לפני בקשה לאישור תובענה ייצוגית כנגד המשיבות, בהתאם לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006 (להלן: "חוק תובענות ייצוגיות"), אשר עיקר עניינה בהפרת תקנות הגנת הצרכן (חובת גילוי מוצר מזון בפקוח), התשע"ב-2012 (להלן: "תקנות גילוי מוצרי מזון בפקוח").
כן טען המבקש, שהמשיבות הפרו את חובת הגילוי הקבועה בסעיף 4 לחוק הגנת הצרכן; הטעו את הצרכנים בהתאם לסעיף 2 לחוק הגנת הצרכן; הפרו חובה חקוקה בהתאם לסעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] ופגעו באוטונומיה שלו ושל צרכנים כמותו.
נטען כי "אין מחלוקת, ואף לא נטען בבקשה, שהמשיבה מכרה למבקש מוצר חלב שבפיקוח או מוצרים כלשהם בסכומים העולים על מחירים שבפיקוח. כל חטאה של המשיבה על פי התובענה, היה בכך שהיא לא הציבה בסמוך למוצר שרכש המבקש (וכאמור הוא עצמו אינו בפקוח) שלט המפרט את המוצרים האחרים שבפיקוח ואת מחירם המרבי, הא ותו לא" (סעיף 5 לתשובתה).
...
בשלב זה לא אחליף את הייצוג, אלא אם תוגש בקשה לשם כך. אשר למבקש עצמו, אני דוחה את הטענה שמכיוון שהוא ביקש שתי בקשות קודמות הוא פסול להגשת בקשה, ונמצא בחזקת רודף בצע תוך שימוש לרעה בהליכי בית המשפט, כעולה מטענות המשיבים.
אם אכן הוא מנהל שתי בקשות אחרות, הדבר יכול לרמז על כך שהוא כבר מיומן בניהול תביעות ייצוגיות, ולכן הוא תובע מייצג מתאים בתובענה זו.
סיכום
על פי כל האמור לעיל, אני מקבל את הבקשה, וקובע כי התובענה תנוהל כנגד המשיבות כתובענה ייצוגית, לגבי הקבוצה המוגדרת ככלל לקוחות המשיבות, שרכשו מאז כניסת התקנות לתוקפן מוצרי מזון אצל המשיבות, הדומים למוצרים שבפיקוח, שעה שלא קיבלו, עקב העדר שילוט, את המידע בדבר רשימת המוצרים בפיקוח ומחירם הכולל.
אני קובע קדם משפט בתובענה הייצוגית ליום 10.4.16 שעה 8.30.