מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תוספת שכר לעורכי דין בשירות הציבורי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מדובר בהפרה של "חוק איסור לשון הרע תשכ"ה – 1965", כמו גם, הפרה מוחלטת של כל זכויותיה לפרטיות על פי "חוק הגנת הפרטיות תשמ"א – 1981". שהם אף חמורות יותר שמדובר בגוף צבורי.
סה"כ: 1,126,800 ₪, בתוספת שכר טירחת עורך דין ומע"מ כדין.
גם לשיטתה של הקופה, מדובר ביותר מאלף ביטולים, לאורך תקופת עבודה לא קצרה, כאשר הנתבעת עובדת לצד עובדים אחרים, לרבות שומר, מתורגמן, רופאים וקהל המגיע לקבל שירות.
...
לאור כל האמור לעיל, אנו דוחות את תביעתה של התובעת, אשר לא הוכיחה אף לא אחד מרכיבי תביעתה.
לסיכום הדברים: כמפורט לעיל, מצאנו לנכון לדחות את שתי התביעות שהונחו בפנינו.
למרות דברים אלו, מצאנו לנכון לדחות את בקשתה, מן הסיבות הבאות: בית הדין לא קצב מספר עמודים לסיכומי הצדדים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לחילופין טען התובע כי תשלום התוספת האמורה מקורו בנוהג הקיים ביחידה, שכן חלק מהעובדים שנסעו עמו קיבלו את תוספת לשכרם (תחשיב שעות ההתייצבות צורף כנספח ד' בכתב התביעה); תוספת משמרות- עבודתו של התובע כללה, דרך קבע עבודה של שלוש שעות במשמרת השנייה, המוגדרת על פי סעיף 27.6 בתקש"יר כעבודה בין השעות 14:00-22:00 ומזכה בתמורה נוספת בשיעור של 20% מן השכר.
לטענת הנתבעת, התפקיד אותו מילא התובע אינו תפקיד משפטי בשירות המדינה והמועמדים אף לא נדרשים לתואר אקדמאי.
בסיכומיה, טענה הנתבעת כי לתובע לא היה רישיון תקף לעריכת דין בשנים 2008 עד 2015 (סעיף 19 בסיכומיה) ועל כן, אף מטעם זה הוא אינו זכאי לתוספת בגין הופעה.
למעלה מן הצורך והגם כי הדבר אינו דרוש להכרעתנו, נציין כי אכן וכעולה מעדותו של התובע, משנת 2008 ולפחות עד שנת 2015 לא היה התובע בעל רישיון עו"ד בתוקף (עמ' 4 שורות 30-32, עמ' 5, שורות 1-26), אולם אין לנתון זה רלוואנטיות לעניינו שכן סעיף 25.631 (ו), נוקט במילה 'משפטן' ולא 'עורך דין'.
מר אדלשטיין הצהיר כי נוכח קליטת עובדים גדולה בסוף שנת 2012 ומאחר שבאותה התקופה התחבורה הציבורית הייתה בתדירות נמוכה, העמידה הנתבעת לרשות העובדים הסעה למשך ארבעה חודשים בלבד לקציעות וחזרה, כולל קורס ההכשרה שנערך בנתב"ג, לאחר מכן עשו התובעים שימוש ברכבי האיגום, שאינם מיועדים להסעות, כדי להגיע אל מקום העבודה וזאת מאחר ובכל מקרה עשו הרכבים דרכם אל קציעות בבוקר.
...
לא מצאנו לנכון להכשיר מעשה פסול, אם נעשה, מכספי הציבור וזאת בשים לב לדבריה של הנתבעת לפיה תערך בדיקה מתאימה ביחס לתשלום תוספות שלא תחת אישור גורמים מוסמכים ואם ימצא כי התוספת שולמה ללא אישור, הנתבעת תטפל בעניין (סעיף 34 בסיכומיה).
לאור האמור – דין תביעת התובע ברכיב זה- להידחות.
סוף דבר א. הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום סך של 4,000 ₪ בגין פיצויי הלנה; הנתבעת תמסור בידי התובע טופס 161 מלא וחתום וכן אישור בדבר שחרור קופת הפיצויים המנוהלת על שמו בתוך 21 ימים ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בעיניין זה נפסק כי: "לעולם על שכר הטירחה המשולם עבור שירות משפטי להיות מידתי וראוי, ואל לו לחרוג אל מעבר למסגרות מקובלות, תקינות וסבירות של פיצוי על שירות שניתן ועל מאמץ שהושקע". (ראו: פסק-דינה של כבוד השופטת פרוקצ'יה במסגרת ע"א 4849/06 ‏ ‏ עו"ד משה קפלנסקי נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 25.02.2008) וכן סעיפים 84 (ב) ו-87 לחוק לישכת עורכי הדין לעניין שכר טירחה מופרז והמתייחסים לחובת השבה של שכר טירחה מופרז, במקרים המתאימים).
עוה"ד כהן ניסן הבהיר והפנה לנספח מד' לתצהירו שהוא מיסמך עידכון שכר טירחה והמשך להסכם המקורי, הכולל סיכום בין הצדדים על תוספת של 50,000 ₪, נוכח הקשיים והעבודה המרובה וכן 5% מכל סכום שייפסק.
...
סבורני כי התובעים יכולים היו וחייבים היו להימנע ממצב זה, בדרך של עריכת הסכם אשר יש בו הפרדה ברורה לגבי כל הליך שבכוונת הצדדים לנקוט בו, שכר הטרחה שאמור להשתלם בגינו, אופן ומועד תשלומו.
התובעים בחרו במודע ליטול את הסיכון ולפעול כנגד אחוזים מהעסקאות, אשר בסופו של דבר לא יצאו אל הפועל.
בהתאם לסמכות בית-משפט מכוח תקנות 511-512 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984, ובפרט תקנה 512 (ב), ובנסיבות אלו, איני רואה הצדקה לפסוק לתובעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בגין הליך זה. סיכומו של דבר, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי בסך כולל של 94,000 ₪ והחזר האגרה ששולמה לתיק (אשר תישא הפרשי הצמדה וריבית ממועד תשלום האגרה ועד למועד התשלום בפועל על פי אישור תשלום שיוצג).

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות המבקש המבקש ובאת כוחו מבקשים לפסוק גמול בסך של 100,000 ₪ בתוספת מע"מ ושכר טירחת עורך דין בסך 800,000 ₪ בתוספת מע"מ. ב"כ המבקש עמדה על התועלות ועל החשיבות הציבורית בבקשת האישור והסכם הפשרה, באמצעותם נאכפו חובותיה של הערייה לתושבים בעלי מוגבלויות, ומתאפשר שימוש נגיש בתחבורה ציבורית שמהוה מפתח לשילובם בכל תחומי החיים.
לטענת ב"כ המבקש, התובענה דנן הניבה תועלות דומות לחברי הקבוצה – הן בעיניין אכיפת הדין על הרשות המוקמית והסדר שירותי תחבורה ציבורית נגישה, והן בעיניין תועלות הנוספות שכן בעיניין עריית חיפה סכום המתקנים כולל עבודות נגישות ופקוח ובעניינו סכום המתקנים הוא רק עלות המתקנים, וכי גם בעיניין דנן הוגשה תועלת נוספת בסכום משמעותי בדמות הנגשת המדרכות שאינן סמוכות לתקנות אוטובוס, סקר מפגעים וקמפיין איסוף הפרשות הכלבים.
...
בנסיבות אלו, לא מצאתי פער, ובוודאי לא פער משמעותי, בין הסעד המוצע בהסדר לבין הסעד שחברי הקבוצה היו עשויים לקבל אילו התובענה הייתה מתקבלת, והיתרונות הגלומים בהסדר הפשרה המתוקן גדולים מסיכויי התובענה בשלב זה. לנוכח האמור לעיל, אני מאשר את הסכם הפשרה.
מינוי בודק (ס' 19(ב) לחוק) אני מקבל את טענות הצדדים כי אין צורך במינוי בודק בנסיבות, שכן אין צורך במומחיות מיוחדת על מנת לבחון את יתרונות וחסרונות הסכם הפשרה, ודי לעניין זה בבחינה שבוצעה על ידי היועץ המשפטי לממשלה כמפורט לעיל, על ידי בית המשפט ועל ידי ב"כ המבקש.
בהתחשב בין היתר בסכומי הפשרה הניתנים לכימות ועומדים על סך של כ-4.6 מיליון ₪, בהתחשב בתועלות הנוספות שהשיגה הפשרה ובכלל השיקולים כמפורט לעיל, אני פוסק למבקש גמול בסך של 50,000 ₪ וכן שכ"ט לב"כ בסך של 500,000 ₪ כולל מע"מ. סוף דבר ניתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה והוא יהווה מעשה בית דין כלפי חברי הקבוצה.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים עב"י 71462-03-23 ליבוביץ נ' נציבות שרות המדינה תיק חצוני: בד"מ 30.18 בפני כבוד השופט נמרוד פלקס המערערת ליאת לייבוביץ' ע"י ב"כ עוה"ד מיכה פטמן המשיבה נציבות שרות המדינה ע"י ב"כ עוה"ד אודליה גליק מפרקליטות המדינה פסק דין
הכרעת הדין לשם מיקוד הדברים ובטרם אפרט בקצרה את העובדות הצריכות לעניין אציין, כי בעת הזו - ודומה שאף מתחילת הדרך - אין חולק, כי המערערת זכתה שלא כדין לתוספת שכר בסך מיצטבר העולה על שמונים אלף שקלים חדשים (נטו).
בית הדין דחה את טענת המערערת עת קבע, כי זו "עצמה עיניה בפני ההוראות הברורות והמפורשות שנקבעו בחוזי ההעסקה שלה ובפני הכללים להם היתה כפופה ככל עובדי המיגזר הצבורי". יחד עם האמור הטעים בית הדין, כי לא נמצא שהמערערת פעלה מתוך כוונת מירמה, "שהרי כל פעולותיה נעשו בשקיפות מלאה מול חשבת השכר והמנכ"ל (גם המעבר "למיקור חוץ" לא נעשה מטעמי הסתרה)" (עמ' 81 להכרעת הדין). כאמור, המשיבה מבקשת לאמץ את קביעות בית הדין ומדגישה, כי דין "עצימת עינים" כדין ידיעה.
ראו: עש"א (ת"א) 36766-10-17 פלוני נ' מועצת רואי החשבון (18.4.2018); עב"י (י-ם) 47432-12-22 לישכת עורכי הדין נ' יואל (27.2.2023); ה"פ (ת"א) 46682-10-20 מאיר נ' בורסת היהלומים הישראלית בע"מ (4.7.2021).
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים סבורני, כי בית הדין שקל כדבעי את עיקר עיקרי השיקולים הנדרשים עת קבע את אמצעי המשמעת.
ההליך אכן נמשך משך כחמש שנים, אך בית הדין מצא, כי חלק בלתי מבוטל מהאחריות להתמשכות ההליך מוטלת לפתחה של המערערת, אשר העלתה בקשות דחייה רבות (לרבות לשם איתור מסמכים שהמערערת סברה שיועילו להגנתה - מסמכים שלא נמצאו).
יחד עם זאת סבורני, כי בית הדין החמיר עם המערערת יתר על המידה בשני רבדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו