לטענתם, הנתבע, שהציג עצמו כאיש מיקצוע ובעל ניסיון רב בתחום השיפוצים, התחייב לבצע שפוץ כללי בדירתם, לרבות החלפת אינסטלאציה, אמבטיות וכלים סניטאריים, מטבח, צבע, ריצוף וחידוש חדר האמבטיה.
התובעים שכרו את שירותי הנתבע לבצוע העבודות ורק לאחר ביצוע העבודות החלו לראשונה בעיות רטיבות קשות בדירת התובעים.
לכלל בדבר השתק עילה שני טעמים עקריים: מניעת הטרדה חוזרת של בעל דין בשל אותה עילה, ומניעת עומס יתר על המערכת השיפוטית בקיום היתדיינות חוזרת בעילה אשר כבר נדונה והוכרעה.
לפי סעיף 39 לחוק הבוררות, תשכ"ח-1968 "אין בהוראות חוק זה כדי למנוע הגשת תובענה לבית המשפט על פי הזכויות והחיובים שנקבעו בפסק בוררות לפי חוק זה או בהכרעה שניתנה על יסוד הסכם בעל-פה". סעיף זה פותח איפוא פתח להגשת תביעה על יסוד עילת הפסק בדומה לתביעה לאכיפת חוזה:"...כאשר התובענה היא 'תובענה על יסוד פסק בוררות' (action on the award). דין תביעה זו הוא כדין כל תביעה חוזית אחרת, ועילתה ההיתחייבות הנובעת משטר הבוררות, לקיים את מצוות הבורר" (ס' אוטולנגי בוררות - דין ונוהל, בעמ' 420).
התובעים טענו, כי במכתבי הבורר ומתצהיר הנתבע, עולים ניסיונותיהם הכושלים ליצור קשר עם הנתבעת לצורך ביצוע התיקונים, בהתאם למכתב הבורר מיום 21.1.2016, מכתב ב"כ התובעים לנתבע מיום 12.5.2015 בהמשך למספר פניות של ב"כ התובעים אל הנתבעת, בכתב ובעל פה, וכעולה מסעיפים 7, 8, 29, 30 לתצהיר הנתבע ומעדות התובעת בקשר לשיחותיה הטלפוניות עם הנתבע: "כל פעם שדיברנו אתו בטלפון הוא אמר שהוא לא מצליח לתאם".
התובעים טוענים, כי הנתבע אמר להם בדיעבד, לאחר זמן ממושך, שהנתבעת לא מאפשרת לו להכנס לדירתה לצורך ביצוע תיקונים, דבר שהיווה טעם לתיקון תביעתם ולצרופה כנתבעת בהליך.
משלא נחקר המומחה אין להתערב בהערכותיו ולו נידרש היה לקבוע, היה על הנתבע לשלם לתובעים את עלות התיקון שהוערכה בחוות דעת מומחה בית המשפט בסך 63,000 ש"ח בתוספת מע"מ, דהינו סך 73,710 ש"ח.
באשר לנזק לא ממוני, נפסק בתביעות שעניינן ליקויי בניה, כי מטרת הפצוי הנה להעמיד את הניזוק במצב בו היה נמצא אילמלא ארעה ההפרה והנזק שניגרם בעקבותיה.
...
משכך, דין התביעה כנגד הנתבעת להידחות ובהתאם גם ההודעה נגדה לצד ג'.
עילות ההתערבות בחוות דעת מקצועית שערך מומחה מטעם בית המשפט, מצומצמות למקרים חריגים, בהם פעל המומחה בניגוד לכללי הצדק הטבעי, או בחוסר תום לב. כאשר מסקנות המומחה נוגעות במובהק לעניינים שבשיקול דעת, אין לאפשר בדיעבד, ניהול דיון בנוגע ליישום שיקול הדעת, גם אם מדובר בטעות שטעה המומחה בתום לב (עא (מחוזי-מרכז) 50647-10-19 עובדיה נ' וקנין, לא פורסם, מיום 1.9.20).
במקרה דנא מדובר בליקויים בדירת מגורים, שחלקם מהווים הפרעה של ממש לשימוש בדירה, אך מכיון שלא ניתן לנתבע הזדמנות לתקנו בסמוך לפסק הבורר, למרות שהינו מונע הנזק הטוב ביותר, לו נדרש היה לקבוע, יש לפסוק על דרך האומדן פיצוי בגין נזק לא ממוני בסך 10,000 ש"ח.
סוף דבר
לאור האמור, התביעה מתקבלת בחלקה, הנתבע ישלם לתובעים סך 20,000 ש"ח שישולם בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד למועד התשלום בפועל.