בפסק הדין אושר הסדר פשרה בין הצדדים.
אשר על כן סבורה המערערת, כי הנאמן טעה בכך שקבע כי תביעת החוב בתיק הפש"ר תחומה לגובה הסכום בפתיחת תיק ההוצל"פ.
טוענת היא כי על פי פסק הדין שאישר את הסכם הפשרה בת.א. 88654/96, שווי חובו של החייב כלפיה הוא כשווי מכר הנכס במלואו כעולה גם משטר המשכנתא שלצורך ממושה ניפתח תיק ההוצל"פ.
כפועל יוצא, טוענת המערערת כי מלוא סכום המימוש של הנכס אמור להיזקף לזכותה במסגרת תביעת החוב שהגישה ולא רק מחצית הסכום כפי שקבע הנאמן.
בנסיבות אלה סבר הנאמן, כי לא די בהסכם הפשרה שקבל תוקף של פסק דין בת.א. 88654/96, על מנת לבסס את תביעת החוב, שכן בהסכם זה לא ננקב סכום חד משמעי.
היא לא צירפה אסמכתות מספקות וטענתה כי היא זכאית להפרע כל סכום שיתקבל כתוצאה ממימוש המקרקעין, ללא קשר עם גובה החוב האמתי והנכון של החייב כלפי הנושה, חותרת תחת עקרון השויון בין נושה לחייב ואף עלולה להיות מסוכנת על דרך פתיחת פתח לחייבים להבריח נכסים מנושיהם ע"י שיעבודם בסכום שאינו קצוב.
מקובל עלי כי השעור הקבוע בסעיף 4 לחוק פסיקת ריבית והצמדה תשכ"א-1961 תואם את הוראות סעיף 134(א) לפקודת פשיטת רגל התש"ם-1980, והוא שיעור הריבית הנכון אותו יש להחיל בעניינינו.
...
אולם, מקובלת עלי עמדתו של הנאמן, כי הצהרה זו של המערערת מהווה אינדיקציה לגובה הסכום כפי שהוערך על ידה באותה עת ומכאן יש לגזור את סכום החוב הרלוונטי לאותה עת.
בהעדר נתונים אובייקטיבים אחרים שיוכיחו את סכום החוב האמיתי, הצהרת המערערת על גובה חוב של 200,000 ₪ בפתיחת תיק ההוצל"פ, היא המשקפת נכונה את האופן בו ראתה המערערת את החוב באותה שעה, בבחינת הודאת בעל דין.
משכך, לא ראיתי לנכון להתערב בקביעות הנאמן ואני מאשרת את פסיקתו בתביעת החוב.
סיכום:
מן המקובץ לעיל נדחית העש"א.
אני מאשרת את הכרעת הנאמן בתביעת החוב של הנושה פולירון, כמות שהוכרעה.