מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שיפוי של יזם נגד קבלן בגין ליקויי בנייה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אבשלום אלמליח – ניתן פסק דין פסק דין לפניי תביעה של רוכשת דירה נגד חברה קבלנית בגין ליקויי בנייה.
התובעת טענה כי בהתאם לסעיף 7.16 להסכם הבנייה, התחייבו הנתבעים לטיב ולאיכות הבנייה של המיזם והדירה וכן התחייבו לתקן את כל הפגמים והליקויים שיתגלו.
סיכומי התובעת התובעת טענה בסיכומיה כלהלן: עקב הפרה מתמשכת של הנתבעת הסכם הבנייה והוראות החוק, קמה לה הזכות לתקן את הנזקים על חשבונה תוך תביעת הנתבעת לשיפוי להחזר הוצאותיה.
...
המסקנה לגבי אימוץ חוו"ד של המומחה מטעם בימ"ש ודחיית חו"ד של המומחה מטעם התובעת, משתלבת גם עם העובדה לפיה הקבלן מעביר הצעת המחיר לב"כ התובעת (ראה חקירת אם התובעת בעמוד 106 משורה 1).
סוף דבר אשר על כן, מקבל התביעה באופן חלקי ומחייב הנתבעת לשלם לתובעת הסך של ארבעים אלף ₪ צמוד כדין מיום הגשת התובענה ועד מועד התשלום בפועל.
הסוגיה העיקרית לעניין חיוב בהוצאות, היא הפער הניכר בין סכום התובענה לבין הסכום שנפסק בסופו של דבר, כאשר בימ"ש מאמץ מסקנת המומחה מטעם בימ"ש לפיה התובעת ערכה "רמונט כללי" בדירה מתוך ציפייה שהנתבעת תממן זאת, ללא קשר ישיר לנזקי ההצפה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ע"פ הנטען בכתב התביעה, המשיב רכש דירה מהמבקשת (חברה קבלנית), ואולם הדירה נימסרה לו באיחור של כחמשה חודשים וכן התגלו בדירה ליקויים כתוצאה מבנייה רשלנית של המבקשת.
לפיכך הגיש תביעתו ובה עתר לפיצוים לפי סעיף 5א לחוק המכר (דירות), תשל"ג-1973 וכן עתר לקבלת פיצויים בגין ליקויי בניה.
לטענת המבקשת, בתמצית, שגה בית משפט קמא בהחלטתו: המבקשת זכאית להישתתפות או לשיפוי בגין כל סעד שיפסק נגדה מהצדדים השלישיים; יש לשמוע את הדיונים במאוחד מתוך אינטרס היעילות הדיונית ומניעת פסיקה סותרת; לא היה מקום להורות על פיצול הדיון; אין המדובר בעילות תביעה שונות באופן מהותי; הצדדים בחרו להתנות על סעיף בחוק המכר (דירות) הקובע את מועד תשלום הפצוי; המבקשת זכאית לצורת היתגוננות הוגנת מפני התביעה; בעלי דירות נוספות תבעו את המבקשת בגין איחור במסירה וככל שלא ישמע הדיון בתביעה העיקרית ביחד עם הודעות צד די ג', עלולה המבקשת להמצא חייבת לשלם מיליוני שקלים מבלי שיתבררו טענותיה והודעות צדדי ג'.
ודוק, תקנה 222 לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד-1984 מקנה לבית המשפט סמכות להורות מיוזמתו, כי הודעה לצדדים שלישיים תדון לאחר סיום הדיון בתובענה העיקרית או לאחר מתן פסק דין בה, וזאת בנסיבות שבהן מצא כי הדיון בנושא ההודעה "עלול לסבך את הדיון בתובענה שלא לצורך". בית משפט קמא נימק בהחלטתו מדוע דיון בארבע הודעות נגד צדדי ג' עלול לסבך את הדיון בתביעה העיקרית, ובפרט כאשר המחלוקות שבין המבקשת לבין צדדי ג' אינן נידרשות בהכרח לצורך הכרעה במחלוקת שבין המבקשת למשיב, וכי "פוטנציאל המורכבות העובדתית הטמון בהודעות נגד צדדי ג' ואף המשפטי, משמעותי יותר". החלטת בית משפט קמא מפורטת, מנומקת ומצויה במיתחם הסבירות.
עוד אני סבורה כי עילת התביעה בין המשיב למבקשת אינה זהה לעילת התביעה המפורטת בהודעת צדדי ג' – מעבר לעובדה כי המדובר במישור יחסיים שונה (בין רוכש לקבלן מחד ובין קבלן נגד צדדי ג' מאידך), הרי שבין המשיב למבקשת ישנו חוזה מכר הכפוף, לכאורה, לחוק המכר (דירות) ובגינו נתבעת המבקשת (בגין הפרת החוק וההסכם), בעוד בין המבקשת לצדדים שלישיים קיימים הסכמים מסחריים, לכאורה, וכאשר המבקשת סבורה כי האיחור במועד מסירת הדירה נבע מהתנהלותם הישירה של הצדדים השלישיים והתרשלותם.
...
דין הבקשה להידחות אף ללא צורך בקבלת עמדת הצד שכנגד.
עוד אני סבורה כי עילת התביעה בין המשיב למבקשת אינה זהה לעילת התביעה המפורטת בהודעת צדדי ג' – מעבר לעובדה כי המדובר במישור יחסיים שונה (בין רוכש לקבלן מחד ובין קבלן נגד צדדי ג' מאידך), הרי שבין המשיב למבקשת ישנו חוזה מכר הכפוף, לכאורה, לחוק המכר (דירות) ובגינו נתבעת המבקשת (בגין הפרת החוק וההסכם), בעוד בין המבקשת לצדדים שלישיים קיימים הסכמים מסחריים, לכאורה, וכאשר המבקשת סבורה כי האיחור במועד מסירת הדירה נבע מהתנהלותם הישירה של הצדדים השלישיים והתרשלותם.
טענות המבקשת בדבר התניה על חוק המכר (דירות), כמו גם טענתה בדבר חיוב צדדים שלישיים בגין הנזק שייפסק, דינן להתברר במסגרת ההליך קמא ולא במסגרת בקשת רשות ערעור זו. אם אין די בכך, כאמור בסעיף 52(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] תשמ"ד-1984, רשות ערעור תינתן רק "אם שוכנע בית המשפט כי אם הערעור על ההחלטה יידון במסגרת הערעור על פסק הדין ולא באופן מיידי, יהיה בכך כדי להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים או שעלול להיגרם לצד להליך נזק של ממש, או שעלול להתנהל הליך מיותר או הדרך שגוייה". בנסיבות העניין שבפני, לא שוכנעתי כי מתקיימים התנאים האמורים בסעיף 52(ב) כאמור, וגם מטעם זה דין הבקשה להידחות.
כאמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 39243-08-16 שומרוני ואח' נ' אאורה ישראל - יזמות והשקעות בע"מ ואח' לפני כבוד השופטת בכירה אושרי פרוסט-פרנקל התובעים: 1.ליאת שומרוני 2.מוטי שומרוני הנתבעים: אאורה ישראל - יזמות והשקעות בע"מ צד ג' אשטרום הנדסה ובניין בע"מ פסק דין
בפני תביעה כספית בגין ליקויי בניה בסך 491,000 ₪ התובעים רכשו מהנתבעת (להלן "אאורה") דירת פנטהאוז בקומה 12 בפרויקטHIGH + 3 חניות ומחסן (להלן ("הדירה") ביהוד מונוסון, עפ"י הסכם מכר בין הצדדים מיום 24.4.14.
ביום 5.5.15 התובעים חתמו על כתב וויתור בו הם מקבלים את הצעת אאורה לפצוי בגין ליקויי בנייה, כנגד ויתור על טענותיהם בדבר מועד מסירת החזקה בדירה ו/או אי התאמה ו/או ליקויים בדירה לרבות, הליקויים הנטענים על ידם בחניות, ליקויים המוכחשים ע"י אאורה.
הודעת צד ג' אאורה הגישה הודעת צד ג' נגד הקבלן בה עותרת לקבוע, כי ככל שתחויב לשלם כל סכום שהוא לתובעים, על הקבלן לשפותה, כמי שביצע את הבנייה עפ"י חוזה פאושלי שנחתם בין אאורה לקבלן, בו התחייב הקבלן בין היתר להיות אחרי כלפי כל צד שלישי לפי כל דין לנזקים שיגרמו תוך כדי הבצוע.
...
סוף דבר כיוון ששוכנעתי שהתובעים לא אפשרו לאנשי המקצוע מטעם אאורה ו/או הקבלן לבצע את התיקונים שנקבעו ע"י המומחים מטעם אאורה והקבלן, על התובעים, ככל שרצונם בכך, לאפשר לקבלן לבצע את התיקונים של הליקויים המינוריים בדירה בלבד כפי שנקבעו ע"י המומחים מטעם אאורה והקבלן.
אני דוחה את התביעה הכספית וכל טענות האחרות של התובעים.
לאור העובדה שהתובעים הם שמנעו את תיקון הליקויים, ולאור סכום התביעה לעומת עלות התיקונים, התובעים ישלמו לאאורה הוצאות משפט, ובנוסף שכ"ט בסך 50,000 ₪ הודעת צד ג' נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה ת"א 58921-08-18 הוימן ואח' נ' מ.ארזים יזמות בע"מ ואח' בפני כבוד השופט אבישי רובס התובעים 1. ערן אשר הוימן 2. חופית הוימן ע"י ב"כ עוה"ד א. שחם, ג. הלר ואח' הנתבעות 1. מ.ארזים יזמות בע"מ 2. גילאור חברה לבניה בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד מ. גבע הצד השלישי עמאד טאהא עבודות ביניין ופיתוח בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד מ. אופיר פסק דין
הנתבעות טענו, כי התביעה נגדן חסרת עילה, שכן מרבית הליקויים הנטענים מקורם בהסכמות או תוספות או שינויים שביצעו התובעים ישירות מול הקבלן, ולא באמצעות הנתבעות.
העובדה שמספר שנים מאז מסירת הדירה ישנם פגמים שמקורם במחדלי הנתבעות והקבלן, אשר לא תוקנו, תומכת במסקנה זו. חוות דעתו של המומחה מטעם בית המשפט מצביעה על ליקויי בניה בדירת התובעים, אמנם לא בהקף שנטען בכתב התביעה, אולם מדובר בליקויים שהצדיקו היתייחסות של הנתבעות בזמן אמת ותיקון.
אשר למערכת היחסים בין הנתבעות לקבלן המבצע - הנתבעות טענו, כי על הקבלן לשפותן במלוא הסכום בהן יחוייבו, שכן חלה עליו אחריות מלאה לכל ליקוי בניה הנובע מעבודתו.
סיכום סיכומו של דבר, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעים, באמצעות ב"כ, את הסכומים הבאים: פיצוי בגין ליקויי הבניה, לרבות ירידת ערך הדירה - סך של 25,614 ₪.
...
סיכום סיכומו של דבר, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעים, באמצעות ב"כ, את הסכומים הבאים: פיצוי בגין ליקויי הבניה, לרבות ירידת ערך הדירה - סך של 25,614 ₪.
בנוסף, ישלמו הנתבעות לתובעים, באמצעות ב"כ, מחצית מהוצאותיהם בגין אגרות התביעה, מחצית משכ"ט המומחים מטעמם, מלוא הוצאותיהם בגין חוות דעת המומחה לזר ושאלת ההבהרה ששלחו לו (כנגד קבלות) וכן, שכ"ט עו"ד בסך של 6,000 ₪.
באשר להודעה לצד שלישי - אני מחייב את הצד השלישי לשפות את הנתבעות בסך של 20,864 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה ת"א 13683-11-18 הירש ואח' נ' ט.א. רימון יזמות ובניה (1997) בע"מ ואח' בפני השופט אבישי קאופמן תובעים 1. יוסף הירש 2. טובה הירש ע"י ב"כ עוה"ד טל רבינוביץ נתבעת ט.א. רימון יזמות ובניה (1997) בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד בועז סטלקול הצד השלישי עמאד טאהא עבודות ביניין ופיתוח בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד מעוז אופיר פסק דין
הליך זה עניינו בתביעה לפיצויים, בגין ליקויי בנייה בנכס אותו בנתה הנתבעת, באמצעות הצד השלישי (למען הנוחות יכונו במקרים המתאימים הנתבעת והצד השלישי יחד "הנתבעות"), ברחוב קרן היסוד בקריית ביאליק (להלן: "הדירה").
כמו כן, אני מקבל את התביעה לשיפוי של הנתבעת מהצד השלישי בהתאם לפרשנות הסבירה של הסכם הקבלנות.
עם זאת, לאחר בחינת טענות הצדדים אני מוצא שהליקויים שכנגדם ניתן לטעון כאמור תוך נתוק את הקשר המשפטי בין הנתבעת לבין הליקוי הם: סעיף 2.13 – מידות חדר האמבטיה: מקובלת עליי עמדתו של המומחה מטעם הצד השלישי כי חדר האמבטיה ניבנה לפי השינויים במיפרט אותם ביקש פוגל (נספח א' לחוות דעתו), ולכן ככל שיש טענה על אי-התאמה יש להעלותה מול פוגל.
...
עם זאת, אני סבור שהתובעים זכאים להחזר הסכומים שהוציאו במסגרת ההליך.
לאחר בחינת טענות הצדדים אני מקבל את ההודעה לצד שלישי מהנימוקים להלן.
סיכומו של דבר: לאור כל הנימוקים שנסקרו דלעיל אני פוסק פיצויים לזכות התובעים בגובה של 32,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו