כרקע לבקשה יצוין כי עסקינן בתביעת ביטוח שהגישו התובעים בשל שוד יהלומים שהתרחש בהונג קונג, כאשר הגנת הנתבעות מבוססת בעיקר על טענות מירמה שהן מעלות, הן לגבי עצם היתרחשות השוד, והן לגבי דיווח של התובעים אודות יהלומים שנשדדו, אשר נטען כי היה דיווח כוזב, באשר לטענת הנתבעות הוברר כי יהלומים בשווי רב לא נשדדו, אלא נמכרו על ידי התובעים לאחר השוד.
ר' למשל, רע"פ 8873/07, 10573/08 היינץ ישראל בע"מ נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 2.1.11) שם נקבע, בין היתר, כי "...לא ניתן להטיל באופן מלאכותי חיסיון על מסמכים באמצעות מיעון עורך הדין על תיכתובות".
בצד אלה יש לזכור את הוראות סעיף 23 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981 (להלן: "חוק חוזה הביטוח"), וזו לשונו:
"23. (א) משנמסרו למבטח הודעה על קרות מקרה הביטוח ותביעה בכתב לתשלום תגמולי הביטוח, על המבטח לעשות מיד את הדרוש לבירור חבותו".
חובה זו של המבטח אינה תלויה בדבר אחר, ובמקום אחד אף נקבע כי "...במסגרת חובת המבטח "לעשות מיד את הדרוש לבירור חבותו", חייב המבטח גם לברר את גובה הנזק שניגרם למבוטח", וכי "אם מתברר שהמבוטח אכן זכאי לקבל תגמולים עבור הנזק שניגרם לו, אך הוא לא הוכיח את נזקיו, יפוצה המבוטח על פי הראיות שאספה המבטחת במסגרת הפעולות שביצעה היא על פי חובתה "לעשות מיד את הדרוש לבירור חבותה", במסגרת החובה שהטיל עליה המחוקק בסעיף 23(א) לחוק חוזה הביטוח"[ע"א (חי') 3116/04 כרסנטי נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 18.1.106)].
...
המסקנה היא כי יש להמציא את מכתב עו"ד חן לעו"ד שפר מיום 11.5.10, למעט שתי השורות האחרונות העוסקות בנושא שכר הטרחה.
סעיף 2.22 – הנחיות משרד ב"כ הנתבעים למר וונג הנזכרות בדו"ח United Adjusters מיום 22.7.10 – עיינתי בחומר שצורף, ובאתי לכלל מסקנה כי הוא נהנה מחיסיון עו"ד – לקוח.
מקובלת עלי הטענה כי בהיות תכתובות אלה ממועדים שלאחר הגשת התביעה, וב"כ הנתבעות הם הכותבים או המכותבים, חלים עליהן שני החסיונות שנזכרו לעיל, ואין להמציאן.