הנימוק העומד ביסוד התביעה נסמך על שני אדנים, ביחד ולחוד, ובתמצית העיקר: האחד- ההנחה כי הדירות בבניין בעלות שטח זהה, והשני- סברה כי נפלה טעות רישומית בהעברת הזכויות על שם המנוח, אשר מקורה ברשום כפול של הזכויות במקרקעין על שם אריה, חלק עם תעודת זהות וחלק ללא תעודת זהות, וכתוצאה מכך, לא נרשמו על שם הנתבעים, לפי צו הירושה, מלוא זכויותיו של אריה, ובהתאם לא הועברו במלואן על שם המנוח.
להלכה, ומכוח סעיף 12(א) לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג- 1973, מוטלת על הצדדים המנהלים משא ומתן לקראת כריתתו של חוזה, החובה לנהוג בתום לב ובדרך מקובלת.
עו"ד איתן העיד לפניי והתרשמתי מאמינותו ומהימנות גירסתו, לפיה ניהל את המשא ומתן בשמו של עו"ד הומינר, תוך שהבהיר כי ההסכמות כפופות לאישור שאר הנתבעים, ללא שהושגו הסכמות בין השניים, וממילא לא הביא את הדברים לאישורו של עו"ד הומינר ולא עמד בקשר עם שאר הנתבעים.
...
אין בהעברת מלוא הזכויות בדירה למנוח כדי להביא למסקנה אחת ויחידה כי הוקנו לו מכוח ההסכם כל זכויותיהם של הנתבעים במקרקעין שאינם מוסדרים, ולא מן הנמנע, כי המנוח רכש 1/16 מהזכויות במקרקעין ביחד עם זכות השימוש והחזקה בדירה.
בנוסף, ובחלקה השני של התביעה, שוכנעתי, כי בין הצדדים התנהל משא ומתן לחתימת הסכם פשרה, במסגרתו הוחלפו טיוטות שונות, ללא שהושגה גמירות דעת בין הצדדים, וממילא ללא שניתנה הסכמת כל הנתבעים לפשרה הנטענת.
אשר על כן, התביעה נדחית.