מבוא:
לפניי תביעה חוזית-כספית, על סך 74,166 ₪, במסגרתה מבקש התובע - עוסק מורשה בעל עסק הידוע בשמו המסחרי "פירסום והפצה CG" המספק שירותי ניהול וייעוץ ואשר מקום מושבו בירושלים - לחייב את הנתבעת, שהנה חברה העוסקת בייבוא ושיווק מוצרי הגיינה, בתשלום שכר עבודתו.
8.3 ע/ה גב' אושרת אילוז, אישתו של מנהל הנתבעת העידה בפניי והצהירה, כי היא בעלת המניות בחברה ואישרה, כי היא ובעלה קיבלו את מכתב הדרישה מטעם התובע בדבר תשלום שכרו בגין שירותי הייעוץ והניהול שסיפק לנתבעת.
במקרה דכאן, ניתן לעמוד על טיבה של כוונת הצדדים מתוך היתנהגותם בתקופה הרלוואנטית, כמו גם מתוך עיון בתכתובות הואטסאפ ביניהם, כאשר כבר נפסק, כי אלה קבילות כראיות אמצעי מדיה דיגיטאליים, בייחוד לאור כך שמנהל הנתבעת הודה בקיומן ובאמיתותן ולא טען כנגדן בחקירתו הנגדית ( בשונה מהטענות שהעלתה הנתבעת בהליך המקדמי שהתקיים בין הצדדים בדיון בבקשה למחיקת כותרת) (ראה למשל: ת"א (מחוזי חיפה) 32785-11-16, אשקר מרקט אחזקות בע"מ נ' בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ (פורסם בנבו, 25.12.2016); בש"פ 3892/16, פלוני נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 26.06.2016)).
הנתבעת לא ניפקה כל נימוק המניח את הדעת בעיניין זה. כאשר כידוע, הלכה היא, שבהתחקות אחר אומד דעתם של הצדדים נודעת חשיבות להיגיון המסחרי שביסוד העסקה ולמשמעויות המתלוות לפרשנות כזו או אחרת המוצעת לחוזה בין הצדדים, כפי שהן נראות באספקלריה של היגיון מסחרי זה (ע"א 339/88 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' ב.נ.ת. ושות' חב' לבצוע, ניהול ותיכנון פרויקטים בע"מ, מד(4) 532 (1990)).
...
9.8 לאור האמור שוכנעתי, איפוא, כי לא עלה בידי הנתבעת לבסס את גרסתה באמצעות עדיה, אלא נהפוך הוא, שכן מעדותו של מר ועקנין בחקירתו הנגדית עולה, כי התובע היה מעורב בפעילות החברה מעבר למכירת מוצרי פרסום.
9.9 אשר על כן, נחה דעתי כי עלה בידי התובע להוכיח קיומם של יחסים חוזיים במועדים הרלוונטיים בינו לבין הנתבעת בכל הקשור למתן שירותים שוטפים בתמורה לסך של 10,000 ₪ מדי חודש בחודשו, זאת, לאור האמור לעיל.
סוף דבר - הנני מקבל את התביעה בעיקרה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע שכרו באשר לתקופה הרלוונטית (באופן יחסי) בסך 56,333 ₪ בתוספת מס ערך מוסף בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה בסדר דין מהיר, 20.01.2017, ועד יום התשלום המלא בפועל.