מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שיפוי בגין הוצאות שמירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כפי שיבואר להלן, מאחר שהוכח שמר טיזאבי שילם בפועל לבנק, בשל מימוש ערבותו, כספים בהקף העולה על סכום תביעתו, הוא זכאי לשיפוי מהחברה בגין סכומים אלה ובגין ההוצאות הסבירות שהוציא אגב כך, וזאת מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט.
...
התוצאה לאור האמור לעיל, אני מורה כדלקמן: תביעת מר טיזאבי נגד החברה בת"א 47021-12-12 מתקבלת במלואה, דהיינו על החברה לשלם למר טיזאבי סך של 6 מיליון ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד הגשת התביעה ביום 24.12.12, ועד למועד התשלום בפועל.
תביעת מר טיזאבי נגד האחים בת"א 47021-12-12 – נדחית.
תביעת החברה נגד מר טיזאבי בת"א 21106-04-14 – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

פסחוב תובעת שיפוי בגין הוצאה זו. התובעים תובעים בנוסף פיצוי בגין עגמת נפש.
באותה שיחה אומר חורי: "לא מדדתי את הגובה, הגובה קבוע... הפתח קיים לא אני יצרתי אותו... אני לא נגעתי בחלק העליון..."[footnoteRef:1] בהמשך המהנדס טנוס אומר שבעלי הדירות אמרו שרוצים לשמור על גובה הפתח, וגב' לאה צרפתי מכחישה.
...
סיכום: בתביעת פסחוב וצרפתי נגד חורי, אני מקבלת את התביעה, בחלקה, ומחייבת את חורי לבצע את התיקונים כמפורט בחוות הדעת של המומחה מטעם בית המשפט, המהנדס אייל שנהב, מיום 9.3.20 ובהתאמות המפורטות בפסק הדין, שעיקרן דחיית הטענה בדבר ליקוי בשיפוע הריצוף במרפסות.
אני דוחה את דרישת צרפתי ופסחוב להתנות את ביצוע פסק הדין הכספי נגדם בקיום הצו שיינתן בתביעתם נגד חורי.
אני קובעת כי פסק הדין, על כל חלקיו, יבוצע תוך 90 יום, ממועד פסק הדין, וככל שהצדדים לא ישכילו לבצעו בהסכמה, יהיה פסק הדין ניתן לביצוע בהוצאה לפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מעבר לכך, יסודות תובעת שיפוי בגין הוצאות נילוות שנגרמו לה בשל ביצוע הקידוחים שלא ע"י ניר.
אני סבור כי דין דומה צריך לחול גם על הטענה לשיפוי הוצאות בגין רכבים, שמירה, מים וחשמל.
...
עם זאת, הוסכם שם כי במידה ולא יתקבלו התשלומים המקבילים מהיזם או כי ככל שליסודות תהיה בעיה תזרימית אחרת, תוכל היא לדחות את התשלומים כך שישולמו לפי "שוטף+120". יסודות טענה (סעיף 54 לתצהיר דני) כי בשל אי פתיחת חשבון ליווי לא הועברו אליה תשלומים מהיזם באותה עת. ניר לא חקרה את דני על עדותו בעניין זה. על כן, אני מקבל את טענת יסודות לפיה בנסיבות אלו יכולה הייתה לדחות את תשלומיה לניר עד ל"שוטף+120".
על כן, אני דוחה את תביעת יסודות לנזקים בגין עיכוב בקידום השלמת הפרויקט.
ב(5) פיצוי מוסכם בגין עלויות תקורה בהתאם לסעיף 22.5 להסכם "עם סילוק יד קבלן המשנה כאמור דלעיל, תהיה 'איחוד יסודות בניה בע"מ' זכאית להשלים את ביצוע העבודות בעצמה או באמצעות קבלן אחר ובמקרה כזה תחייב 'איחוד יסודות בניה בע"מ' את קבלן המשנה בכל ההוצאות והנזקים שיהיו לה בקשר לכך בתוספת 15% תקורת חברה". ניר לא העלתה טעם ענייני מדוע לא זכאית יסודות לפיצוי מוסכם זה. על כן אני מחייב את ניר בתשלום של 15% נוספים בהתאם לפיצוי הכולל.
אני מחייב את ניר בתשלום המוסכם בגין תקורות החברה בשיעור של 15% מערך הנזק המוכח, היינו בסך של 93,455 ₪ בצירוף מע"מ נכון למועד הגשת התביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

השאלות השנויות במחלוקת עסקינן בתביעה לשיפוי התובעת בגין הוצאות פינוי אשפה שנאלצה להוציא מכיסה, עקב מחדלה של הנתבעת לפנות את האשפה בעצמה כחובתה בדין.
. "על חובתה של הערייה לפנות את האשפה מנכסים שבתחום שיפוטה ניתן ללמוד גם מהוראות חוק שמירת הניקיון, התשמ"ד-1984 אשר מטיל על הרשות המקומית חובה להכשיר ולהקים אתרים לסילוק פסולת ומהוראות חוק איסוף ופינוי פסולת למחזור, התשנ"ג-1993, אשר מטיל על הרשות המקומית, אם קיבלה הוראה מאת השר הממונה, חובה לקבוע הסדרים לאיסוף פסולת למחזור." ובהמשך.
...
הסעד השני לו עתרה התובעת, בו ביקשה לקבל צו לפיו היא זכאית לשיפוי עבור התשלום בגין פינוי עצמי של האשפה, נדחה מחוסר סמכות עניינית של בית המשפט המחוזי לדון בן. על רקע האמור, מוגשת התביעה שבכותרת לבית משפט זה. טענות הצדדים: התובעת טוענת כי הנתבעת מתנערת מחובה על פי חוק העזר שהיא בעצמה התקינה, לפינוי האשפה בשטח הסופרמרקט.
אני מאשר וסומך על האנשים שלי.
התנהגות כזו, בהעדר הסבר אמין וסביר, פועלת לחובתו של הנוקט בה, כאשר על פניה, מתחייבת ממנה המסקנה, שאילו הובאה הראייה, או הושמע העד, או הוצגו השאלות או קוימה החקירה הנגדית, היה בכך כדי לתמוך בגרסת היריב (ראו: י. קדמי, על הראיות, חלק שלישי, מהודרת 2003, עמ' 1649 והפסיקה הנזכרת שם).
תוצאה הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: שיפוי בגין הוצאות פינוי אשפה בסך 1,067,516 ש"ח; הוצאות משפט בסך 3,000 ₪; שיפוי בגין אגרת בית המשפט שהתובעת שלמה, משוערך להיום; שכר טרחת עורך דין בסך 249,799 ₪ בלבד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משכך, הכלל הוא כי תובע, אשר תביעתו נמחקה, ישפה את הנתבעים בגין הוצאות סבירות והוגנות שהם נאלצו להוציא כדי להיתגונן מפני התביעה.
כמו כן, התובעים לא עידכנו את בית המשפט "בזמן אמת" בדבר תוצאות הערעורים שהוגשו לבית המשפט העליון, ואף לא מהרו למסור עידכון גם כשניתנה החלטה המורה להם לעשות כן. עוד יש לייחס משקל לכך שכבר בדיון מיום 8.2.2021 המליץ בית המשפט לתובעים שלא לעמוד על תביעתם (תוך שמירה על טענותיהם ומבלי לפגוע בזכויות).
...
מנגד, לא ניתן להתעלם מכך שבסופו של דבר, ההליך הגיע לסיומו בשלב מקדמי, בטרם נשמעו ראיות ובטרם ניתנה הכרעה שיפוטית לגופם של דברים.
סוף דבר - התביעה נמחקת.
לאחר שנתתי דעתי למכלול השיקולים הצריכים לעניין, הריני קובעת כי התובעים ישלמו לנתבעים 2-3 הוצאות, לרבות שכר טרחת עו"ד, בסכום כולל המועמד ע"ס 7,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו