התובע השתמש ברכב באופן תדיר לנסיעות שונות, לרבות הסעת הגב' פוירמן לבקר את אמה השוהה במעון לקשישים.
הכרעהלאחרונה עמדנו בהרחבה, במסגרת פסק הדין בעיניין המוסד לביטוח לאומי - זהבה עמר,על המסגרת הנורמאטיבית הצריכה להכרעה בסוגיית השמוש בכלי רכב כשולל זכאות לקיצבת הבטחת הכנסה, מכוח חוק הבטחת הכנסה, ועל המדיניות הראויה בהקשר זה. הדברים שקבענו שם יפים, בעקרם, גם לענייננו ולא נחזור עליהם.
עם זאת, הפרשנות שהציע בית הדין האיזורי לחלופה שבסעיף אינה עולה, לטעמנו, בקנה אחד עם תכלית החוק ועל-כן נידרש בקצרה לעובדות המקרה ולפרשנות הראויה.מסקנתו של בית הדין האיזורי כי לאור האמור בסעיף 9א(ג)(2) לחוק אין לראות ברכב נכס שמופקת ממנו הכנסה, נסמכת על המסמכים הבאים אשר הוגשו לתיק בית הדין:
[א] מכתבה מיום 3.9.2003 של הרופאה הפסיכיאטרית ד"ר לילי גולדרינג, ממנו עולה, כי אשת התובע מוכרת לרופאה מזה שנים רבות אולם, הקשר הטיפולי ביניהן הוא, לכל היותר, חלקי.
...
עם זאת, הפרשנות שהציע בית הדין האזורי לחלופה שבסעיף אינה עולה, לטעמנו, בקנה אחד עם תכלית החוק ועל-כן נדרש בקצרה לעובדות המקרה ולפרשנות הראויה.מסקנתו של בית הדין האזורי כי לאור האמור בסעיף 9א(ג)(2) לחוק אין לראות ברכב נכס שמופקת ממנו הכנסה, נסמכת על המסמכים הבאים אשר הוגשו לתיק בית הדין:
[א] מכתבה מיום 3.9.2003 של הרופאה הפסיכיאטרית ד"ר לילי גולדרינג, ממנו עולה, כי אשת התובע מוכרת לרופאה מזה שנים רבות אולם, הקשר הטיפולי ביניהן הוא, לכל היותר, חלקי.
[ד] אישור מאת הגב' מיכל תמרי, מזכירת שירותי בריאות הנפש בבית החולים "העמק", מיום 1.7.2003, לפיו פרט לשני דפי הרישום של הגב' נוסנזון "אין ברשותנו, לא במרפאה לבריאות הנפש ולא במחלקה הפסיכיאטרית כל מסמך רפואי שעניינו הגב' הדס לוי".לטעמנו, אין בממצאים העובדתיים האמורים העולים מחומר הראיות כדי לבסס את המסקנה, כי אשת המשיב נזקקה לרכב לצורך טיפול רפואי לפי תוכנית טיפול שנקבעה מראש.
כך מתוך הסיפא של החלופה ברור, כי תכנית הטיפול צריכה לעלות על לפחות 6 טיפולים בחודש הכרוכים בהוצאות נסיעה.סוף דבר - על יסוד כל האמור לעיל, דין הערעור להתקבל.