הסכם מיום 30.6.10 (יקרא להלן – הסכם 2010) כולל אישור הבקרה התקציבית לשכרו של התובע והמענקים המובטחים שהוא עתיד לקבל במהלך שלוש שנות ההסכם מעונת 2011/12 ועד לעונת 2013/14, וכולל אופציה לקבוצה בתום כל עונת משחקים להפסיק את החוזה ללא כל פיצוי מטעמה.
לאחר תום פרשת הראיות הצדדים סיכמו טענותיהם בעל-פה. נפנה להכריע בתביעת התובע ותחילה בטענתו לפיה כתבי הויתור עליהם חתם בכל שנה אינם בעלי תוקף מחייב.
מגמת הפסיקה ביחס לכתב ויתור הנה להרחיב את הנסיבות שבהן לא יינתן לו תוקף מחייב:
"כידוע, מעסיק אינו רשאי להתנות תשלום כספים המגיעים לעובד שאינם שנויים במחלוקת בחתימת העובד על כתב ויתור [דב"ע (ארצי) מט/62 – 3 ליפשיץ – בית מרגוע מעלה החמישה, פד"ע כ' 362 (1989); דב"ע (ארצי) מה/131 – 3 דימנט – הטכניון מכון טכנולוגי לישראל, פד"ע י"ז 200 (1986); דב"ע (ארצי) נא 141 – 3 לוג'יק בע"מ – דיאנה סול, פד"ע כ"ד 143 (1992)]. ...אין פסול בכך שמעסיק מבקש לברר עם העובד מה הן טענותיו ביחס לתשלומים המגיעים לו. אולם, מעסיק אינו רשאי להתנות תשלום כספים שאינם שנויים במחלוקת בחתימת עובד על כתב ויתור, גם אם מדובר בכתב ויתור מסויג, שבו ניתנת לעובד אפשרות לפרט את טענותיו. יתכנו מצבים, שבהם במועד תשלום פצויי הפיטורים העובד אינו יודע מה הן כל טענותיו כנגד המעסיק, והוא מבקש לערוך בירורים נוספים, ואין מקום לידרוש ממנו להתחייב מראש לצמצם ולהגביל את טענותיו. יתכנו מצבים, ומקרה זה נימנה עימם, שיש לעובד טענות רבות ומורכבות, כך שהדרישה מהעובד להעלותן על הכתב במספר שורות על טופס אינה סבירה. בכל מקרה, מעסיק אינו רשאי להתנות תשלום כספים שאינם שנויים במחלוקת בחתימת העובד על כתב ויתור, גם אם מדובר בכתב ויתור מסויג, ועובד אינו חייב במעמד תשלום פצויי הפיטורים לפרט את כל טענותיו ולהתחייב מראש שלא להעלות טענות נוספות מעבר לאותן טענות שפירט בכתב הוויתור המסויג, על מנת לקבל את הזכויות המגיעות לו על פי הדין." ( ע"ע 8582-02-13 רשת הגנים של אגודת ישראל – שמחה בוסי, מיום 13.10.16, פסקה 143).
במצב דברים זה כאשר ישנה גרסה מול גרסה, ואין חולק כי לפחות טכנית נעשתה החתמת התובע על כתבי הויתור במועד קבלת הפרישי השכר ולמעשה טרם קבלת ההמחאות, ומשלא הובאו עדויות עדים אשר נכחו במעמד החתימה ויכלו לשפוך אור לגבי נסיבותיה, סביר בעיני כי קיים קשר בין תשלום השכר והחתימה.
...
כן תשלם הנתבעת לתובע בתוך 30 יום מהיום - פיצוי בגין פגמים בעריכת תלושי השכר בסך של 2,000 ₪.
התביעה בגין חופשה, הבראה, השלמת הפרשות לקרן הפנסיה ועוגמת נפש – נדחית.
בנוסף לאמור לעיל, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של 5,000 ₪.