מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שכ"ט והוצאות בגין שירותים משפטיים בבחירות מוניציפאליות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנסיבות הצריכות לעניין הן בתמצית אלה: בכתב התביעה בסדר דין מהיר, שהגיש המשיב ביום 15.1.19, כנגד המבקש וכנגד המשיבה מס' 2 נטען, כי המשיב הוא מומחה בתחום הייעוץ והאימון האישי-ניהולי ומספק ייעוץ אסטרטגי לרשויות מוניציפאליות וכן עוסק בייעוץ, לווי ואימון אישי לפוליטיקאים.
לחלופין נטען, כי נכרת בין המשיב לבין המבקש והמשיבה מס' 2 חוזה מחייב מכללא למתן שירותי ייעוץ ולווי אסטרטגי לקראת הבחירות המוניציפאליות של 30.10.18.
לטענת המשיב, הליך זה הוא נדבך נוסף בניסיונו של המבקש לעכב את ההליך ולהעמיס על המשיב הוצאות משפטיות ושכר טירחת עורך דין.
בעניינינו, אין המדובר אמנם בחיוב הפקדה של מלוא סכום התביעה, אלא בחיוב של הפקדה בגובה כ-1/3 מסכום התביעה, אולם היות שבית משפט קמא קבע שקיימות טענות הגנה המצריכות בירור עובדתי, וכי אי-הגשת כתב ההגנה במועד על ידי המבקש "אינה נובעת מזלזול מכוון בהליך המשפטי", ונוכח מצבו הכלכלי של המבקש כנזכר לעיל, לא היה מקום להתנות את ביטול פסק הדין בהפקדה בגובה כ-1/3 מסכום התביעה, המהוה סנקציה חריפה מידי לגבי המבקש.
...
אמנם, בענייננו עסקינן בתביעה בסדר דין מהיר, אך למרות זאת סבורני, שראוי גם ליתן את הדעת לפסיקה שעניינה חיוב נתבע בסדר דין מקוצר בהפקדה כתנאי לקבלת רשות להתגונן לפי תקנה 210 של תקנות סדר הדין האזרחי.
גדר השיקולים הנאותים להפעלתו של כוח זה על-ידי בית המשפט מקבל ביטוי ממצה בדבריו של השופט (כתוארו אז) זוסמן בע"א 373/69 [1], בעמ' 349: "אנו מבקשים לציין כי בדרך כלל, כשמשמיע תובע (צ"ל נתבע) הגנה אפשרית, לא יחסום לו בית-המשפט את הדרך לבירור הענין על-ידי הטלת תנאים, שאם יעשה כן, יוכל להתגונן רק נתבע המסוגל לעמוד בתנאי, ומי שאין בידו כסף לקיום התנאי, הגנתו לא תישמע. ואולם בנסיבות מיוחדות, כשאמנם 'כמעט' אין לנתבע הגנה, בית-המשפט עושה חסד עם הנתבע כאשר הוא נותן לו רשות להתגונן, אפילו היא מותנית בתנאי הפקדה..." (ההדגשה שלי – י.ג.) התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני מקבל בעיקרו של דבר את בקשת רשות הערעור, שדנתי בה כאילו ניתנה הרשות והוגש הערעור על-פי הרשות שניתנה (תקנה 410 של תקנות סדר הדין האזרחי), ולפיכך אני מבטל את חיובו של המבקש בהפקדת הסכום של 10,000 ₪ בגזברות בית המשפט כתנאי לביטול פסק הדין (סעיף 3.2 בהחלטת בית משפט קמא מיום 2.2.20).
לעומת זאת, חיובו של המבקש בהפקדת הסכום של 1,500 ₪ בגזברות בית המשפט בגין אובדן זמנו של המשיב, כתנאי לביטול פסק הדין (סעיף 3.1 בהחלטת בית משפט קמא מיום 2.2.20), בעינו עומד, ואני מורה למבקש להפקיד את הסכום הנ"ל של 1,500 ₪ בגזברות בית משפט השלום בחיפה לא יאוחר מיום 27.5.2020.

בהליך תובענה מנהלית (ת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המבקש מחזיק בדירת מגורים בתחום השיפוט המוניציפאלי של המשיבה.
המשיבה מציינת, שב"כ המבקש הגיש באותו מועד, מספר תובענות ייצוגיות באותו נושא ובאותו נוסח, ולטעמה אין מקום לפסוק שכ"ט והוצאות בכל תובענה שכזו, מבלי להביא בחשבון שהתובענות זהות להפליא, וכך יש להתייחס, לדעתה, לטענת ב"כ המבקש בדבר שעות העבודה שהקדיש לתובענה זו. בדיון שהתקיים בפניי ביום 7.5.14, הודיע ב"כ המשיבה, לאחר שב"כ המבקש ציין שבניגוד לנטען בתגובה, המבקש הנו רווק (כפי שהתחוור בהמשך: גרוש) וללא ילדים, אמר ב"כ המשיבה: "אני משיב שנפלה טעות בזיהוי השם... השם הוא שם דומה אבל הוא לא אביו של מגיש ערעור הבחירות". ב"כ המבקש טען, שלפי המסכים שצרפה המשיבה, החוב של המבקש אינו עולה על 10,000 ₪ וב"כ המשיבה ציין בהמשך, שתדפיסי תשלומי הארנונה מתנהלים לפי מספרי תעודות הזהות.
פניה כזו אינה מהוה, בדרך כלל, תנאי מוקדם להגשת תובענה ייצוגית, עיינו: ע"א 10262/05 אביב שירותים משפטיים בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ, בפסקה 9 (11.12.2008).
...
התוצאה מכל האמור לעיל היא כדלקמן: (1) אני מאשר את הודעת החדילה שהגישה המשיבה, לפי סעיף 9(ב) של חוק תובענות ייצוגיות.
(3) אני מחייב את המשיבה לשלם למבקש גמול בסכום של 2,000 (אלפיים) ₪, שישולם במשרד ב"כ המבקש, עבור המבקש, בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין, שאם לא כן, יישא כל סכום שבפיגור, הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד התשלום בפועל.
(4) אני מחייב את המשיבה לשלם לב"כ המבקש, שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 12,000 (שניים עשר אלף) ₪, שישולם במשרד ב"כ המבקש, בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין, שאם לא כן, יישא כל סכום שבפיגור, הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בשלהי שנת 2018 היתקיימו בחירות מוניציפליות בעיר קריית שמונה, שבהן נבחר ראש העיר הנוכחי מר אביחי שטרן, אשר החליף את ראש העיר הקודם מר ניסים מלכה.
בנוסף, טענה התובעת, כי זומנה לשימוע הראשון בנגוד לדין, עת שהתה בתקופת מחלה, אך הנתבעת לא התייחסה לכך בהחלטת הפיטורים, מלבד ציון כי עצם היות התובעת במחלה הוא "חוסר אחריות". במסגרת התביעה, התובעת עתרה לקבוע כי היתנהלות בעלי התפקידים בנתבעת בנוגע להליך פיטוריה הייתה נגועה בנגוד עניינים חמור, תוך השפעה פוליטית בקבלת ההחלטות, לצורך פגיעה בתפקידה ובשמה הטוב, לקבוע כי ההחלטה לפטרה נקבעה עוד בטרם היו לנתבעת הנימוקים הענייניים לפטרה וכי זימונה לשימוע נעשה שלא כדין, ומנימוקים לא עינייניים, לקבוע כי "הרכב ועדת הפיטורים", כולו או מקצתו, מצוי בנגוד עניינים ולא יכול היה לקבל החלטה בדבר פיטורי התובעת, לקבוע כי שינוי הרכב ועדת הפיטורים היה אסור, והיה על הועדה להותיר את הרכבה כפי שהיה בעת השימוע, לקבוע כי החלטת הפיטורים פסולה מיסודה הן על בסיס הפגמים בהרכב הועדה והן על בסיס נימוקיה, שנועדו למראית עין, כך שיש לבטלה ולהורות על המשך עבודת התובעת תוך חיוב הנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד. עיקר טענות הנתבעת בתמצית, הנתבעת סומכת את ידיה על החלטת הפיטורים, סבורה כי אין כל מקום שבית הדין יתערב בה, ולגישתה יש לדחות את התביעה.
אכן, מעיון בהליך המשפטי הנ"ל, סע"ש 390694-09-17, לא יכולה להיות מחלוקת כי בית הדין אכן מתח ביקורת על מר שטרן ובר ביטון, שלפי קביעות בית הדין עשו שימוש בהליכים המשפטיים במסגרת תביעתם כנגד מינוי גב' ציטרון, כדי לבוא חשבון עם ראש העיר דאז, ואולי גם עם המנכ"ל דאז, ולנגח אותם אישית בקשר לעניינים שלא היו חלק מן התביעה.
בהתאם לתקציר הדו"ח שהונח לפנינו, במהלך השנים האחרונות, המחלקה לשירותים חברתיים בנתבעת חוותה טלטלות רבות וחוסר יציבות: חילופי מנהלים שבעקבותיהם תקופות בהן תפקדה המחלקה ללא מנהל בכלל, עזיבת ראשי צוותים, וכן שינויים בהנהלת הרשות בעקבות בחירות.
...
אשר על כן, אנו סבורים כי הסעד הראוי הוא ביטול החלטת הפיטורים, ומשזו מסקנתנו, מתייתר הדיון בטענת התובעת כי זימונה לשימוע בעת תקופת מחלה, אינו חוקי.
סוף דבר התביעה מתקבלת, כך שאנו קובעים כי החלטת הנתבעת לפטר את התובעת – מבוטלת, כשפירוש הדבר שאנו מורים על אכיפת יחסי העבודה.
בנסיבות העניין, ובשים לב להתנהלות הנתבעת, אנו מחייבים את הנתבעת לשאת בהוצאות התובעת, בסך של 2,500 ₪ וכן בשכ"ט עו"ד, בסך של 18,000 ₪, אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

פסק דין בית המשפט קמא נידרש לתביעה בגין שכ"ט והחזר הוצאות אשר הגישה המערערת – חברת עורכי דין – כנגד המשיבים, בגין שירותים משפטיים אשר סיפקה להם, אשר כללו יעוץ משפטי, וכן יצוג בהליכים משפטיים בשלוש עתירות בבית המשפט העליון בשבתו כבית המשפט הגבוה לצדק.
בפיסקה הראשונה של הסכם שכר הטירחה נכתב כי השירותים המשפטיים אשר יוענקו על ידי המערערת הנם: "בנושא בחירות מוניציפאליות לרשות מועצה מקומית אבו סנאן". עוד נאמר בפיסקה זו כי: "הטיפול המשפטי כולל ניהול תיק של עתירה מינהלית שהוגשה על ידכם (הכוונה על ידי המשיבים – ע.ז.) לבית המשפט המחוזי בחיפה, וככל שיידרש על ידכם בסוגיה". סעיף 2 להסכם הוא סעיף הבונוס, כך אומר: "במידה ויושג נצחון בתיק, קרי, המועמד עלי עזימה יפסל, משרדנו יזוכה בבונס של 50,000 $ (דולר ארה"ב)". הצדדים סתמו ולא פרשו מהו "התיק" שהצלחה בו תזכה את המערערת בקבלת הבונוס.
...
המשיבים ישלמו למערערת סך 5,000 ₪ בגין הוצאותיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו