המשיב הגיש לועדה המקומית בקשה להיתר בניה שעניינה "לגאליזציה לשינויים במבנה קיים + לגאליזציה לסגירת קומת עמודים למגורים + תוספת חצי קומה בקומה א' + תוספת קומה ב' של מחסן וחדר כביסה + תוספת ממ"ד בקוו 0 ב-2 קומות + הריסת סככות + גדרות (סה"כ 2 יח"ד במיגרש)".
העותר מצידו הגיש היתנגדות לבקשה זו.
ביום 03/02/21 התקבלה היתנגדות העותר לבקשה של המשיב למתן היתר בנייה.
לטעמי, את הנסיבות עליהן הסתמכה וועדת הערר לצורך שלילת הטענה לקיומה של שאלה קניינית מהותית, ניתן להביא בחשבון לצורך השאלה על מי מהצדדים מוטלת החובה לפנות לבית המשפט ולהתניית פניה זו בפרק זמן קצוב ככל שזו תימצא מוטלת על המתנגד למתן ההיתר, כמו במקרה דנן וכפי שפורט לעיל.
...
התוצאה היא ששטח הבית המקורי שהותר למשיב לצד תשריט החלוקה, מונעים זה מכבר את האפשרות של העותר לקבל את סך השטח לו הוא זכאי (589 מ"ר) בתוך מגרש 83, ששטחו 563 מ"ר.
כמו כן, נימקה ועדת הערר כי העותר שזכויותיו נרשמו מכוח "ירושה על פי הסכם" בשנת 2006, לא פנה מאז לערכאה משפטית מוסכמת לשם מיצוי זכויותיו.
על כן, סבורני כי נכון היה באופן עקרוני לעכב את הליכי אישור הבקשה עד להכרעה בשאלה הקניינית ,קרי, הכרעה של בית משפט מוסמך בבקשה לפירוק השיתוף בחלקה שתוגש.
לסיכום, הגם שלטעמי שגתה וועדת הערר בקביעתה העקרונית כי במקרה דנן נוכח נסיבותיו לא מתעוררת שאלה קניינית מהותית הטעונה הכרעה (בשל כך שלמשיב יש תימוכין קנייניים), מסכים אני עם התוצאה הסופית של החלטתה שמשמעותה המעשית היא עיכוב ההליכים המנהליים המותנה בהגשת תובענה לפירוק השיתוף תוך פרק זמן קצוב, ע"י העותר.
סוף דבר, המועד להגשת תביעה אזרחית לפירוק השיתוף מוארך לעותר (בשים לב לצורך בהכנת תשריט חלוקה לצורך התביעה) עד ליום 1.7.22.