מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תוך כמה זמן ניתן להגיש בקשה לביטול דוח תנועה

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בבקשה השנייה טען המערער ביתר פירוט שמנוע מכוניתו נכבה בגלל שהמצבר בה התרוקן, ולכן המערער נאלץ ליגרור את הרכב ידנית למדרכה, והכול כדי לא לחסום את התנועה במקום בו עמד הרכב שנכבה, שהיה צומת סואן.
באותיות הקטנות המפרטות את האפשרויות העומדות בפני מקבל הדוח, נכתב בנוגע לאפשרות השנייה, קרי הגשת בקשה למשיבה לביטול הקנס: "אם יוחלט שלא לבטל את הדו"ח תהיה רשאי להודיע על רצונך להשפט תוך 30 יום בלבד מיום המצאת הודעת הדחייה". לא נאמר לעניין זה מדוע אין לראות בהגשת בקשה לביטול הקנס גם בקשה להשפט, אלא אם יובהר אחרת, ולא צוין כיצד מבוצעת המצאת הודעת הדחייה של הבקשה לביטול הקנס על ידי המשיבה.
ג.(א)(2) להנחיות היועץ המשפטי "ביטול הודעות תשלום קנס", תובע רשאי לבטל הודעת קנס אם הודעת הקנס ניתנה משום שהרכב חנה שלא כדין במקום מסוים בשל תקלה ברכב, והפונה המציא אישור על כך ממוסך, ובילבד שהרכב סולק תוך זמן סביר.
למרות תוצאת ההליך והתנהלות המשיבה, איני עושה צו להוצאות, ומסתפקת בהערות האמורות בהחלטה זו. בשולי הדברים, ראוי אולי לשקול כי המשיבה, בהודעותיה לפונים אליה בבקשות לביטול דוחות, תוסיף במכתב התשובה הדוחה בקשות כאלה הערה בדבר המועד הקובע להגשת בקשה להשפט, היה וברצון הפונה לעשות כן. זאת מתוך הבנה כי מרבית הפונים למשיבה אינם מיוצגים ויש להעניק להם הסבר נוסף במכתב הדחייה, בדומה לנעשה למשל בפסקי דין של בתי משפט לתביעות קטנות, בנוגע לזכות להגיש השגה עליהם.
...
בהתאם לתמונה שצירף המערער לתגובתו להליך כאן מיום 27.12.2022, אכן הרכב חנה בשל תקלה על המדרכה באזור צומת סואן, במקום בו הכביש כולל רק נתיב אחד לנסיעה קדימה, ועל פניו ומבלי לקבוע מסמרות בעניין, אני סבורה שהעמדת הרכב באופן החוסם את הנתיב היחיד בכביש, במקום על המדרכה, לא היה הפתרון הנכון משום שפתרון זה היה מונע תנועת רכבים והיה מביא לסיכון הנוסעים והולכי הרגל.
במהלך הדיון טען בפניי ב"כ המשיבה באופן תמוה כי לדעתו הנחיות היועץ המשפטי שצוטטו לעיל נדחות מפני פסיקה מפורשת, כזו האמורה בהליך בתיק 138/09 שצוטט לעיל.
לסיכום לאור האמור לעיל, דין הערעור להתקבל, וכך אני מורה.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאשם נישאל לגבי הבקשה שהגיש לביטול הדוח שהוגשה וסונה ת/2 .
הציג אישור על התקלה , הרכב סולק תוך זמן סביר , בעל הרכב מילא אחר הוראות דיני התעבורה בכל אשר להחניית רכב בשל צורך.
לאור השקפתי זו אני מבין גם את דברי הנאשם בבקשת ביטול הדוח לפיה " המתין לגרר". דומה שלעניין זה נשען הנאשם על כך שניתן להחנות את הרכב במקום בו נאכף בין השעה 19:00 עד 8:00 למחרת.
חסימת נתיב נסיעה בשעת בוקר יכולה להוות לגישתי הפרעה חמורה לתנועה ולכן אינני סבור שיש פגם בשקול הדעת של התובע העירוני שדחה את בקשתו של הנאשם לביטול הודעת תשלום הקנס.
...
אני מקבל גם את טענת הנאשם לפיה שבר במפתח הרכב מנע את התנעתו.
לסיכום אני מוצא שהנאשם ביצע את המעשה המיוחס לו בכתב האישום ולא הוכיח בפני קיומה של טענת הגנה של ממש, ולפיכך אני מרשיע את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
אני סבור שהנאשם בנסיבות מקרה זה העלה טענת הגנה שראוי היה לברר אותה.
לפיכך אני גוזר על הנאשם את קנס המקור בלבד, בסך 250 ₪ אשר ישולם עד לתאריך 1/3/2023.

בהליך הארכת מועד להישפט (המ"ש) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

על פי האמור בדוח, ביום 29.07.2019 קיבל המבקש את הדוח לידיו לאחר שביצע לכאורה עבירה של שימוש אסור בטלפון נייד אגב תנועת הרכב.
ראו גם עפ"ת (מרכז) 41357-10-22 שואשי נ' מדינת ישראל (31.12.2022), שם נדחה ערעורה של נהגת אשר קיבלה את הדוח לידה, הייתה טרודה בעניינים אישיים ולכן הגישה בקשה להשפט באיחור: "המערערת הייתה מודעת מטבע הדברים לעבירה שיוחסה לה, והודעת תשלום הקנס נימסרה לידה במעמד ביצוע העבירה. על פי הוראת סעיף 229(א) לחוק סדר הדין הפלילי תשמ"ב- 1982 ניתן לשלם את הקנס תוך פרק זמן של 90 יום, או להודיע תוך פרק זמן זה על רצון להשפט, ומדובר בתקופת זמן לא מבוטלת שתכליתה גם בשמירה על סופיות ההליכים. יש להניח כי המערערת היתה טרודה בענייניה האישיים, אולם אין לראות בנסיבות אלה, כאשר קיומו של הדוח נשתכח ממנה, "נימוקים מיוחדים" במובנו של סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי, המצדיקים הגשת בקשה להשפט באיחור.
...
ראו לעניין זה עפ"ת (מרכז) 1052-12-22 יניב עדי נ' מדינת ישראל (04.01.2023), שם נדחה ערעורו של חייל אשר הגיש בקשה להישפט באיחור בשל אילוצי שירותו הצבאי.
ראו גם עפ"ת (מרכז) 41357-10-22 שואשי נ' מדינת ישראל (31.12.2022), שם נדחה ערעורה של נהגת אשר קיבלה את הדוח לידה, הייתה טרודה בעניינים אישיים ולכן הגישה בקשה להישפט באיחור: "המערערת הייתה מודעת מטבע הדברים לעבירה שיוחסה לה, והודעת תשלום הקנס נמסרה לידה במעמד ביצוע העבירה. על פי הוראת סעיף 229(א) לחוק סדר הדין הפלילי תשמ"ב- 1982 ניתן לשלם את הקנס תוך פרק זמן של 90 יום, או להודיע תוך פרק זמן זה על רצון להישפט, ומדובר בתקופת זמן לא מבוטלת שתכליתה גם בשמירה על סופיות ההליכים. יש להניח כי המערערת היתה טרודה בענייניה האישיים, אולם אין לראות בנסיבות אלה, כאשר קיומו של הדוח נשתכח ממנה, "נימוקים מיוחדים" במובנו של סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי, המצדיקים הגשת בקשה להישפט באיחור.
לאור האמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לאחר שהמשיבה עתרה פעם נוספת לקבל הצוו להמצאת רישום דוחות תנועה ממשטרת ישראל, נקבע התיק לדיון נוסף שהתקיים ביום 21.12.20, שם הוצעה לצדדים הצעת בית המשפט, מחוץ לפרוטוקול, והוסכם כי הצדדים ישיבו להצעה בתוך 7 ימים, ואם לא תיתקבל, אזי תנתן החלטה בדבר הגשת סיכומים לצורך מתן החלטה בבקשה לביטול פסק הדין.
המבקש אמנם היתייחס בבקשתו לאישור המסירה המעיד כי כתב התביעה נימסר על דרך של הדבקה ולכשלים שלשיטתו עולים מאותו אישור מסירה; אלא שפסק הדין בעניינינו לא ניתן על סמך מסירת כתב התביעה על דרך של הדבקה במען, אלא על סמך מסירה בפועל לאביו - ג'מאל: אכן, ביום 16.11.11 הוגשה בקשה למתן פסק דין בהיעדר על סמך תצהירו של מוסר, לפיו הדביק את כתב התביעה במען בו אותר הנתבע לאחר שלושה ביקורים במקום, אליו צורף דו"ח מסירה מפורט; אלא שבניגוד למען המצוין ע"ג כתב התביעה ואישור המסירה, אליו מתייחס המבקש ומכחיש כי אי פעם התגורר שם, הרי שלפי תצהיר המוסר, ההדבקה בוצעה בפועל במען הרשום במשרד הפנים באותה תקופה, רח' רבי עקיבא 5 בלוד, בנוכחות שכניו של הנתבע, מישפחת אורבך, תוך ציון פרטים מזהים של המקום - כך מתוך תצהיר המוסר ודו"ח המסירה שצורף לו. עוד צוין בדו"ח המסירה שמו של המבקש, ולא כפי שצוין בכתב התביעה ובאשור המסירה.
יתרה מכך, עובדת המנעותו של המבקש מהבאת ראיות המצויות בהשג ידו, כמו גם היתנגדותו למתן הצוו, אינה עולה בקנה אחד עם החובה המוטלת על בעל דין לקיים את ההליך בתום לב; הדברים מקבלים משנה תוקף נוכח הזמן הרב שחלף מאז ניתן פסק הדין ועד להגשת הבקשה לביטולו.
...
הובאה בפני בקשה לסגירת תיק הוצאה לפועל שניפתח לביצוע פסה"ד שניתן בהעדר הגנה כבר ביום 01.02.12, ולחילופין, להורות על ביטולו של פסק דין - כך מתוך הרישא לבקשה; הלכה למעשה, עותר המבקש לביטול פסה"ד, שכן ממילא, אם תתקבל הבקשה הרי שתיק ההוצאה לפועל ייסגר מאליו, ואם תדחה, אין להיעתר אף לבקשה לסגירת תיק ההוצאה לפועל.
אני סבור כי התנהלותו זו של המבקש עולה כדי זלזול ממש בבית המשפט, כמו גם במשיבה עצמה, המצדיק את דחייתה של הבקשה.
בהקשר זה, נכונים דבריו של כב' הרש' (בכתוארו אז) ב' אוקון בהחלטתו ברע"א 7051/00, בנימין קיסלר נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ [13.07.01]: "שום מערכת שיפוטית לא תוכל לשאת משיכת הליכים שיפוטיים ללא סוף תוך ניצול לרעה של סדרי הדין ובזבוז משאביה. תהליך עשיית הצדק איננו שייך רק למתדיין בודד במנותק מהאינטרסים של יריביו וזכות הגישה לבית המשפט אינה כוללת בחובה את הכוח לפגוע מעבר למידה הראויה באינטרסים לגיטמיים של בעל הדין שכנגד (רע"א 83/01 וייס נ' מרדכי) [פורסם בנבו] ." סוף דבר - התובע הגיש בקשתו בשיהוי ניכר, תוך פגיעה בהסתמכות המשיבה על פסק הדין ועקרון סופיות הדיון.
לאחר שלא מצאתי כי נפל פגם בהליך אשר יש בו להצדיק את ביטול פסק הדין מחובת הצדק, ולאחר שלא מצאתי כל טעם של ממש למחדליו של המבקש והגעתי למסקנה כי סיכויי הגנתו קלושים, אני מורה על דחיית הבקשה; לאחר ששקלתי את התנהלות המבקש בהליך, מצאתי להשית עליו את הוצאות המשיבה בסך 4,000 ₪; כמו כן, מצאתי לחייב את המבקש בהוצאות לטובת אוצר המדינה בסך של 3,000 ₪.

בהליך הארכת מועד להישפט (המ"ש) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני בקשה להשפט באחור ביחס לדוח תנועה אשר נשלח למבקש באמצעות דואר רשום וחזר עם ציון דבר דואר ש"לא נידרש".
ברע"פ 8427/17 מדינת ישראל נ' אמנון סאלם (פורסם בנבו, 25.03.2018) נקבע על ידי בית המשפט העליון רק לאחרונה: "לאור חזקת המסירה המעוגנת בתקנה 44א לתקנות סדר הדין הפלילי, עומדת משוכה גבוהה למדי בפני הטוען לקיום עילה זו. מהפסיקה נלמדים הכללים הבאים: כאשר דו"ח העבירה, ההזמנה לדיון, או כתב האישום נשלחים בדואר רשום לכתובת של המבקש במשרד הפנים, לא תעמוד לו, ככלל, טענה לקיומה של סיבה מוצדקת לאי התייצבות, גם אם עבר למקום מגורים אחר מבלי ששינה את כתובתו במשרד הפנים; מסירת הזימון לאדם בוגר בכתובת הרשומה של המבקש מהוה מסירה כדין; טענות לשיבושים בהגעת דברי הדואר יש לתמוך בחומר ממשי ואין להעלותן בעלמא; ככלל, טענות בדבר בלבול או שכחה של מועד הדיון לא תתקבלנה כסיבה מוצדקת לאי התייצבות, הגם שבמקרים מתאימים ניתן לטעון לקיומו של חשש לעיוות דין; טענות בדבר חוסר האפשרות לקבל את דבר הדואר, בשל שהייה בחו"ל, שהייה ממושכת במקום אחר בארץ, אישפוז בבית חולים וכיו"ב, יש לתמוך במסמכים; אשר לעילת הביטול של פסק דין שניתן בהעדר מחמת עוות דין, יש להצביע על שיקולים כבדי משקל, שיש בהם פוטנציאל ממשי לשינוי התוצאה, על מנת שיבוטל פסק הדין בעילה זו ולתמוך אותם במסמכים ובראיות שיש בהם פוטנציאל של ממש לשינוי התוצאה. כאשר הורם הנטל הראשוני לקיומו של חשש לעיוות דין שניגרם למבקש, ישקול בימ"ש אם לקיים דיון בנוכחות הצדדים כדי לבחון את תקפות הטענה או להחליט, גם מבלי לקיים דיון, על ביטול פסק הדין וניהול המשפט מראשיתו." אין בנימוקי הבקשה ולאור מצב אישור המסירה הצדקה לאי הגשת הבקשה להשפט בזמן בפרשה זו שכן חזקה כי המבקש ידע על קיומו של הדוח כנגדו, לא ביקש להשפט בפרק הזמן שקצב המחוקק וחזקה זו לא הופרכה על ידי המבקש.
הפנייה לבית המשפט חייבת להיות תוך פרק זמן סביר מהיום בו יכול היה המבקש לייצר פנייה לבית המשפט, שכן שהוי בלתי סביר בפנייה לבית המשפט, יגרור על פי רוב את דחיית הבקשה ולו מטעם זה. בית המשפט המחוזי בבאר-שבע דן בסוגיית השהוי בעפ"ת 30253-04-19 עת סבר כי שהוי בהגשת בקשה לביטול פסק דין מצדיק את דחיית הבקשה על הסף (ובאותה הפרשה המדובר היה בשיהוי של 3 שנים בהגשת הבקשה לביטול פסה"ד).
...
הסכמת המדינה לבצע תיקון רישום הרשעה, אינה חלק מההליך לפי סעיף 230, וככל שהמדינה נתנה הסכמתה לעניין זה, יפעל ב"כ המבקש ישירות מול המדינה למימוש הסכמה זו. אני קובע כי בקשה זו אינה עומדת במבחנים שנקבעו בפסיקה לצורך קבלת בקשה להישפט באחור מכח סעיף 230 בחסד"פ. אני מחליט לדחות הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו