מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת תגמולי ביטוח בגין הצתת רכב

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופט כ' סעב) בע"א 14167-03-20 מיום 15.10.2020, בו נתקבל ערעור המשיב על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה (כב' השופט א' רובס) בת"א 46122-04-17 מיום 30.1.2020, שדחה תביעה לתגמולי ביטוח שהגיש המשיב.
כך, מחד גיסא, בית משפט השלום קבע כי היה על המשיב להוכיח את קרות הארוע הבטוחי; אך מאידך גיסא קבע כי לא היתה מחלוקת שהרכב הוצת ושלא היתה בפי המבקשת גרסה כלשהיא.
...
המבקשת טענה בכתב הגנתה, בין היתר, כי יש לדחות את התביעה מכוח סעיף 25 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1981 (להלן: החוק), שעניינו ב"מרמה בתביעת תגמולים".
בסיכומו של דבר, בית המשפט המחוזי קבע כי לא עלה בידי המבקשת להוכיח כי האירוע הביטוחי נגרם על ידי המערער או מי מטעמו או כי התמלאו תנאי סעיף 25 לחוק.
דין הבקשה להידחות אף ללא צורך בתגובה, מכוח תקנה 407א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
אי לכך, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובע פנה אל הנתבעת, אשר ביטחה את הרכב במסגרת פוליסה שמספרה 2111358401180 (להלן: הפוליסה), בתביעה לקבלת תגמולי ביטוח בגין גניבת הרכב.
הנתבעת טוענת כי בפוליסת הביטוח צוין בפירוש כי על המבוטח להוציא את מפתחות הרכב ממתג ההצתה של הרכב בכל עת שברכב לא מצוי אדם בוגר ולשמור על מפתחות הרכב ולא להפקירם.
בעדותו תיאר התובע את מהלך האירועים טרם הגניבה כדלקמן (עמ' 1, ש' 19-21): "... אני רצתי לביטוח לאומי לסדר את כל הדברים שיש לי שם. אני סגרתי את הרכב שלי, גם אם לא הייתי סוגר זה היה ניסגר לבד, מדובר ברכב שברולט קרוז 2010. נשארתי עם קשר עין לרכב שלי." אשר למיקום הרכב, בכתב התביעה טען התובע כי ירד מהרכב והחנה אותו בסמוך לביטוח לאומי, יצא ממנו וסגר אותו.
...
הנתבעת טענה בכתב הגנתה, כי יש לדחות את התביעה על הסף מחמת שהיא חסרת עילת תביעה.
משלא הובאו תשובות לספקותיי אלו באשר לגרסת התובע, אין בידי לקבל את גרסת התובע ולפיה נעל את רכבו עת יצא ממנו, והריני קובע כי התובע הותיר את רכבו מונע, כאשר מפתחות הרכב בסוויץ'.
בענייננו, לאחר שמצאתי כי התובע הותיר את רכבו מונע וללא קשר עין, ומששוכנעתי כי לתובע לא הייתה כל שליטה ופיקוח בנסיבות העניין על הרכב, הרי שהתובע כשל במבחן השליטה והפיקוח.
סוף דבר בשל כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הנתבעת הדגישה כי מדובר במידע מהותי בכל הנוגע לנכונותה כחברת ביטוח סבירה להמשיך ולבטח את רכב התובע ואילו נימסר לה המידע הנכון, היא לא הייתה מבטחת את הרכב, שכן, הוראות הפוליסה נוקבות מפורשות (בסעף ד' לפרק 3- גילוי מידע מהותי) כי עניין מהותי כולל נזקים אשר ארעו בשלוש השנים האחרונות כתוצאה מהסיכונים הכלולים בביטוח זה. מכאן מבקשת הנתבעת לדחות את התביעה נגדה בשל הפרת חובת הגילוי והפרת חובת הגילוי היזום המעוגנות בחוק חוזה ביטוח באופן הפוטר אותה מתשלום תגמולי הביטוח.
לדבריו, הכשרה, ככל חברת ביטוח סבירה אחרת לא הייתה מבטחת את רכב התובע אם כל המידע הנכון והמלא נימסר לה. כהן הצהיר כי מאחר ובטופס ההצעה לביטוח, התובע הצהיר כי לא היו לו מקרי ביטוח בשנים האחרונות לרבות ארוע הצתת רכב ובהתאמה הציג טופס העידר תביעות נקי מעבר בטוחי, וכן הצהיר כי אף חברת ביטוח לא סירבה לבטח את רכבו, הכשרה הסכימה להיתקשר עם התובע בפוליסת ביטוח והפיקה עבורו את פוליסת הביטוח מקיף.
לדברי גאדה, בהתאם למסמכי הראל, התביעה בגין הצתת הרכב מיום 8.4.13 אושרה לתשלום סופי ביום 24.1.16 או במסוך לכך וטופס העידר תביעות הופק ביום 28.7.14, כך שבמועד הפקת הטופס, תביעת הביטוח בגין ארוע ההצתה הקודם הייתה עדיין בטיפול וככל הנראה, זו הסיבה לכך שבמסמך העדר תביעות שהופק על ידי הראל ונשלח לאקמן ביום 28.7.14 לא רשום ארוע ההצתה הקודם.
...
נוכח האמור, וחרף התנהלותה של אקמן, אני דוחה את התביעה גם נגדה.
מכאן, אני מורה על דחיית התביעה נגד שתי הנתבעות וכפועל יוצא מכך על דחיית ההודעה לצד שלישי שנשלחה ע"י כל אחת מהנתבעות.
סוף דבר – אני מורה על דחיית התביעה נגד שתי הנתבעות ועל דחיית שתי ההודעות לצד ג'.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

האם יש לחייב את המבטחת תשלום ריבית מיוחדת לאחר ששילמה תגמולי ביטוח בגין הצתת רכבו של התובע, רק לאחר הגשת התביעה ובחלוף כשנה ושלושה חודשים לאחר מקרה הביטוח? רקע וטענות הצדדים רכבו של התובע, מידגם מרצדס GLC 350E, שנת ייצור 2018, בוטח על ידי הנתבעת 2 (להלן: המבטחת) בפוליסת ביטוח מיום 1.2.19.
...
אין בידי לקבל את טענת התובע כי הועלו דרישות "הזויות" והדרישות ביחס למכתב הבנק סבירות.
אין בידי לקבל טענת ב"כ התובע כי לאחר שהעבירה את הצעת המחיר ביום 23.9.19 לא הייתה ברירה זולת הגשת תביעה.
התביעה כנגד הנתבעת 1 נדחית, ולא מצאתי כי היה צורך להגיש כנגדה את התביעה, שעה שביצעה עבודתה בהתאם לדרישות המבטחת ולא אחראית על ביצוע התשלומים בפועל.
אשר לשכר טרחת עו"ד, אין בידי לקבל את הטענה כי בנסיבות העניין יש לגזור את שכר הטרחה ממלוא תגמולי הביטוח והריבית המיוחדת.
על כן אני מחייב את הנתבעת 2 לשלם לתובע שכר טרחת עו"ד בסך של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

האם זכאית התובעת לתגמולי ביטוח בגין שריפה שפרצה במהלך נסיעת המשאית המבוטחת, או שמא ידו של המבוטח הייתה בהצתת המשאית עקב כשל טכני שנפל בה? רקע וטענות הצדדים התובעת היא הבעלים של משאית מתוצרת סקניה, מועד עליה לכביש 09/2013, אשר ביטחה את המשאית בביטוח מקיף אצל הנתבעת (להלן: מנורה) בפוליסה שתוקפה מיום 1.9.18 עד ליום 31.8.19.
ביחס לטענות התובעת כי לא קיבלה לידיה את שרידי הרכב נטען כי התובעת התבקשה להגיע ולקחת את השרידים מהמגרש אולם החליטה שלא לעשות כן. דיון והכרעה האם ארע מקרה ביטוח – וכיצד פרצה השריפה לכתב התביעה צורפה ההודעה על מקרה הביטוח בה נרשם באופן קצר מפי הנהג מוסא אלקורעאן, אשר משמש גם כמנהל התובעת, כי במהלך נסיעה הריח ריח של שרוף, עצר את המשאית, וראה כי עולה באש מקדימה.
יובהר כי העדות של הנהג מתארת היתרחשות "רגילה" של מקרה בו רכב עולה באש עקב כשל טכני, ודוקא מנורה מבקשת להוכיח נסיבות מיוחדות של כשל טכני אחר ברכב בעקבותיו בחר המבוטח להצית את רכושו.
...
ההתנהלות בנוגע לשרידים ויתר טענות מנורה לאור המסקנה כי יש לאמץ את מסקנות החוקר, מתייתר הצורך לדון בעניין הטיפול בשרידים ובטענת התובעת כי נמנעה ממנה האפשרות לבדוק את המשאית על ידי מומחה שריפות מטעמה.
סוף דבר המשאית של התובעת התלקחה במהלך נסיעה עקב כשל חשמלי.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 305,842.5 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 3.6.19 ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו