לגופה של הבקשה, נטען, כי קיימת חפיפה מלאה בין הפלוגתא המתעוררת בהליך דנן, לאחת מן השאלות המתעוררות בהליך הנוסף, וכי יש להורות על עיכוב בירור התביעה דנן עד להכרעה סופית בו. נטען, כי בהליך הנוסף נכללה טענת הטחנה, ולפיה שטראוס גבה ממנה שכר טירחה ביתר עבור טיפולו בערר היטל ההשבחה, מתוך חשבון הנאמנות, וכן גבה את חלקם של השמאים בשכר הטירחה, מבלי להעבירו לידיהם.
ככל שייקבע בסופו של הליך כי זכותם של השמאים לקבלת שכר הטירחה קמה, כטענתם, כבר במרץ 2020, וזה לא שולם להם, הרי שאין הצדקה לעכב את תביעתם, רק בשל המחלוקת שנפלה בין הטחנה ובין שטראוס, שאותה, וכפי שציינו בצדק ב"כ שטראוס בישיבת קדם-המשפט, ניתן לברר גם בנפרד.
...
בנסיבות דנן, נטען, כי טענת ההגנה של שטראוס בהליך הנוסף חופפת במלואה לטענת ההגנה שלו בתביעה בהליך דנן, והעובדה שתביעה זו הוגשה על ידי השמאים ולא על ידי הטחנה, אינה צריכה לשנות ממסקנה זו. כן ביקש שטראוס ליתן משקל לכך שההליך הנוסף מצוי בשלבים מתקדמים של בירור.
על אף האמור, מצאתי כי לא די בכך על מנת לעכב את ההליכים בתיק זה, ואלה הם השיקולים שהובילו אותי למסקנה זו: עילת התביעה בהליך האחר, תביעה לעודף שכר הטרחה, אינה נוגעת למחלוקת בין הצדדים בהליך שבפניי; גרסת עד ההגנה בהליך האחר פורטה לראשונה בתצהירו, ואין לה ביטוי בכתב ההגנה של שטראוס בהליך הנוסף; תצהיר עד ההגנה הונח בתיק בהליך הנוסף, לאחר שכבר הוגשה תביעת השמאים דכאן; בכתב ההגנה הותיר שטראוס פתח להתדיינות עתידית בינו ובין השמאים בעניין שכר הטרחה, בציינו: "ככל שהשמאי סבור שמגיעה לו תמורה כספית בהקשר זה, מוזמנת התובעת (הטחנה) להפנותו לנתבע", מבלי שתפורט הגרסה שהועלתה בהמשך בתצהיר; הכרעה בגרסת העד ביחס לקיומו של הסכם קודם בעל פה בין הטחנה ובין שטראוס אינה חיונית למתן פסק-הדין בתביעה לעודף שכר הטרחה, שכן גם לגרסת שטראוס, לא היה בכוונתו לגבות שכר טרחה העולה בשיעורו על 20% מהחיסכון.
לנוכח המפורט לעיל, הבקשה נדחית.
המבקש ישלם לכל אחת מהמשיבות הוצאות הבקשה בסך 1,250 ₪, בתוך 30 ימים.