עדותו של בוריס וינברג (ע"ת 7):
מאבטח במועדון לילה, בחוף הקשתות באשדוד, מועדון אילוז'ן. ב- 16.8.13, עמד בכניסה, בסביבות שעת חצות וחצי, בא בנאדם ומשך את השרשרת כדי להכנס.
בעיקר לא עומדת לו ההגנה לאור הסיפא של הסעיף שאין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים, כבמקרה זה.
הנאשם ללא ספק הפר הסדר הצבורי בכך שנותר במקום, צעק ,גידף ואיים, והיה עליו לצפות כי אם מתבקש שוב ושוב על ידי המאבטחים לעזוב , אך מיתעלם מהם ומגדף אותם, ליד צעירים אחרים שהגיעו למקום ובקשו להכנס, בשלב מסויים ירחיקו אותו.
אף בטרם נחקק חוק יסוד כבוד האדם וחירותו , כבר בע.פ. 136/51 פרנקל נ. היועמ"ש , פ"ד ה (2) 1602, ,1606 נקבע מפי כב' השופט אגרנט (כתוארו דאז):
"הפועל יוצא מקיום הזכות, אשר לכל האזרח, להיות חופשי ממעצר, הוא כי זה זכאי להיתנגד למעצרו אלא אם אותו מעצר הוא חוקי . זאת אומרת: זכותו של אדם להיתנגד למעצר שאחר אומר או מנסה לבצע כנגדו, תלויה בכך, אם לשני הסמכות החוקית לעצרו או לא. הזכות לעצור והחובה להכנע (למעצר) עומדות ביחס שווה זו לזו".
וכן: "כאשר באים להאשים אדם על היתנגדות למעצר, חייבת התביעה להוכיח, בהוכחה שמעל לכל ספק סביר, כי המעצר היה חוקי. . . אם חוקיות המעצר לא הוכחה, הרי ניסיון לעצור אדם בכח הוא מעשה תקיפה בלתי חוקי, שהנעצר רשאי להיתגונן כנגדו. הדבר הוא בבחינת מושכל ראשון בעבירות שעניינן היתנגדות למעצר " [ראה ע 141/77 רס"ל יהב נ. התובע הצבאי הראשי המאוזכר בספרו של קדמי הנ"ל על הדין בפלילים].
...
המסקנה כי יש להחיל את הלכת הצפיות על עבירת האיומים עולה בקנה אחד גם עם דברים שאמר בית המשפט בע"פ 3779/94 - חמדני משה נ' מדינת ישראל ,פ"ד נב(1), 408 ובע"פ 103/88 - משה ליכטמן נ' מדינת ישראל , פ"ד מג(3), 373.
איומים אלה אינם כלולים במסגרת זכותו של הנאשם להתנגד באופן מידתי למעצר הבלתי חוקי ולכן שוכנעתי מעבר לכל ספק סביר כי אכן איים עליהם.
לאור כל האמור, זיכיתי הנאשם מכל העבירות המיוחסות לו למעט הרשעתו באישום השני בעבירת האיום על לוחמי נחשון .