מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת שיבוב בגין נזק לכלי רכב שנגרם משריפה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

כך, נשרפו משטחי עץ רבים במיגרש המשטחים, משרדים וכלי רכב במיגרש אוויס, וכן מבנים תכולה ומלאי במיגרש דלהום.
בסיכומו של דבר, ובהיעדר נתונים וראיות של ממש, אין ליתן משקל של ממש לגירסה זו. סעיף 39 לפקודת הנזיקין קובע על מי מהצדדים חלה חובת הראיה ברשלנות לגבי אש: בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה שהנזק נגרם על ידי אש או עקב אש, וכי הנתבע הבעיר את האש או היה אחראי להבער האש, או שהוא תופש המקרקעין או בעל המיטלטלין שמהם יצאה האש – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי מקורה של האש או התפשטותה, התרשלות שיחוב עליה.
במסגרת תביעתה ותצהירה, פרטה מגדל את הסכומים בהם נשאה בעקבות ניזקי השריפה, זאת לאחר הפחתה בגין ביטוח חסר וכן הישתתפות עצמית של המבוטח.
בעניינינו, אכן אין חולק כי מגדל שילמה בעקבות השריפה סכומים המצטברים לסכום התביעה, אולם יש לזכור כי כוחה של המבטחת אינו יפה מכוחו של המבוטח, וכשם שהניזוק נידרש היה להוכיח את שיעור ניזקו בפועל, כך על המבטחת הבאה בנעליו מכוח זכות התיחלוף לעמוד בנטל זה. אולם אף בלא צורך להדרש לכשל בהוכחת הנזק עליו הצביע ב"כ הנתבע, דומה כי בנסיבות העניין אין מקום להטיל על הנתבע את עלויות כינון הנכס כחדש.
...
אשר לטענות בדבר אשם תורם של מבוטח התובעת, יש לזכור כי הנטל להוכיח זאת מוטל על המזיק (ע"א 663/88 יהודה שירזיאן נ' לבידי אשקלון בע"מ (12.5.93)) ובעניינו הנתבע לא עמד בנטל זה. סוף דבר הוכח באופן המניח את הדעת כי השריפה החלה במגרשו של הנתבע ומשם התפשטה למגרש מבוטח התובעת.
מהטעמים המפורטים לעיל מצאתי להעמיד את הסכום לו זכאית התובעת מאת הנתבע בגין הנזק למבנה על סך 383,626 ₪; בגין נזק לתכולה ולמלאי – סך 492,549 ₪; ובגין שכ"ט מומחים וחוקרים סך של 45,863 ₪.
לאור כל האמור, ישלם הנתבע מר נאסר מורסי לתובעת מגדל חברה לביטוח בע"מ, סך של 922,038 ₪, כאשר סכום זה נושא הפרשי הצמדה וריבית החל ממועד הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית המוגשת ע"י התובעים כנגד הנתבעות, בגין ניזקי שריפה שנגרמו לרכבו של התובע מס' 2 מסוג קיה מ.ר. 7173438 (להלן: "הקיה"), המבוטח אצל התובעת מס' 1 (להלן: "התובעת"), כתוצאה מעלייתו באש של רכב הנתבעת מס' 1 מסוג רנו מ.ר. 3237333 (להלן: "הרנו"), המבוטח אצל הנתבעת מס' 2 (להלן: "הנתבעת"), והתפשטות האש לעבר רכב הקיה.
התובעת מס' 1 שילמה בעבור ניזקי רכב מבוטחה - התובע מס' 2, פיצויים, שבגינם היא תובעת את הנתבעת מס' 2 במסגרת תביעת השבוב מושא פסק הדין , מכוח זכות התיחלוף ע"פ סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981.
משכך, לנתבעת 2 עומדים כל הכלים לבדוק עם מבוטחה את עניין האחריות שלו ואין מקום לידרוש מהתובעים לחפש את הגורם שהוציא את האש.
...
לא מצאתי באמור בחוות הדעת לעניין אפשרות קיומו של חומר נפיץ ברכב כדי להצדיק שינוי המסקנה הנ"ל, זאת מן הטעם הפשוט שלפיו לא הובאה ראיה ו/או בדל ראיה לכך שמדובר שחומר שהונח ברכב עובר למועד הצתת ובנסיבות העניין ואף לנוכח האמור בהודעותיו הנ"ל של עובד במשטרה, אין לשלול את האפשרות לכך שאותו חומר הונח ברכב על ידי אותו גורם שהצית את הרכב בזדון.
אף שהדברים נאמרים מעבר לנדרש כאמור, נוכח המסקנה שהגעתי אליה כאמור, אציין כי גם אם הייתי מגיעה לתוצאה אחרת שלפיה עובד היה אמור לצפות את התממשות הסיכון שבהצתה, לא הרי חשד ממשי ויכולת צפייה של התממשות הנזק כאפשרות קרובה וכמעט וודאית, כחשד ערטיאלי ומוטל בספק להתממשות הסיכון.
סוף דבר על יסוד האמור לעיל ולאור כל המקובץ הריני דוחה את התביעה ומחייבת את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לנתבעות יחד סכום כולל של 10,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד. הסכום הנ"ל ישולמו על ידי התובעים לנתבעות תוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לתובעים, באמצעות באי כוחם, אחרת – ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד תשלומו המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה לשיבוב על סך של 90,340 ₪, אשר הגישה התובעת, המבטחת של הרכב, נגד הנתבעת, המוסך, בגין ארוע שריפה שניגרם לרכב לאחר שטופל על ידי האחרונה.
הנתבעת, היא מוסך כוכב ליין בע"מ, אשר עוסק בתיקון כלי רכב (להלן: "הנתבעת" או "המוסך").
בהלכה הנ"ל, נקבע כי בהצבעה על אפשרות גרידא, שהנזק נגרם עקב היתערבות צד שלישי, אין כדי לשלול את שליטת הנתבע, הדרושה להחלת תנאי זה. במקרה דנן, המבוטח העיד אודות השתלשלות הדברים לפני היתרחשות ארוע השריפה, כי היתפוצץ צנור המים ברכב שלו, הוא הובא למוסך הנתבעת באמצעות גרר ושהה כמה ימים שם עד שרכש המבוטח צנור מים חדש ממוסך מורשה לסוג רכב זה (עמ' 8-9 לפרוטוקול).
...
יוצא אפוא, כי המחלוקת בין הצדדים נסובה סביב שאלת אחריות הנתבעת בגין התרחשות אירוע השריפה.
נוכח המקובץ לעיל, אני קובעת כי התובעת לא עמדה בנטל המוטל עליה כדי להוכיח את תביעתה.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להידחות.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט, על סך של 3,000 ₪, ושכ"ט עו"ד על סך של 7,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעת שבוב בגין ניזקי רכב-רכוש שנגרמו לרכב המבוטח אצל התובעת על רקע תאונת דרכים שארעה ביום 16.11.2021.
בתקנה 49(א) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה") נקבע כי "לא ינהג אדם בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על רווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהיתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה". תקנות התעבורה מהוות מקור לחובות חקוקות, כמו גם לנורמות היתנהגות סבירות ככל שנידרש לצורך העוולות בפקודת הנזיקין [נוסח חדש], התשכ"ח-1968.
כאשר נישאל מר טל על הכיתוב בטופס ההודעה של מר חמו, שם צוין כי פנס בלימה אחד מתוך שלושה ברכב השני פעל בצורה מאוד חלשה, השיב מר טל: "היה לו בגג מן נורה שלא ראו אותה בכלל, היחידה שבערה כפי הנראה. לא היה סיכוי לעצור לשלישי. לא אורות דרך, לא אורות ברקס, כלום" (עמ' 6).
...
בתקנה 342 לתקנות התעבורה נקבע כי "(א) ברכב .. יותקנו שני פנסי בלימה בשני צדי הרכב שאורם אדום והם ייראו .. ובזמן תאורה במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטרים לפחות; .. (ב) מותר שפנס אחורי ישמש גם כפנס בלימה, ובלבד שיהיו בו שני אורות נפרדים ושהאור המראה על בלימה יהיה בעל עצמה חזקה יותר וניתן להבחנה ברורה מן האור האחר". כאמור, על יסוד העדויות והמוצגים שנשמעו והובאו לפניי, אני קובעת כממצא עובדתי כי עובר לקרות התאונה הפנסים האחוריים ברכב השני לא היו תקינים.
לסיכום, הגעתי לכלל מסקנה כי האחריות לקרות התאונה נחלקת בין הנהגים המעורבים.
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, בהתאם לשיעור האחריות היחסי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

זוהי תביעת שבוב שהגישה התובעת בגין ניזקי רכוש שנגרמו לרכב מבוטחה בסך של 97,129 ₪ ותביעה שכנגד שהגיש הנתבע בטענה, כי הוא זכאי לפיצויים מאת הנתבעים שכנגד בגין הנזקים שנגרמו לרכבו בסך של 11,221 ₪.
ראה שרכב המאזדה ניכנס ברכב האודי וכי הוא "נשרף". טען, כי נהג המאזדה ואביו פנו אליו ובקשו כי יעזור להם בטענה כי נהג רכב הנתבע הוא "נהג חדש" וכי רכבו אינו מבוטח.
דיון והכרעה בענייננו, אין חולק כי ארעה תאונת דרכים בין שני כלי הרכב אך השאלה שבמחלוקת היא, מי מנהגי הרכבים גרם לתאונה.
...
לאחר ששמעתי את העדויות משני הצדדים, עיינתי במסמכים שהוגשו ובכלל חוות הדעת ולאור מוקדי הפגיעה ברכבים כעולה מהתמונות ולאור התרשמותי מהעדים ולאחר ששקלתי היטב את כלל טענות הצדדים הן בתביעה העיקרית והן בתביעה שכנגד, הגעתי לכלל מסקנה, כי רכב האודי (של התובעת) אחראי לתאונה בשיעור של 80% ואילו רכב המזדה אחראי לתאונה בשיעור של 20%, כאשר אשמו של הנתבע אינו מקים אחריות ואינו מהווה עילה לתביעה נגדו.
סוף דבר בהינתן כל האמור הנני קובעת כדלקמן: בבתביעה העיקרית – הנני דוחה את התביעה.
בתביעה שכנגד ישלמו הנתבעים שכנגד באמצעות הנתבעת שכנגד (מנורה מבטחים) לתובע שכנגד סך של 9,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה שכנגד (12/5/22) ועד ליום התשלום המלא בפועל, אגרת בית משפט ששולמה בסך 785 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪ כולל מע"מ. הסכומים הנ"ל ישולמו בתוך 30 ימים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו