מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תוספת חניות בעקבות ביטול חניה ציבורית

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

להשלמת התמונה יצויין שסוגיה נוספת שבה ביטלה ועדת הערר את החלטת הועדה המקומית היא באשר להזזת קוי הבניין של הממד"ים, אך על כך לא משיגה העותרת, אשר הודיעה שהיא מקבלת את החלטת ועדת ערר בעיניין זה. אציין שבמענה להחלטה מיום 17.7.19, הודיעה העותרת שלא יהיה בבקשה שתוגש לשינוי מיקום מגדל הממ"דים כדי להשפיע על מספר החניות בבניין או על מיקומן, שכן רחבת החניה והגישה לחניה ממוקמים בצד הנגדי, הצפוני (סעיף 4 להודעה מיום 4.8.19).
(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א) רשאית ועדה מקומית לפטור מן החובה להתקין מקומות חניה לפי תוספת זו, כולם או מקצתם, משיקולים שבתכנון סביבה או תחבורה ולחייב מבקש היתר בניה להישתתף בהתקנתם של אותם מקומות חניה בחניון צבורי שמחוץ לנכס נושא ההיתר, שלמימונו הוקמה קרן, ובילבד שהחניון מוקם בתוך עשר שנים ממועד מתן ההיתר או שהוקם בחמש שנים לפני הוצאת היתר הבנייה ושהמרחק בין הנכס לבין החניון הצבורי, לא יעלה על 350 מטרים במרחק אוירי.
...
סוף דבר המקרה שלפני ממחיש את ההתנגשות בין תכלית בנייה לפי תמ"א 38 לבין מציאת פתרונות לבעיות שנוצרות בבניה לפיה, ובמקרה דנן בעיית מקומות החניה כאשר לא ניתן להכשיר כאלו בתחום המגרש.
הוועדה המקומית, נתנה את דעתה לשיקולים שעליהם עמדתי, בחנה בעין מקצועית את פתרונות החניה, הגיעה לידי מסקנה שיש באלה כדי לענות על הצרכים, הן לטווח המיידי והן לטווח הרחוק ושיהיה בהם כדי להבטיח את המתחייב על פני הדין.
לפיכך, דין העתירה להתקבל, והחלטת ועדת הערר בנוגע לחניות מבוטלת בזאת.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש הוא מתגורר באיזור רמת אביב, וליד ביתו היו חניות הצבועות "אדום-אפור" – סימון שלא הבין ולכן חנה ללא תשלום אגרה וקיבל דו"חות חניה, שאת חלקם שילם ואת חלקם ביקש לבטל.
המבקש טען כי יש לפסוק גמול ושכ"ט בשיעור של 20% מהכנסות הערייה מאגרת חניה בחניות הרלוואנטיות, אשר לפי החישוב היחסי עומד על 4,157,100 ₪ לשנתיים שקדמו לתובענה ומכאן - לגמול בסך של 332,568 ₪ ושכ"ט בסך של 498,852 ₪ בתוספת מע"מ. טענות הערייה הערייה טענה, כי כאשר מוגשת הודעת חדילה, בית המשפט רשאי ולא חייב לפסוק גמול ושכ"ט. אמות המידה לפסיקתם יהיו בין היתר, הקף הטירחה, הסיכון, התועלת והחשיבות הציבורית של התובענה, וכן מורכבות ההליך והאופן בו נוהל.
...
דיון והכרעה כשנדחית בקשה לאישור תובענה ייצוגית בשל הודעת חדילה, רשאי (ולא חייב) בית המשפט לפסוק גמול ושכ"ט (עע"מ 7484/16 המוסד לביטוח לאומי נ' מוחני, פס' 12 (21.02.2018) (להלן: "עניין מוחני")).
לאחר שבחנתי את שיקולי התשומה (השקעת המשאבים והסיכון מצד המבקש וב"כ), שיקולי התפוקה (התועלת לחברי הקבוצה), שיקולי התועלת הציבורית ואת שיקולי ההגנה על הקופה הציבורית, הגעתי למסקנה שיש לפסוק למבקש ובאי כוחו סכומים מתונים, שאינם סמליים בלבד, אולם לא את הסכומים המבוקשים (להרחבה בדבר השיקולים שיש לשקול ר' ס' 22-23 לחוק; עע"מ 6687/11 מדינת ישראל נ' אבוטבול, בפס' 29-36 (25.12.2012)).
סוף דבר לאחר שהשתכנעתי שהעירייה חדלה מגביית אגרה בגין חנייה במקומות החנייה המסומנים "אדום-אפור" מושא התובענה דנן, התובענה נדחית.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בסעיף 6.3(ב) נאמר כי "השטח הצבורי הפתוח המשולב בחניה תת קרקעית מיועד להפקעה ולרישום ע"ש עריית טירת הכרמל, אולם מתחת למפלס הקרקע תותר חניה לצרכי הבניין. חניה זו תרשם כ"זיקת הנאה" לטובת הבעלים של המבנה" (ההדגשה הוספה) (התכנית צורפה כנספח ט' לערעור).
סעיף 19 לפקודת הרכישה קובע: (1) בכל זמן לאחר שתפורסם ברשומות הודעה לפי סעיף 5 יהיה שר האוצר רשאי להכריז, בהודעה שתתפרסם ברשומות לפי טופס ו' שבתוספת, שאותה קרקע תהיה מוקנית לו החל מאותו תאריך, שיהיה תאריך פירסומה של אותה הודעה ברשומות, או תאריך שלפני אותו תאריך או לאחריו, ככל אשר יפורט באותה הודעה: בתנאי שאפשר יהיה לפרט תאריך הקודם לתאריך פירסומה של אותה הודעה, רק אם נקנתה החזקה בקרקע לפי הפקודה הזאת קודם לפרסומה של הודעה לפי הסעיף הזה, והתאריך המפורט לא יהיה תאריך הקודם לתאריך שבו נקנתה החזקה באותו אופן.
עם הקניית הזכויות במקרקעין לרשות המפקיעה, אין לבעליהם כל זכות במקרקעין וכל החובות והזכויות הנובעים מהבעלות במקרקעין עוברות לרשות המפקיעה (למעט זכות של הבעלים לידרוש את ביטול ההפקעה בנסיבות המתאימות, ראו בג"צ 2390/96 קרסיק נ' מדינת ישראל, פ"ד נה(2) 625, 707-708 (2001); ע"א 3521/10 עריית חיפה נ' גסר (07.01.2013)).
...
גם טענה זו דינה להידחות.
סוף דבר בשים לב לכל האמור וכמפורט לעיל, אני דוחה את הערעור.
המערערת תשלם למשיבה הוצאות ההליך בסך של 10,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

שכן, נקבע על ידי בית המשפט העליון כי באיזון שבין הצורך בקידום יישומה של תמ"א 38 לבין האנטרס הצבורי למצוא מקומות חנייה בתחום המיגרש הנידון – גובר הצורך ביישום תמ"א 38.
ועדת הערר, אשר אימצה את החלטת הועדה המקומית בנושא, נימקה כי היא אינה מאפשרת תוספת חניות מטעמים תיכנוניים, שכן – גורמי התיכנון של עריית חיפה, לרבות אגף הדרכים, מצאו כי לא ניתן לאשר מקומות חנייה נוספים בתחום המיגרש.
הגשת בקשה לקבלת היתר בניה אינה אקט מנהלי אשר ניתן לשקול לגביו את הפעלת דוקטרינת הבטלות היחסית, וכאשר מוגשת בקשה לקבלת היתר ונמצאים בה פגמים כפי שנמצאו במקרה דכאן, סביר בהחלט לדחות את הבקשה ולא להורות לבצע בה שינויים, בבחינת "ביטול יחסי" של הפגמים.
...
לגבי תקנה 20(א) עוד נקבע כך: "הדרך בה יש לפרש את תקנה 20(א) לתקנות הבקשה להיתר, היא לפי לשונה המפורשת שאינה טעונה כל פרוש נוסף וגם לפי פרשנות תכליתית, היא כי אין לסטות כלל מתקופה מעבר לשנתיים מיום ההחלטה למתן היתר בתנאים. גם סטייה מעבר לשנה יש להתיר רק בקיום טעמים מיוחדים, זו כוונת מחוקק ומחוקק המשנה ואין לחרוג ממנה בדרך של השלמת לקונות על ידי הרשות המנהלית וגם לא בדרך של 'חקיקה פסיקתית'. הפתרון היחידי הוא פתיחת הליך מחדש שייתכן ויהיה קצר, הכול תלוי בשינוי הנסיבות ממועד הגשת הבקשה הראשונה ועד לדיון בבקשה החדשה." לא ארחיב לגבי מחלוקת זו שבין הצדדים, שכן הקביעה של ועדת הערר לגבי כך שפג תוקפה של ההחלטה משנת 2017 נלווית לקביעה לפיה ממילא הערר נדחה לגופו.
לכן, מקובלת עלי העמדה לפיה פקע תוקפה של החלטת מוסד התכנון להעניק את היתר הבניה, היא החלטת ועדת הערר מיולי 2017, וההיתר לא הוצא טרם פקיעת התוקף, ואף מקובלת עלי העמדה לפיה הבקשה להארכת התוקף לא הוגשה במועד.
סיכום – נוכח האמור במקובץ, ומחמת הנימוקים המפורטים מעלה, דין העתירה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

טענת התובעים התקבלה בהליך אחר אך כלל הקביעות בוטלו ע"י בית המשפט המחוזי בעירעור שנידחה בהסכמה (ע"א (מחוזי ת"א) 19273-11-20‏ ‏ הרצליה נ' סימון ואח'‏ (2.2.22) להלן – ההליך הוקדם)).
דבר זה ניתן ללמוד גם מנוסח סעיף 2(ב) לתקנות החניה: "על אף האמור בסעיף קטן (א) רשאית ועדה מקומית לפטור מן החובה להתקין מקומות חניה לפי תוספת זו, כולם או מקצתם, משיקולים שבתכנון, סביבה או תחבורה ולחייב מבקש היתר בניה להישתתף בהתקנתם של אותם מקומות חניה בחניון צבורי שמחוץ לנכס נושא ההיתר, שלמימונו הוקמה קרן..." (ההדגשה בקוו שלי – צ.א.).
...
ביחס לטענת היעדר היריבות ולשאר טענות הסף, הרי שלא מצאתי צורך להדרש להן, שכן לאור מסקנתי לעיל, דין התביעה להדחות לגופה.
לסיכום התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לנתבעת את הוצאות ההליך בסך 12,000 ₪ בתוך 20 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו