מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת תשלום דמי טיפול ארגוני מקצועי

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לתשלום דמי טפול אירגוני- מקצועי בגין השנים 2013 – 2007, זאת בהתאם לסעיף 33 ז' לחוק הסכמים קבוציים התשי"ז-1957 (להלן - חוק הסכמים קבוציים), ולתקנות הסכמים קבוציים (תשלום דמי טפול אירגוני- מקצועי לאירגון מעבידים) התשל"ז-1977 (להלן -התקנות).
...
לאור כל המקובץ לעיל, התובעת לא הוכיחה כי עיקר עיסוקה של הנתבעת הוא במסחר הסיטונאי.
המסקנה המתבקשת מכך היא שלא הוכח כי צו ההרחבה חל על הנתבעת באופן שמקים לתובעת זכאות לקבלת תשלום דמי טיפול ארגוני מהנתבעת, ודין תביעתה אפוא להידחות.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 10,000 ₪, אשר ישולמו תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעתה זו מכוח תקנה 1(א) לתקנות הסכמים קבוציים (תשלום דמי טפול אירגוני-מקצועי לאירגון מעבידים), התשל"ז-1977 שזו לשונה: (א) מעביד שחל עליו צו הרחבה של הסכם קבוצי כללי המסדיר את שכר העבודה למעט תוספת יוקר או שכר מינימום, ישלם לאירגון המעבידים שהוא צד להסכם הקבוצי דמי טפול אירגוני-מקצועי (להלן – דמי טפול) כאמור בתקנה 2.
...
לפיכך – הטענה כי הנתבעת עוסקת בתחום השירותים נדחית.
משלא הוצגה כל ראיה לסתור את הטענה כי מדובר בעסקאות יבוא בודדות בהיקף כספי נמוך ביחס לכלל פעילותה של החברה – הטענה לעיסוקה של הנתבעת בתחום הייבוא נדחית.
סוף דבר על יסוד האמור לעיל אנו דוחים את התביעה לחיוב הנתבעת בתשלום דמי טיפול ארגוני מקצועי לתובעת וזאת משלא הוכח כי בזמנים הרלוונטיים לדרישת התשלום היא עסקה במסחר סיטונאי, במתן שירותים או בייבוא.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לתשלום דמי טפול אירגוני- מקצועי בגין השנים 2011- 2017, זאת בהתאם לסעיף 33 ז' לחוק הסכמים קבוציים התשי"ז-1957 (להלן: "חוק הסכמים קבוציים") ולתקנות הסכמים קבוציים (תשלום דמי טפול אירגוני – מקצועי לאירגון מעבידים), התשל"ז-1977 (להלן: "התקנות").
...
לאור כל האמור לעיל, התובעת לא עמדה בנטל ההוכחה המוטל עליה בנוגע לעיסוקה של הנתבעת באחד התחומים המנויים בצו ההרחבה בענפי היבוא, היצוא המסחר והשירותים.
סוף דבר לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 5,000 ₪, אשר ישולמו תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לתשלום דמי טפול אירגוני - מקצועי בהתאם להוראות סעיף 33ז' לחוק הסכמים קבוציים, תשי"ז – 1957 ותקנות הסכמים קבוציים (תשלום דמי טפול אירגוני מקצועי לאירגון מעבידים), התשל"ז – 1977 (להלן ובהתאמה – "החוק", "התקנות") בגין התקופה שמשנת 2010 ועד 2016.
...
כמו כן, איני מקבלת את הטענה שהופיעה בסיכומי התובעת (ר' ס' 46-48 לסיכומיה) כי הנתבעת התייחסה למחלוקת זו במסגרת ההתכתבויות בין הצדדים עובר להגשת התביעה (ר' נספחים א-ג לתצהירו של מר אברך) במסגרת כתב ההגנה והן במסגרת תצהיר עדותה הראשית.
מעבר לכך אני סבורה כי אין להשלים עם התנהלותה של התובעת, המגישה כתב תביעה לאקוני המתבסס באופן מפורש על צו הרחבה מסוים, שמקום פרסומו צוין ב"רחל בתך הקטנה", ואילו במסגרת תצהירה מוסיפה טענה לתחולת צו הרחבה חדש שזכרו לא בא קודם לכן, על מנת לבסס את זכאותה לקבלת דמי טיפול ארגוני מהנתבעת בדרך נוספת.
סוף דבר לאור כל האמור, שעה שהתובעת לא עמדה בנטל להוכיח כי עיקר עיסוקה של הנתבעת הוא ביבוא, יצוא, מסחר בסיטונות או בשירותים – אין תחולה לצו ההרחבה בענפים אלו.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לתשלום דמי טפול אירגוני - מקצועי בהתאם להוראות סעיף 33ז' לחוק הסכמים קבוציים, תשי"ז – 1957 ותקנות הסכמים קבוציים (תשלום דמי טפול אירגוני מקצועי לאירגון מעבידים), התשל"ז – 1977 (להלן ובהתאמה – "החוק", "התקנות") בגין התקופה שמשנת 2015 ועד 2018.
...
משכך, ובהינתן דבריו אלו לפיהם "99 אחוז מהעיסוק שלי זה סביב הדשא מכונות לחצרנות וגינון", אין מנוס מלקבוע כי עיקר עיסוק החברה הוא ביבוא מכסחות דשא תוצרת חוץ ולא ניתן לומר כי עיסוק זה הוא אגבי למכירה עצמה, מקום בו הסחורה הנמכרת היא אותם מוצרים (מכסחות דשא) שהנתבעת מייבאת מחו"ל. ויודגש – בין אם מדובר במכירה קמעונאית או סיטונאית אין לכך נפקות, שכן הנתבעת נופלת לקטגוריית ה"יבוא", שהיא כאמור חלופית ליתר הקטגוריות – יצוא, שירותים ומסחר בסיטונות.
סוף דבר לאור כל האמור, שעה שהוכח בפני כי עיקר עיסוקה של הנתבעת הוא ביבוא, למצער במסגרת ענף 86 להסכם הענפי ("מכונות") יש להחיל עליה את צו ההרחבה ולחייבה בהתאם בדמי טיפול ארגוני לתובעת.
לאור התנהלות זו וחרף קבלת התביעה - אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו