עניינה של התביעה שנדונה בפני בית משפט קמא ועניינו של ערעור זה באחד מסעיפי התיקון, המתייחס למצב החלוקה שהיה ערב התיקון, סעיף 3:
"מבלי לגרוע מן האמור לעיל, כל התחייבויות השותפות וכל נכסיה ליום 31 בדצמבר, 2009 (ובכלל זה חשבונות ללקוחות בגין שירותי השותפות שהועמדו עד למועד זה), יפרעו וייגבו (לפי הענין) לפי יחס החלקים של הצדדים בשותפות ערב חתימת תיקון זה, דהיינו, רון 66.66% ואמיר 33.33%. למען הסר ספק, האמור לעיל מתייחס גם אך לא רק לכל הכספים שיתקבלו, אם יתקבלו, במסגרת ההליכים המשפטיים נגד צור דבוש והתלויים ועומדים במועד חתימת תיקון זה".
"ההליכים המשפטיים נגד צור [י] דבוש" הם תביעה כספית שהגישו השותפות והמערער בחודש אוגוסט 2007, בבית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו (ת.א. 2313/07, מוצג 3) נגד צורי דבוש (להלן – "דבוש") וארבע חברות הקשורות אליו, לתשלום חוב בגין שירותים שונים שניתנו להם.
לאחר קזוז שני הסכומים, העביר דבוש לב"כ השותפות והמערער באותה תביעה, עו"ד יורי נחושתן, את ההפרש בסך 135,000 ₪, וסכום זה שולם לעו"ד נחושתן כשכר טירחה.
טענתו המרכזית של המשיב היתה, כי על-פי ההסכם שבינו ובין המערער, "כל עבודה של מי מהשותפים, בתחומי עיסוק השותפות ו/או שמותר לעסוק בהם כרואי חשבון תיכלל במסגרת השותפות..., תיערך במסגרת השותפות וכל שכר שיתקבל בגינה יכנס לקופת השותפות", ודבר זה עולה לטענתו גם מלשון ההסכם (סעיף 18 לכתב התביעה, מוצג 2).
אני סבור כי המענה לשאלה שנשאלה נמצא בהסכם אשר כונן את השותפות (הסכם השותפות), במשפט הפותח שלו:
"הסכם זה להקמת שותפות שתעסוק במתן שירותי ראיית חשבון, ביקורת ייעוץ ושירותים נלווים...".
מה נכלל בהגדרה זו? השירותים הנמצאים בליבת העבודה של ראיית החשבון: שירותי הנהלת חשבונות ובקורת דו"חות, אך גם שירותים נלווים הקשורים למקצוע רואה החשבון ולמומחיותו: ייעוץ פינאנסי ולווי פינאנסי (כשם שעורך-דין מעניק שירותי ייעוץ ולווי משפטיים לעיסקאות שעושה לקוחו).
...
לא מצאתי כל הצדקה להתערב ביתר מסקנות בית משפט קמא, ויתר טענותיו של המערער (בקשר להתחשבנות נוספת שצריכה להיערך בין הצדדים ועוד) – דינן להידחות.
אשר על כן דעתי היא כי דין הערעור להידחות.
שאול שוחט, שופט
התוצאה
ברוב דעות השופטים שוחט ואטדגי וכנגד דעתה החולקת של השופטת שבח, הערעור מתקבל באופן חלקי, כך שמהסכום שנפסק לטובת המשיב בפסק דינו של בית משפט קמא יופחת החלק היחסי שיוחס לעסקת קליל (סעיף 12(ח) לפסק הדין של השופט גייפמן).