כחצי שנה לאחר מכן, ולאחר מספר בדיקות שביצעה הנתבעת, ביום 22.9.2010 חתמה התובעת על "כתב ויתור ושיחרור" שהנפיקה לה הנתבעת.
לאחר שהוגשו תצהירי העדות הראשית ביקשה הנתבעת להעיד עדים נוספים, ובהם עובדת הנתבעת לשעבר – אשר לפי הטענה טיפלה בתביעת התובעת בשעתו, וסוכן הביטוח של התובעת שטיפל בתביעת התובעת וחתם על כתב הויתור והשחרור.
באותו דיון טענה הנתבעת עוד כי בשל העדר חתימתה של חברת הביטוח הסכם הפשרה המגולם בכתב הויתור והשחרור מעולם לא ניכנס לתוקף (עמ' 2 לפרוטוקול, בשורה 34).
כך, חברת הביטוח אינה רשאית להחתים מבוטח על כתב ויתור ושיחרור אלא אם היא משלמת בפועל את התגמולים בהתאם לו. כתב הויתור מגלם, מחד, את הודאת חברת הביטוח בחבותה לשלם את הסכום הנקוב בהסכם, ומאידך, את הויתור של המבוטח על כל תביעה עתידית ביחס לאותו ארוע בטוחי.
המסקנה, אפוא, היא כי בנסיבות העניין שלפניי התכליות ביסוד קביעת תקופת היתיישנות מקוצרת אינן חלות; וליתר דיוק, הן עמדו לחברת הביטוח שעה שפעלה – במשך כששה חודשים – לבירור דרישת התובעת לתשלום תגמולי ביטוח, ומוצו בהחלטתה להכיר בחבותה לשלם ולהנפיק כתב ויתור ושיחרור.
מבלי לפסוח על זכותו של הנפגע בנסיבות מסוימות לראות בהודעתו כאילו הגיעה ליעדה במועד (ראו, סעיף 21 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1970), ככלל "הביטול הוא פעולה משפטית חד-צדדית אשר שכלולה מחייב קליטה (אך לא הסכמה) של המפר" (ראו, ע"א 9371/00 אלבשארה לעידוד תיירות בע"מ נ' קוסטודיה פרנציסקנה דה טרה סנקטה, פ''ד נו(4) 798, 804 (2002)).
...
המסקנה מכל האמור לעיל היא שלא עלה בידי הנתבעת להוכיח את טענותיה לעניין ההתיישנות והיעדר היריבות.
סוף דבר, התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 101,500 ש"ח בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד ליום מתן פסק הדין.