מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תובענה ותובענה שכנגד: ביטול הסכם, סיכול הסכם ותשלום יתרות חוב

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יתרה מכך, משמעות התביעה שהגיש התובע לקבלת זכויות שכבר שולמו לו, היא הפרה של ההסכם וביטולו והחברה זכאית להשבת הכספים ששולמו לתובע על ידה.
התובע הפר את ההסכם לרכישת המניות באופן יסודי וגרם לחברה נזקים, פעל לסיכול ההסכם, התריע בלקוחות החברה ובלקוחות פוטנציאליים שלא לעבוד איתה אלא עם מתחרים, שידל גורמים שונים להגיש נגדה תביעות, התנהג בפראות במשרדי הלקוח העקרי של החברה והציג בפני לקוחות מצגי שוא.
על כל עובד, קל וחומר עובד בכיר, חלות חובות אמון, נאמנות ותום לב כלפי מעסיקתו.
במסגרת התביעה שכנגד, טוענים הנתבעים כי התובע הפר את אותו הסכם, ההסכם למכירת המניות, ולכן עליו להשיב את מלוא הסכומים ששולמו לו במסגרת אותו הסכם, גם אלה שאינם קשורים ליחסי עובד ומעסיק.
...
ככל שהחברה הייתה סבורה כי גם מקומה של התביעה העיקרית להתברר בבתי המשפט האזרחיים, הייתה פתוחה בפניה הדרך להגיש בקשה לסילוק על הסף אך היא בחרה שלא לעשות כן. דיון והכרעה לאחר בחינת טענות הצדדים וכלל החומר שבתיק, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר: בקשת התובע לסילוק התביעה שכנגד מחמת היעדר סמכות עניינת - נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התובעת טענה כי הנתבעים הפרו את ההסכם והיא תבעה לחייב את הנתבעים לשלם לה את מלוא יתרת התמורה בסך של 405,888 ש"ח. לאחר שבמהלך המשפט חלק מהטובין נמכרו לצדדי ג', סכום התביעה הוקטן ל- 83,284 ש"ח. הנתבעים טענו כי התובעת היא זו שהפרה את ההסכם בכך שלא נתנה לנתבעים היזדמנות נאותה לבדוק את הטובין נושא ההזמנה כנדרש בסעיף סעיף 13(ג) לחוק המכר תשכ"ח-1968.
לטענתם, התובעת לא אפשרה לבדוק את הטובין למרות שהציגה שבדיקה כזו תתאפשר, ובכך סיכלה את ביצוע העסקה.
ארז טען שברצון הנתבעים לבטל את ההסכם אך באותה נשימה אמר שברצונם לקיימו: "מה שצריך לשלם ולקחת אנחנו נשלם וניקח". בהמשך, גם עמית היתנהל בדרך בלתי מקובלת.
לאחר ניכוי המקדמה ששולמה על ידי הנתבעים בסך של 69,264 דולר ארה"ב, יתרת החוב לתובעת היא 21,388 דולר ארה"ב שהם 83,284 ש"ח, לפי שער דולר 3.894 במועד ההיתחייבות.
חברת פיתוח הארץ הגישה את התביעה שכנגד והיא טענה בכתב התביעה שכנגד שהיא הצד להסכם שנעשה עם התובעת.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
התביעה שכנגד נדחית.
הנתבעים ישלמו לתובעת, ביחד ולחוד, את הסכומים הבאים: 83,284 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי לא הייתה לנתבעים כל עילה לבטל את זכרון הדברים, אשר היה מפורט דיו כדי שייחשב כהסכם מחייב, ועל כן על הנתבעים לשלם את הפצוי המוסכם.
התביעה מטעם הנתבעים – התביעה שכנגד על בסיס טענות ההגנה, הגישו הנתבעים במקביל לבקשת הרשות להיתגונן, תביעה מטעמם בה טענו כי התובעת לא המציאה את מיסמכי הבעלות על המיגרש, ובכך הפרה את ההסכם בהפרה יסודית המזכה אותם בפצוי המוסכם.
בתביעת הדגישו כי מה שהוביל לביטול זכרון הדברים הוא הלחץ שהופעל עליהם לחתום על ההסכם לבניית הבית על מיגרש שלא היה בבעלות התובעת.
מעניק למוכר 60 ימים להציג אישור זכויות התואם להצהרותיו בהסכם, ובחלוף עוד 45 ימים נוספים יש לשלם את יתרת התמורה בגין המיגרש.
על כן, די אם מדובר בהתחייבות תקפה והיה בסיס אשר אפשר עריכת הסכם מפורט והנתבעים סיכלו אפשרות זו ללא זכות לסגת מהתחייבותם, יש לחייבם בפצוי המוסכם.
על פניו לא הייתה מניעה להיתקשר בהסכם למכר המיגרש ולאחר מכן בהסכם לשירותי בניה, מבלי לגרוע מחובות התובעת לטיב הבניה כקבלן.
...
סוף דבר הנתבעים הפרו את זיכרון הדברים בכך שנמנעו מלחתום על הסכם המכר.
אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת 75,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד הגשת התביעה.
התביעה בת"א 75235-01-19 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאור סרובו זה של המוכר להמשיך לקיים את ההסכם, לא היה מנוס לרוכש כי אם להגיש את תביעתו דנן, במסגרתה עתר לאכוף על המוכר את ביצוע הסכם המכר, לחייבו בתשלום הפצוי המוסכם ולמנות את בא כוחו ככונס נכסים להשלמת העסקה; מנגד הגיש המוכר תביעה שכנגד לביטול ההסכם בטענת הטעה ורמייה מצד הרוכש באשר לשווי הדירה ועתר לחייב את הרוכש בתשלום הפצוי המוסכם בגין הפרת ההסכם מצדו.
עיקרו של דבר, לשיטת המוכר, מיד בעת חתימת ההסכם ובודאי בסמוך לאחריו, הוא טוען להטעיה/רמייה מצד הרוכש, אך לא טורח ביוזמתו להודיע לרוכש על ביטול העסקה, לא טורח ביוזמתו לטעון כנגד הרוכש את טענתו בדבר ההטעיה ו/או הרמייה, במקום זאת הוא מסרב לחתום על מיסמכי המשכנתא על מנת לסכל במכוון את אפשרות הרוכש ליטול משכנתא ולשלם לו את התמורה, ואף שולח את גרושתו להודיע לבנק כי הנה מיתנגדת לעיסקה, הכל מתוך תקווה שסיכול זה יביא את הרוכש להסכים ביוזמתו לביטול העסקה.
(2) הרוכש ישלם את יתרת התמורה כפי שהצהיר קרי בתוך 30 יום מיום שפסה"ד יהפוך לחלוט, אך זאת בכפוף לשיתוף פעולה של המוכר וחתימתו על כל מיסמך נידרש, הכל בהתאם להוראות הסכם המכר, קרי תשלום יתרת התמורה ייעשה כנגד חתימת המוכר על כל המסמכים הנדרשים, לרבות ייפוי כח בלתי חוזר (לטובת כל עו"ד שיבחר המוכר ו/או לטובת ב"כ הרוכש), הכל כמפורט בהסכם.
למען הסר ספק, אי-קזוז לא יפטור את המוכר מלשלם את חובותיו לרוכש ו/או לא יפגע בזכותו של הרוכש לנקוט הליכים מתאימים כדין.
...
(6) אני ממנה את ב"כ הרוכש עו"ד גיא יעקב ככונס נכסים להשלמת העסקה, ברם מינויו זה ייכנס לתוקף רק במידה והמוכר יסרב לשתף פעולה ו/או יסכל את השלמת העסקה ו/או לא יחתום על מסמכים נדרשים, במקרה שכזה תישלח למוכר הודעת התראה בכתב לכתובתו בדירה מושא התובענה, וככל שהמוכר לא יחזור לשתף פעולה באופן מלא כנדרש, בתוך 10 ימים מיום ההמצאה כדין, יכנס לתוקף מינויו של ב"כ הרוכש ככונס נכסים.
(7) בנוסף, אני מחייב את המוכר לשלם לרוכש הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 70,000 ₪: בעניין זה נתתי את דעתי למגוון שיקולים, לרבות: אופן ניהול ההליך מצד המוכר אשר התעקש להיות לא-מיוצג, התעקשותו לקבלת פסק-דין למרות שהוצע לו בסיום מועד ההוכחות להסכים להשלמת העסקה ללא צורך במתן פסק-דין, מידתיות והכרחיות, התעריף המינימלי המומלץ בשים לב לכך שמדובר למעשה בשתי תביעות ובשתיהן הפסיד המוכר, כמו כן הבאתי בחשבון את התנהגותו חסרת תום הלב של המוכר כמפורט בסעיפים 49-54 לעיל.
אמנם הרוכש מצידו לא הזכיר במסגרת הסעד של אכיפת חוזה המכר, גם את הסכם האופציה, המוכר מצידו גם הוא לא עתר לאכיפת הסכם האופציה (שכן הוא עתר לביטול הסכם המכר), ברם כפי שהבהרתי בסעיף 9 לעיל, להתרשמותי הצדדים ראו ורואים בשני ההסכמים מיקשה אחת, ועל כן ובמסגרת סמכותי ומתוך הגינות כלפי המוכר, והואיל והבעתי את דעתי לעיל שניתן לראות בהסכם האופציה כחלק מהתמורה הכוללת גם לשיטת המוכר שסכום התמורה שנקבע בהסכם הינו נמוך משווי הדירה, הרי שאני קובע שאכיפת הסכם המכר מתייחסת גם להסכם האופציה ויש לראות בשני ההסכמים כמקשה אחת, תוך שאני מבהיר למען הסר ספק, כי המועדים הנקובים בהסכם האופציה ו/או שאליהם מתייחס הסכם האופציה, אינם משתנים, ואין בעובדה שכתוצאה מההליך המשפטי דנן העסקה תושלם שלא במועדה המקורי עפ"י ההסכם, בכדי לדחות ו/או להאריך את המועדים שבהסכם האופציה, שכן דחיית השלמת העסקה נגרמה בגלל המוכר והתנהגותו חסרת תום הלב, ו"לא יצא חוטא נשכר".

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בכתב הגנתה לתביעת בוחניק שכנגד שם טענה טל בסעיף 4 כי בחרה שלא להיתגונן כנגד תביעתו של ג'קסון (ושניים מבני משפחתו) שם מפני שהיא "תביעה צודקת ומבוססת". בתיק פש"ר (מחוזי נצרת) 15931-06-15 בו החייב הנו נתן טל בעלה לשעבר של תמרה טל, ניתנה החלטה לעיכוב הליכי מכירת הנחלה הנ"ל. בתיק זה ניתן ביום 7.12.21 פסק דין המאשר הסכמה שהושגה שלפיה, תמורת ויתור המנהל המיוחד על טענתו להיות נתן טל בעלים של מחצית מהזכויות בנחלה הנ"ל, ישולם מתוך התמורה שתתקבל ממכירת הנחלה סך של 186,000 ₪ לקופת הפש"ר לכסוי יתרת החוב של החייב לפי תכנית הפרעון המוסכמת שנקבעה לו. התביעה בתיק 54829-04-22 (דנן) ביום 27.4.22 הגיש עו"ד אייזנקוט בשם ג'קסון וטל תביעה כנגד בוחניק וכנגד עו"ד אשכנזי לביטול הסכם המכר הנ"ל משנת 2016 בשל הפרתו לאחר סיום ההליכים המשפטיים בת.א. 14941-11-16.
בתביעתו ובהגנתו הנ"ל טען (בתמצית) כי ג'קסון וטל פעלו לסכל את האפשרות שייקח משכנתא לתשלום הסכם המכר, בדרך של ביצוע רישום הערות שונות על הזכויות בנחלה, שעה שלצורך קבלת משכנתא על ידו הוא נידרש ע"י הבנק להמציא אישור זכויות נקי של הנחלה.
...
הרקע לבקשה (מתוך החלטתי בבקשה למתן פס"ד חלקי מיום 7.2.24) בשל חשיבות הרקע, והיות ההליך דנן הינו "סיבוב מס' 2 " בין הצדדים הניצים, אני מוצא לפרט את ההליכים הקודמים בין הצדדים כאמור להלן.
משמע, בסופו של דבר לא ייותרו בידה זכויות קניין אלא כספים.
לסיכום הנני מורה כדלקמן: הבקשה למתן צו מניעה שיאסור על עו"ד אשכנזי שימוש ביפוי הכח נדחית, ברם אני מתיר את השימוש אך ורק כדי להמשיך את הליך רישום הזכויות על שם בוחניק, וככל שיש צורך למען הגשמת מטרה זו, לעשות שימוש בכל הסמכה שניתנה ביפוי הכח.
ככל שלאחר התשלומים הנ"ל תיוותר יתרת תשלום לטל, רשאי בוחניק להפקידה במסגרת תיק זה בקופת בית המשפט והדבר ייחשב כתשלום ע"ח התמורה, בכפוף לכך שיימצא לבסוף שיש לדחות את תביעתה של טל. אין בכל האמור לעיל, המהווה אך הסדר ביניים שיאפשר ביצוע ההסכם לפי פסק הדין החלוט, כדי לפגוע בכל זכות שתעמוד לטל ככל שתזכה לבסוף בתביעתה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו