לאמור, במקרים בהם הוסדרה סוגיית פיטורי הצמצום במסגרת ארגונית, יש ליתן תוקף לאומד דעת הצדדים, כפי שבא לידי ביטוי בהסכם.
מנגד, טענה הנתבעת, כי בנגוד לטענות התובע, פיטוריו נעשו בתקופה בה לא עמדה לו כל יתרת זכות של ימי מחלה (כעולה מתלוש שכר יולי 2017, מצויינת יתרת מחלה שלילית), ולפיכך פיטוריו אינם סותרים את הוראות חוק דמי מחלה, תשל"ו 1976 או ההסכם הקבוצי.
]
בהמשך חקירתו אישר התובע כי חתם על הסכמה לויתור על סודיות רפואית רק כלפי גב' פלס, וגב' מוסקוביץ' העידה כי בנסיבות אלה, המידע שנימסר לגב' פלס הנו חסוי ולא נחשף לחברה[footnoteRef:50].
]
"כאשר מוצעת לעובד האפשרות לחתימה על הסכם פרישה מרצון, הכולל בתוכו מטבע הדברים תנאים מיטיבים, רצונו של המעסיק הוא כפול – הן לתמרץ את העובד לחתום על ההסכם באותה העת, והן לתחום את התשלומים המגיעים לעובד בגין תקופת העבודה וסיומה, וממילא למנוע בעתיד היתדיינות משפטית.
]
"זה פראקטיקה שרווחת בכל האתרים של טבע בישראל. ולראיה כשהחתמנו עובדים על כתב שיחרור וויתור, לא פנו אליי ולו פעם אחת לא מההסתדרות ולא מהועד כדי להתלונן או לומר שיש משהו לא תקין".
אנו ערים לטענת מר קויפמן בתצהירו, כי אילו היה יודע שקיבלת המענקים מותנית בחתימה על כתב קבלה ושיחרור, לא היה נותן יד להסכמות אליהן הגיעה החברה עם נציגות העובדים[footnoteRef:76].
...
על יסוד כל המפורט לעיל, מצאנו כי דין התביעה על כל מרכיביה ורכיביה – להידחות.
נוכח סכום התביעה והתנהלותו חסרת תום הלב של התובע, כפי שפירטנו לעיל, ישלם התובע לנתבעת בגין הוצאות משפט סך של 20,000 ₪, בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.
אשר להסתדרות, כעולה מסיכומיה לא עתרה לפסיקת הוצאות, על כן לא מצאנו להשית הוצאות לטובת ההסתדרות.