נטען, כי המשיבה לא צרפה תוכנות מוצעות מהן ניתן ללמוד על כוונתה לחבר את השכונה לקו הביוב, וגם לא תכניות מתאר, היתרי בניה או הרשאות לבצוע עבודות מהן ניתן ללמוד על כוונה זו.
לטענת המבקש, כללי חישוב עלות תוקנו בשנת 2014, עת הוסף להם החריג בדבר "נכס שאינו מחובר או שאין לחברו", דבר המחזק את טענותיו שיש להשיב לידיו את התשלומים שנגבו ממנו ומיתר חברי הקבוצה שלא כדין.
סוגיה זו הוכרעה בעע"מ 2978/13 מי הגליל תאגיד הביוב האזורי בע"מ נ' יוסף אחמד יונס [פורסם בנבו] (23.7.2015), שם הבהיר השופט א' רובינשטיין, כי תאגידי המים והביוב עונים על הגדרתה של רשות הפועלת על פי דין, גם אם מתקיימים לכאורה יחסי עוסק-לקוח בין הצדדים ויש בפעולותיהם פן עסקי (בפסקות נח-נט):
"נח. ...לעתים נוצר מצב שבו ניתן לכאורה להגיש תובענה ייצוגית אם לפי פרט 11, או לפי פרט 1– דהיינו, מצב בו במקביל, לפנינו יחסי עוסק-לקוח בין הפרט לבין הרשות בפעלה כעוסק, ותביעה להשבת סכומים שגבתה הרשות שלא כדין כמס, אגרה או תשלום חובה אחר. ברגיל ניתן לשער, כי במצבים מעין אלה יעדיף התובע הייצוגי שתביעתו תאושר כתביעה על פי פרט 1, שכן בתביעה כנגד הרשות על פי פרט 11, נהנית היא מהגנות ייחודיות שפורטו בהרחבה...
באשר לטענותיו בדבר חיובו באגרת ביוב, אני דוחה את טענת המבקש, כי מאחר שאינו מחובר למערכת הביוב העירונית, אין לראות בו כמי שמקבל שירותי ביוב מהמשיבה, ועל כן הוא אינו חייב בתשלום חיובי ביוב, אלא רק עבור חיובי מים.
כך, סעיף 2 לחוק תאגידי מים וביוב מגדיר "שירותי ביוב" כ"איסוף שפכים והולכתם, טיהורם וסילוקם, באמצעות מערכת ביוב או באמצעי אחר, טפול בבוצה וסילוקה, וכן פקוח על הזרמת שפכי תעשיה אל מערכת ביוב או באמצעותה, ולעניין חברת ביוב – שירותי הולכה וטפול".
...
לפי שפיר ושמואלי מעודי, "ככל שאין בידי תאגיד להעמיד לצרכן שירותי ביוב בהעדרה של מערכת ביוב באמצעותה יסופקו שירותים אלו לנכסו, אזי אין הוא רשאי לגבות מצרכן זה תשלום בעבור שירותי ביוב... אנו סבורים, כי על מועצת רשות המים לתקן את הוראת סעיף 3(ב), כך שזו תסויג במפורש רק למקרים ולצרכים שהתאגיד נכון ומסוגל לספק להם שירותי ביוב" (עמ' 741-742).
סוף דבר
לא עלה בידי המבקש לבסס לכאורה קיומה של עילת תביעה אישית, שהיא אחד התנאים לאישור תובענה ייצוגית.
אני דוחה את הבקשה לאישור התובענה כייצוגית, שהגיש המבקש נגד המשיבה.