
כן הנני מחייב את אייר קנדה בפיצוי התובע בסך כולל של 12,380 ₪, ולפי בחירתו – בהשבת התמורה בגין 2 כרטיסי הטיסה לחזרה ארצה מארה"ב כפי ששולם בעדם על ידי התובע או ב- 2 כרטיסי טיסה חלופיים מוושינגטון לישראל.