מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת תאונת עבודה: אופנוע בדרך לחיפוש מחסן לעסק

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענת התובע הסיבה שבגינה נסע עם האופנוע למישור אדומים הייתה לחפש שטח/מחסן לעסק שלו, אך לא הגיע לבצוע כל עיסקה שהיא מכיוון שעבר תאונה עם האופנוע.
לטענת ב"כ התובע, עדויות התובע וחברו אמינות, ולא נסתרו, ועל כן יש לקבל את התביעה, מה גם שבמצב בו היה לא ניתן היה לצפות ממנו לומר לאנשי מד"א או במיון, כי היה בדרך לחפש מחסן, כיוון שמה שעניין אותו זה הטיפול הרפואי.
ככל שהתובע אכן היה אומר לרופא כזה או אחר, בין במיון ובין בקופת החולים שהיה בדרך לפגישה במסגרת העבודה, היה הדבר היה נרשם, והיתה מוצאת לו תעודה רפואית על תאונת עבודה כמקובל, דבר שלא נעשה.
כיוון שביום התאונה התובע לא היה במקום עבודתו, שועאפט, אלא באיזור מישור אדומים – אין וודאות מספקת , למרות העדויות שלו ושל רפיק, כי אכן התאונה קרתה בדרך לחבר, לצורך חפוש מחסן באיזור.
...
לטענת ב"כ התובע, עדויות התובע וחברו אמינות, ולא נסתרו, ועל כן יש לקבל את התביעה, מה גם שבמצב בו היה לא ניתן היה לצפות ממנו לומר לאנשי מד"א או במיון, כי היה בדרך לחפש מחסן, כיוון שמה שעניין אותו זה הטיפול הרפואי.
בנסיבות אלו, ולאור כל האמור לעיל, לא הרים התובע את הנטל המוטל עליו ולא הוכיח כי התאונה אירעה לו , כעצמאי, במסגרת העבודה.
לפיכך, אין מנוס מדחיית התביעה.
סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתו, פעולות השוטרים, החיפוש שערכו ודרישותיהם מהתובע לסמן את חלקי החילוף נשענו על הוראות חוק הסימון, אשר כלל לא ניכנס לתוקף אותה עת. עוד טען, כי שיתף פעולה באופן מלא עם החוקרים בעת חקירתו, כי הראה להם את המחסן שבו אוחסנו חלקי החילוף המשומשים וענה על שאלותיהם, כך שלטענתו, לא היה כל בסיס לחשד, כי החזיק לכאורה, בנכסים החשודים כגנובים.
לטענתו, גם לאחר שזוכה לא חודשה ההיתקשרות עמו, אלא רק לאחר לחצים כבדים שהפעיל וגם אז, באופן חלקי בלבד (רק לגבי אופנועי "הונדה", שהיוו רק כ-15% מהקף עבודת המוסך התובע בתיקון אופנועים של המישטרה).
בדו"ח זה צוין כי כאמור, לתובע רישיון של משרד התחבורה אך אין לו רישיון עסק של עריית ירושלים, וכי ברשותו מחסן שבו מלאי גדול של חלקי חילוף משומשים, "שלא יודע בעל העסק להוכיח מאיפה החלקים באו ומה המקור שלהם". עוד נאמר כי התובע "לא מנהל יומן חלקים משומשים ומסמן חלקים עפ"י חוק סימון חלקים משומשים". כעבור כחצי שנה, ביום 4.8.2002, שוב נערכה ביקורת במוסך.
הוא נישאל מהיכן הוא קונה את החלקים המשומשים ועל כך השיב כי החלקים הם "מאופנועים או קטנועים שהורדו מהכביש עקב תאונות ברוב המקרים וכן שרידי האופנועים שאני קונה מבעלי האופנועים או חברות ביטוח ושמאים, מכל מי שקשור לתחום" (שם, שורות 17-14).
התובע אף סרב בעקביות לערוך רישום של חלקי החילוף המשומשים שהחזיק במוסך וסירב להשיב לשאלות בקשר לרישום זה. ההערכה הייתה, כי תובע לא יוכל לבסס את ההגנה הקבועה בסעיף 413 בחוק העונשין, כי חלקי החילוף הגיעו לרשותו בדרך חוקית.
מאחר שבמסגרת החקירה לא סתר התובע את ההנחה שהוא סוחר בחלקי חילוף ולא הניח כל בסיס לטענתו, כי המקור היחיד לחלקי החילוף שהיו ברשותו הוא אופנועים שלמים שאותם הוא פירק לחלקים, ממילא שלכאורה, היה בידי התביעה ראיות לכך שהתובע עבר את העבירה של ניהול עסק טעון רישיון ללא רישיון.
...
אם המדינה סבורה כי תכליות אלו, כולן או חלקן, מתקיימות, ממילא שלא תסכים להחזרת החפצים התפוסים ולא מן הנמנע שאילו עתר התובע להשבתם, הייתה עתירתו נדחית בשל קבלת עמדת המדינה.
לפיכך, תביעת התובע בעניין זה, נדחית.
התוצאה היא, כי תביעת התובע מתקבלת אך בחלקה (הקטן יחסית), ובהתאם לאמור תשלם המדינה לתובע, באמצעות בא-כוחו, סך של 87,600 ₪, אשר ישולם תוך שלושים יום מיום המצאת פסק דין זה. משהתקבל רק חלק זה של התביעה, כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

] אין מחלוקת כי עפ"י סעיף 7(5) לחוק הפיצויים, התובע אינו זכאי לפיצויים בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו בתאונה, הואיל ובמועד התאונה נהג באופנוע ללא ביטוח חובה לפי פקודת ביטוח רכב מנועי, תש"ל-1970, אלא שהתובע מבסס את תביעתו על סעיף 7א' לחוק הפיצויים, השוכן בצדו של סעיף 7, מכוחו הוא זכאי לטענתו לפיצויים מקרנית, משום שלא ידע ולא היה סביר שידע כי האופנוע היה ללא ביטוח.
בעוד שנטל ההוכחה לקיומם של החריגים המנויים בסעיף 7 לחוק הפיצויים, מוטל בדרך כלל על הנתבעת, הנטל להוכיח את תחולת סעיף 7א' הוא על מי שטוען לתחולתו (ע"א 6825/01 שלום נ' שריקי (18.12.2001); ע"א (מחוזי חי') 14184-05-16 פלוני נ' עבד אל ג'ואד , 30.11.2016); יצחק אנגלרד פיצויים לנפגעי תאונות דרכים עמ' 249 (מהדורה רביעית, 2013) (להלן: אנגלרד)).
  כך למשל, הוא נישאל אם היו לקובי פעם משאיות, השיב כי ככל שידוע לו, לא היו לו [footnoteRef:15] שעה שקובי העיד כי יש לו משאית שעומדת כל הזמן ליד מחסן הרהיטים שלו וכי לאורך השנים היו לו מספר משאיות אשר מכר אותן והוציא את כל העבודה שלו ישירות לקבלנים [footnoteRef:16].
התובע ואביו לא יצאו ידי חובה שעה שלא ביררו קיומו של כסוי בטוחי לאופנוע, ודאי כאשר התאונה ארעה כשבוע ימים לאחר תחילת השמוש הבלעדי של התובע באופנוע, ודוקא על רקע כלל הנסיבות, כולל ניסיונו העיסקי של האבא והעובדה כי התובע היה נהג חדש, ניתן להצביע על מספר נורות אזהרה, אשר התובע ואביו בחרו להיתעלם מהן, ולקחת סיכון אשר היתממש בסופו של יום.
איציק טען בתורו כי היה מעין מתווך בעסקת הרכישה וקובי הגיע אליו דרך חנות אופנועים בנשר בצ'ק פוסט, שם חיפש ולא מצא דגם ספציפי שרצה לקנות לבן שלו, והם הפנו אותו אליו[footnoteRef:28].
...
המסקנה הינה אפוא דחיית התביעה.
סוף דבר מששוכנעתי כי דין התביעה להידחות, ברור שדין ההודעות לצדדי ג' אף הוא דחיה.
על כן, אני מורה על דחית התביעה וכפועל יוצא מכך, על דחיית ההודעה לצדדי ג'.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

רקע: התובע, יליד 26.8.1969, נפגע ביום 22.4.09 בתאונת דרכים עת נהג באופנוע אשר היה מבוטח על-ידי הנתבעת.
לדבריו, עובר לתאונה הוא לא עסק בעבודה כלשהיא, וזאת לאחר ששב לישראל כ- 8 חודשים לפני התאונה, בתום כ- 10 שנים בהן חי בארה"ב. לטענת התובע, עובר לתאונה הוא היתקבל לעבודה כמבצע מסירות של צוי עיקול וגביית חובות, והיה אמור להתחיל בעבודה זו ביום 1.5.09, אך הדבר נימנע ממנו עקב התאונה.
התובע העיד לעניין זה כי שב לישראל בחודש אוקטובר 2008, חיפש עבודה שתתאים לדרישותיו וכי היו לו חיסכונות מהם היתקיים באותה תקופה.
כך הדבר אף ביחס לטענה כי התובע נידרש לרכוש קטנוע חדש לצורך עבודה זו, טענה שמידת הרלוואנטיות שלה לתביעה בעניינינו לפי חוק הפלת"ד לא ברורה, ומכל מקום היא לא הוכחה כאמור לעיל.
על-פי דו"ח רציפות של המל"ל שצורף (נ/1), החל מחודש מרץ 2011 מועסק התובע אצל אותו מעסיק (מחסני פינות אוכל בע"מ).
נוכח הנכות הנמוכה והעבודה כי התובע שב לעבודה ושכרו אף השביח לאורך השנים, אין מקום לפסיקת פיצוי בגין פגיעה בכושר ההישתכרות לעתיד על בסיס חישוב אקטוארי, אלא יש מקום לפצוי גלובאלי, המשקף את החשש כי הנכות שנותרה תגביל בעתיד בדרך כלשהיא את התובע בעבודתו, כמו גם את הצפי הסביר, עליו הצביעה המומחה בתשובותיו לשאלות הבהרה מטעם התובע, כי התובע יזדקק לעתיד לעבור ניתוח נוסף להוצאת הפלטה ברגל, בעקבותיו צפוי צורך בחופשת מחלה של בין שבועיים לחודש ימים.
...
הצדדים לא ביקשו לחקור את המומחה, ולפיכך אני מקבלת את קביעת המומחה בדבר הנכות שנותרה לתובע.
לאור התשתית העובדתית כפי שהוצגה, סבורני כי הדין בעניין זה עם הנתבעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נטען כי ביום 30.5.00, נפגע מר סופר אליהו (להלן: "הנפגע"), בתאונת דרכים בדרכו לעבודה, עת נהג ברכב מס' 3338901, שהיה מבוטח אצל הנתבעות בפוליסת ביטוח מס' 70006242 (להלן: "התאונה" ו-"הרכב", בהתאם לעניין).
עדות הנפגע, אליהו סופר: מר סופר העיד כי התאונה אירעה, עת היה בדרכו לעבודה אצל ג'ון ברייס, שם עבד כעוזר במחסן וכשליח באמצעות הרכב, מסוג ווספה.
באשר לשאלה האם הרכב נרכש ע"י ג'ון ברייס, מיד עם מעבר הנפגע לעבוד אצלם השיב: "לא זוכר את המועד המדויק, מה שוודאי זה שבזמן כלשהו הוא עבר לעבוד אצלם באופן מלא, אני לא זוכר אם האופנוע עבר מיד או אחר כך. בכל מקרה, הוא התחיל לקבל שכר אצלם והאופנוע עבר אליהם." (ר' עמ' 6 ש' 20-22).
באשר לראיות לגופן-הן מפנות לעובדה שבהודעה על פגיעה בעבודה ציינה מעבידת הנפגע, חב' ג'ון ברייס, כי הרכב המעורב בתאונה הוא בבעלות המעביד או שימושו.
כנגד דברים אלה-יש לזכור כי מדובר בעיסקה שנגעה לו ולעתידו, בהיות הרכב כלי המשמש אותו בעבודתו.
הנתבעות טוענות כי אין מקום לשולחן למסע חיפוש, אחר אישורים מיותרים, שכן העדויות ברורות כי הייתה תמורה בגין רכישת האופנוע וכי המחלוקת בעיניין זה נוגעת רק למועד העברת הרישום.
...
בהמשך לכל האמור, התביעה מתקבלת.
הנתבעות תשלמנה לתובע את הסך של 16,706 ₪, בתוספת המתחייבת, בהתאם להוראת סעיף 6 להסכם וזאת מיום 6.5.07 ועד למועד התשלום.
הנתבעות תשלמנה לתובע את הוצאותיו, לרבות אגרת בית משפט וכן תשאנה בשכ"ט עו"ד בסך 8,000 ₪ בתוספת מע"מ וזאת בתוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו