מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שיתוף פעולה בין מתווכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אולם יש לדחות הטענה גם מסיבות נוספות: כאמור, בתיק זה אין מדובר בתביעה בין מתווך ללקוח מכוח הסכם תיווך, אלא בתביעה שבין שני מתווכים, מכוח הסכם שתוף הפעולה ביניהם.
...
סוף דבר: לאור האמור כל לעיל: תביעת התובעת מתקבלת ולפיכך הנתבעת תשלם לתובעת את מלוא סכום התביעה בסך 52,650 ש"ח, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה.
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 1,363 ש"ח ושכר טרחת עו"ד בסך 20,000 ש"ח. בקביעת הסכום האמור נתתי דעתי לכך שהתביעה התקבלה והתביעה שכנגד, על סך 500,000 ש"ח, נדחתה במלואה.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הסכם שתוף הפעולה, הסכם התיווך נספח ב' לכתב התביעה (שהוא הסכם התיווך בין גב' איכילוב לבין נתבע 2), ומכתב התובע לנתבעים מיום 12.11.15 בצרוף אישור מסירה.
...
לא ניתן להימנע מהמסקנה כי מדובר במסמך שלא היה קיים אלא נערך בדיעבד על מנת לאפשר לגב' איכילוב להתחמק מתשלום דמי תיווך לנתבע 2.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות משפט בסך של 5,000₪ ובנוסף שכ"ט עו"ד בסך של 12,000₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"אתית הסיכום-עבודה בינינו", הוא הסביר את מהות-תביעתו, "הייתה חלוקת עבודה בינינו. ברגע שיש שתוף פעולה בין מתווכים, העבודה אמורה להתחלק. זה פה עסקה של שתוף פעולה, זה לא עסקה שהייתָ דורש [דמי תיווך מלקוח]" (פרוטוקול, בעמ' 34, ש' 17; עמ' 36, ש' 21 ו-23; עמ' 37, ש' 2).
...
סוף דבר, אני מקבל את התביעה.
אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע את סכום-התביעה והוא מחצית מדמי-התיווך שקיבל הנתבע לידיו, ובסך הכול 112,500 ש"ח. זאת, בצירופם של הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום-הגשתה של התובענה (31.10.2017) ועד למועד-התשלום בפועל.
עוד ישלם הנתבע לתובע הוצאות-משפט בסך של 4,350 ש"ח ועוד שכר-טרחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 18,100 ש"ח. סכום נוסף, בן 250 ש"ח כולל מע"מ, ישלם הנתבע לעורך-הדין גפני – הוצאות-התייצבותו למסירתה של עדות בבית-המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

למחרת, ביום 2.1.18, נחתם הסכם לשיתוף פעולה בין גלעדי לבין פרדו נכסים באמצעות אשכנזי לפיו "מוסכם כי יחלקו בצורה שווה שכ"ט דמי תיווך שיתקבל מהמוכר ומהרוכש גם אם רק צד אחד ישלם, בכל מקרה יחלקו הצדדים שכ"ט תיווך שווה בשווה". יודגש כי הסכם זה נערך ונוסח על ידי אשכנזי, אולם שמו לא מופיע על גבי ההסכם והוא מציג עצמו כלפי גלעדי כנציג של סוכנות התיווך פרדו נכסים (הסכם זה ייקרא להלן "הסכם שתוף הפעולה הראשון").
לצורך קביעה זו הבאתי בחשבון בין היתר, את העובדה שהתביעה התקבלה במלואה כנגד החברות אולם נדחתה כלפי היחידים, את התעריף המינימאלי המומלץ, את האופן שבו ניהלו הצדדים את ההליך, פרק הזמן שארך והמשאבים אשר נדרשו להשקיע לשם כך. חיובן של הנתבעות 2 ו-4 כלפי התובע הוא כאמור ביחד ולחוד, אולם במישור היחסים הפנימי שביניהן, מלוא האחריות מוטלת על הנתבעת 2, שכן הנתבעת 4 שילמה את מלוא דמי התיווך המוטלים עליה, ואילו הנתבעת 2 היא זו שהתעשרה שלא כדין על חשבונו של התובע.
...
מצאתי אפוא כי דין התביעה להתקבל גם כנגד חב' רוטשילד.
על אף זאת מצאתי כי דין התביעה להידחות כלפי מר שלומי אביסר.
סוף דבר דין התביעה להתקבל כנגד הנתבעת 2 – חב' פרדו נכסים בע"מ, וכן כנגד הנתבעת 4 – חב' רוטשילד מערכות שילוט בע"מ. הנתבעות 2 ו-4 ישלמו אפוא לתובע ביחד ולחוד סך של 50,000 ₪ בתוספת מע"מ כנגד חשבונית מס כדין, דהיינו 58,500 ₪, כאשר סכום זה נושא ריבית והפרשי הצמדה החל ממועד הגשת התביעה ואילך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בזמנים הרלבאנטיים לתביעה, הנתבע 1 והנתבעת 2, שהנה סוכנות תיווך, עבדו יחד, בהתאם להסכם שתוף פעולה, אשר הסדיר את מערכת היחסים ביניהם, ללא יחסי עובד ומעביד.
סעיף 23 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 קובע כי : "חוזה יכול שייעשה בעל פה, בכתב או בצורה אחרת, זולת אם הייתה צורה מסוימת תנאי לתוקפו על פי חוק או הסכם בין הצדדים". לו רצו הנתבעים, שהנם בעלי דין המעוניינים בתוצאות המשפט, להוכיח פראקטיקה נוהגת בתחום התיווך, המחייבת כי הסכם שתוף פעולה בין מתווכים יהא בכתב ויערך מראש, היה עליהם לעשות כן באמצעות עדויות של מתווכים מהתחום, מה שלא נעשה.
...
אני סבורה, כי אלמלא התנהלות הנתבע 1, אשר הרחיק את התובעות מהתערבות כלשהי בעסקת המכר, היו האחרונות ממשיכות לשמש כגורם יעיל בעסקה, בעשותן פעולות שיווק לקידומה.
אני סבורה, כי התובעות לא הוכיחו בראיות מתאימות את נוהג העבודה הנטען בין המתווכים, לפיו המתווך ששיווק נכס בבלעדיות זכאי לקבל דמי תיווך מלאים מהצד המוכר, אם בתקופת הבלעדיות שלו הגיע הקונה לראשונה לנכס.
איני נעתרת לבקשת התובעות לפסוק להן פיצוי בגין החזר הוצאות פרסום ושיווק ובגין נזק לא ממוני, בהיעדר הוכחה כלשהי לנטען.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו