מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שיבוב בגין נזקי רכב עקב תקלת דלק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

תביעת תיחלוף לקבלת כספים ששילמה התובעת בגין נזקים שנגרמו לרכב שביטחה אשר ניזוק כתוצאה משריפה שפרצה ברכב מבוטחת הנתבעת, שחנה בסמוך לרכב התובעת.
בקבלה שהופקה בתום הטיפול, נרשם כי ברכב בוצע טפול 180,000 ק"מ, טופלה מערכת בקרת השיוט, נבדקה יעילות המזגן, נעשתה בדיקת דיאגנוזה לאיתור תקלת CC וצוין כי נמצאה תקלה במתג הפעלת CC. ברור כי המוסך ידע על התלונה בדבר ריח הדלק ברכב.
...
ייתכן ועיתוי משלוח הדרישה נעוץ בתובעת עצמה וייתכן שבנתבעת עצמה, אולם מסקנתי היא כי "בזמן אמת" וכאשר עוד היה הרכב ניתן לבדיקה, לא ידע המוסך על המקרה.
נוכח כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך 7,120 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה מיום תשלום תגמולי הביטוח, בתוספת אגרת משפט כפי ששולמה, שכר עדות ככל שנפסק ושכ"ט עו"ד בשיעור 2,500 ₪.
ההודעה לצד השלישי נדחית והנתבעת תשא בהוצאותיו בסך 2,500 ₪ ובשכר העד מטעמו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת שבוב בגין ניזקי רכוש של רכב מס' רשוי 91-208-63 שבוטח אצל התובעת (להלן: "רכב התובעת") בתאונה מיום 6.8.2011 בה מעורב רכב מס' רשוי 55-412-19 של הנתבע 1 (להלן: "רכב הנתבעים") בו נהג הנתבע 2.
הנתבע 2 שנהג ברכב הנתבעים עוצר את רכב הנתבעים בכביש החוף כשהוא בולט לנתיב הנסיעה, ללא אורות וסימני אזהרה, הוא יוצא מהרכב והולך לעבר תחנת הדלק.
הוא לא זכר האם מסר לנתבע 1, דודו, את גירסתו וקיים קושי בקבלת טענתו, לראשונה בעדותו, שעצר את רכב הנתבעים בשל תקלה.
סעיף 15 (1) לחוק לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970 קובע לגבי ביטוח רכב בגין ניזקי גוף כי אין למגבלת גיל הנהג וותק הנהיגה תוקף.
...
התביעה כנגד נתבע 1 נדחית.
בנסיבות העניין לאור המסקנה אליה הגעתי ובשים לב להסמכת הצדדים לתביעה למתן פסק דין מכוח סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], אין צו להוצאות.
ההודעה לצד שלישי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בפני תביעת שבוב של פיצוי בגין ניזקי רכוש לרכב מבוטח התובעת שהיה מעורב בתאונת דרכים בשעות הלילה המוקדמות בכפר סבא.
במידה ומתרחשת במערכת ההשקיה תקלה כדוגמת טיפטוף חזק מהרגיל או פצוץ בצנור, המערכת מזהה זאת ומונעת את המשך פליטת המים עד לתיקון התקלה.
היא אישרה אמנם כי מקור הידיעה מבוסס על טענת עובדי תחנת דלק סמוכה, שנחלצו לעזרתה ,אולם אלה לא זומנו ע"י התובעת לעדות ועל כן יחול כנגדה הכלל בענין המנעות מהבאת ראיה.
גם אביה של הנהגת אשר דווח בהודעה על התאונה למבטח העיד מכלי שני על הגורם להחלקת הרכב עקב היקוות המים על הכביש, שעליו למד מדבריה של בתו.
...
המסקנה היא כי בהעדר עמידה בנטל ההוכחה הראשוני דין התביעה להידחות כבר מטעם זה. למרות האמור אדרש למעלה מן הצורך לטענת ההתרשלות.
לסיכום לאור האמור ,התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

ביסוד התובענה ניצבה טענתה של התובעת כי רכב מבוטחה, משאית מתוצאת סקניה, עלה באש וניזוק באופן שהיה כרוך ב'אובדן להלכה' – כל זאת מחמת רשלנות הנתבעת, מוסך בו טופלה המשאית לפני ארוע השריפה.
לטענת התובעת, השריפה נגרמה בשל תקלת דלק ו/או נזילה במערכת צנרת הדלק אשר גרמו להיווצרותו של תרסיס דלק; בבואו של תרסיס זה במגע עם אלמנט לוהט או ניצוץ חשמלי, הוא גרם להיתלקחות בחלל תא המנוע ויצר את ארוע השריפה.
לתמיכת התביעה נשמעו עדויותיהם של עו"ד דוד (דדי) שימל – ראש צוות שבוב בתובעת (להלן שימל), השמאי גולדשטיין, מר שחר דדון – שהוצג כמומחה התובעת לגבי סיבת השריפה (להלן דדון או מומחה התובעת), והמבוטח אבו עטא.
אם שווי המשאית 400,000 ₪ והנזק שניתן לזקוף לארוע השריפה הנו 171,964.68 ₪, אזי נזק זה הנו 43% משווי המשאית, הא ותו לא. אם יחושב שווי המשאית בהפחתת הסך של 35,000 ₪ בגין הליקוי במוקד מפרש כוח – כפי ששמאי התובעת קבע שיש לעשות, הרי ששוויה לפני השריפה היה 383,000 ₪ [=418,000-35,000]; הנזק לרכב בעטיה של השריפה הסתכם בסך של 171,964.68 ₪.
בכל הנוגע לפצוי המבוטח בשל ניזקי ארוע השריפה, היה על התובעת לבודד את הליקוי במוקד מפרש כוח ואת עלות תקונו ולגבש החלטה בדבר אומדן הנזק וכדאיות תקונו אך ורק על-בסיס הנזק שניגרם בשריפה.
...
נוכח כל האמור לעיל, שתי חוות-הדעת שנתן השמאי גולדשטיין – באמצעותן ביקשה התובעת להוכיח את נזקי השריפה ולכמת את חלק הארי של סכום התביעה דנן, אינן ראויות לכל אמון ואינן עשויות לשמש בסיס לקביעת ממצא כלשהו.
סיכומם של דברים על-סמך כל האמור לעיל, נדחית התביעה במלוא סכומה.
התובעת תשלם לנתבעת את הוצאות ההליך בסך 7,500 ₪ ושכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסך 35,100 ₪, שניהם בערכי יום פסק-הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת תיחלוף (שבוב) בסדר דין מהיר לתשלום סך של 28,699 ₪, שעילתה ניזקי רכוש שנגרמו, על פי הנטען, לרכב מבוטח התובעת, בעטיה של תאונת דרכים מיום 8.4.17 (להלן גם: "התאונה").
יצוין, כי בגין ניזקי רכב הנתבעים הגישו הנתבעים כאן תביעה נגד התובעת ומבוטחה לבית משפט השלום בפתח תקווה בתיק תא"מ 39629-02-18 (להלן: "ההליך המקביל").
יתירה מזאת, מעיון בתיק המישטרה עולה כי העניין נבדק על ידי המישטרה באמצעות הפנייה לרשות המקומית ושם הוחזרה תשובה מגובה באסמכתה, לפיה במועד התאונה לא נרשמה כל תקלת רמזורים בצומת.
רוצה לומר כי הנחת היסוד היא כי אחד מהנהגים ניכנס לצומת בחסות אור ירוק ברמזור שבכיוון נסיעתו והשני ניכנס אליו עת דלק מופע אור אדום ברמזור שבכיוון נסיעתו.
עם זאת, כאן, שאלה זו לא קיימת בכלל מאחר שרכב התובעת נפגע בחלקו האחורי כאשר הוא עמד לסיים את חציית הצומת ואילו רכב הנתבעים נפגע בחלקו הקידמי.
...
אני קובעת אפוא כי נהג רכב הנתבעים הפר את הוראת תקנה 64(ה) לתקנות התעבורה, ולכן הוא נושא ברשלנות לקרות התאונה.
בהקשר זה, אומר כי אם הנתונים בפניי היו שונים, ולו במקצת, כך למשל אם באותו מקרה, מוקד הפגיעה ברכב התובעת היה בחלקו הקדמי, הרי שהמסקנה עשויה הייתה להשתנות.
התובעת תשלם את המחצית השנייה של אגרת בית המשפט תוך 10 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו