ההליך ואופי הסיכסוך
מדובר בתביעה שבוב שהוגשה בשל ניזקי רכוש שנגרמו לרכב התובעת, או כלשון העם: "תביעת פח". תביעות מסוג זה מוגשות בהקף נרחב לבתי המשפט, וסדר הדין המהיר שבהן נדונה תביעה זו תואם באופן מלא וראוי את אופי המחלוקת בין הצדדים.
...
עמדת הנתבעים הינה, כי התובעת רוכשת רכבים בהנחות משמעותיות, בשל כוחה הכלכלי מסחרי, ולכן אין לאפשר לה כעת לדרוש או לקבל פיצוי בהתאם למחיר המחירון המלא של הרכב, לאחר שניזוק והוכרז "אובדן כללי". גישת הנתבעים הינה, למעשה, כי הם זכאים ליהנות מההנחה לה זכתה התובעת בעת רכישת הרכב, מקום שהרכב הושבת בנסיבות המקנות לתובעת זכות פיצוי, וכדי לקבוע את הפיצוי הראוי נדרשים מכלול המסמכים שנתבקשו, וזאת על מנת שלא תשפר התובעת את מצבה בעקבות התאונה ויישמר הכלל של "השבת המצב לקדמותו".
הנתבעים סבורים כי למרות שהתובענה נדונה בסדר דין מהיר, אין בכך כדי לשלול את זכותם לגילוי ועיון במסמכים, שהם בידי התובעת, שיהיה בהם כדי להביא לחקר האמת ולהביא להכרעה צודקת, כאשר כל המידע הנחוץ יעמוד בפני בית המשפט.
באשר למסמכים הרשומים בסעיפים 1-3, המסקנה מבוססת על שלושה שיקולים שונים, כאשר השיקול הראשון משליך, מטבע הדברים, על בחינת השיקולים האחרים: (א) בראש וראשונה אין להיעתר לבקשה שכן המידע המבוקש אינו רלבנטי להכרעה; (ב) אופי ההליך והמחלוקת, וסדר הדין, בנסיבות המקרה, אינם מצדיקים הליכים מוקדמים; ו- (ג) בשים לב לאופי המידע, נדרשת הצדקה מיוחדת כדי להצדיק חיוב בגילוי המבוקש.
רלבנטיות
אינני מקבלת את עמדת הנתבעים, לפיה השאלה (היחידה) שבמחלוקת בתיק זה היא אם התובעת זוכה להנחות משמעותיות מיבואן הרכב ברכישת הרכבים המשמשים אותה לעיסוקה.
על כן, אין בסכום זה שקיבלה התובעת, ושאותו התחייבה להשיב, כדי לשנות את נטל הפיצוי המוטל על המזיק (כאן: הנתבעים), ועל כן לא תידרש התובעת להעביר לנתבעים מידע זה.
סוף דבר
הבקשה, על כל חלקיה, נדחית.
הנתבעים ישלמו לתובעת שכ"ט עו"ד בגין הגשת בקשה זו בסך של 1,000 ₪, ללא קשר לתוצאות ההליך.