ביום 27.2.2020 התיימה ישיבת הוכחות, אשר בעקבותיה הגישו הצדדים הודעה מטעמם ובה פירטו אתת העובדות המוסכמות, כדלקמן:
התובעת עבדה בחברת ווישי בתפקיד מפעילת מכונות בקוו ייצור המפעל מיום 30.11.2003 ועד ליום 14.5.2019.
האם ניתן לקבוע, בסבירות של מעל 50%, קיומו של קשר סיבתי בין עבודת התובעת לליקויים מהם היא סובלת?
גם החמרת מצב הליקויים עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים.
העבודה בעמדת הפריקה בוצעה באופן הבא: מדובר בעבודה בישיבה שבמסגרתה התובעת פורקת את המיכלים של הפלטות עם הקבלים, הניחה קבלים על פלטה מספוג, תפסה שתי פלטות בשתי הידיים והפכה את התכולה על הספוג, ומפלטות הספוג יצרה מערום.
לעניין שתי העמדות הנוספות –
בעמדת סייג'רים (סייג'ר הוא מיכל העשוי מקרמיקה): העבודה בעמדה זו מתבצעת תוך כדי ישיבה ועמידה (חצי בישיבה וחצי בעמידה).
לקיחת רשת ועליה קבלים, הכנסת שרוול למיכל, שפיכת הקבלים דרך השרוול למיכל עד מילוי/ריקון רשת, ניעור המיכל, סגירת המיכל, איטום בסיוע שני מוטות קרמיקה (בסירטון הוצג כי במשמרת 50-60 סייג'רים).
מדובר בתנועה במצטבר עד שעתיים ליום של הרמת מיכל במשקל כ-9 ק"ג מגובה המותן אל תנור בגובה עד השכמה/כתף או מתחת תוך נשיאה סימטרית בשתי ידיים, בקצב של מיכל לדקה לאורך 10 דק', עד 13 סבבים במשמרת, קיימת סבירות מעל 50% לקשר בין מקטע עבודה זה לבין ליקוי סימטרי בשתי הידיים (ראה ניתוח בהמשך לאור העובדה כי מדובר בעבודה רק במחצית השבוע והליקוי הנו חד צדדי; ע.צ.).
...
משמדובר בקביעה מקצועית-רפואית של המומחה לא שוכנענו שיש לקבל את גרסתה של התובעת על פני מסקנותיו של המומחה.
סוף דבר
התביעה נדחית.
בהחלטת בית הדין מיום 21.2.21 נקבע, בין היתר, כי "בית הדין ישקול במסגרת פסק הדין לחייב את התובעת בהוצאות, לאור חזרתה מההסכמות וכן לאור השלב בו היא העלתה טענותיה בדבר תשתית עובדתית למיקרוטראומה בעמדות הנוספות".
כך גם, בהחלטת בית הדין מיום 12.10.21 נקבע כי "במידה ויימצא בתום ההליך כי התובעת הביאה להתארכותו של ההליך לשווא, יינתן לכך ביטוי במסגרת פסק הדין הסופי שיינתן בתיק, לרבות בפסיקת ההוצאות".
לאחר ששקלנו בדבר, מאחר שבית הדין מצא לנכון לתקן את העובדות בהחלטתו מיום 12.10.21, ומאחר שמדובר בהליך מתחום הביטחון הסוציאלי, החלטנו, לא מבלי התלבטות – יש לומר, שלא לעשות צו להוצאות.