משכורתה של התובעת (לרבות תוספת בגין שעות נוספות גלובאליות) עמדה על 16,600 ₪ בתקופה הרלוואנטית.
גם בשים לב למטרתה של קצבת דמי הלידה, כקצבה מחליפת הכנסה שאמורה לשמור על רמת הכנסתה הרגילה של התובעת בעת שהותה בחופשת לידה, יש לראות בתשלום הקבוע ששולם לתובעת מדי חודש כחלק משכרה הרגיל, לצורך חישוב דמי הלידה.
מאחר שנקבע, בהתאם לשיטת התובעת, כי הבונוס השנתי שולם בשתי דרכים, כאשר החלק הקבוע בסך 6,225 ש"ח הוא חלק משכרה לצורך חישוב דמי הלידה ואילו תשלום היתרה הוא "תשלום נוסף", יש לחלק את התשלום שבוצע בחודש 12/13, לשני רכיבים אלה, למרות שהמעסיק לא עשה כן בתלוש השכר.
...
מסקנה משפטית זו מתיישבת גם עם לשון תקנה 4, לפיה "הפרשים ייראו כשכרו החודשי הרגיל של העובד, בעד החודשים שבעדם שולמו", שהרי אין חולק שהפרשי הבונוס השנתי לא שולמו בעד חודש מסוים, אלא בגין הישגי התובעת במהלך כל השנה.
מסקנה זו מתיישבת גם עם ההלכה הפסוקה (עב"ל (ארצי) 1166/00 הלפרין – המוסד לביטוח לאומי, 30.11.03), לפיה "אין ניתן לקבוע, ולו על דרך הפרשנות, הסדר תשלומים שונה מזה שמורות עליו התקנות, מבלי שנמצא כי הן לוקות בפגם מן הפגמים המחייבים התערבותנו בהן". באותו עניין נדון תשלום דמי הבראה למבוטחת וגם שיטת פריסת התשלום הנוסף היתה שונה (בשל שינוי בנוסח התקנות), אך העיקרון זהה בשני המקרים – אין להוסיף "תשלום נוסף" ל"שכר החודשי הרגיל" כפי שהיה בשלושת החודשים שקדמו ללידה, אלא בדרך הנקוטה בתקנות, גם אם יש בשיטה זו להביא לחשבון כיס.
סוף דבר - התביעה מתקבלת באופן חלקי:
בחישוב השכר הקובע לצורך תשלום דמי לידה לתובעת, בגין הלידה מיום 31.3.14, יש להוסיף את הרכיב הקבוע בסך 6,225 ₪ לכל אחד משלושת החודשים שקדמו למועד הקובע.