בית משפט השלום בתל אביב - יפו
ת"א 50919-11-11 דודו נ' משיח ואח'
לפני
כבוד השופטת אורלי מור-אל
תובע
אדמונד דודו
נתבעים
1.בכור משיח, ת.ז. 032087512
2.חיוך השן בע"מ, ח.פ. 5123467415
3.רשת מרפאות חיוך
מטעם התובע: עו"ד יובל חרל"פ.
מטעם הנתבעים: עו"ד גיל רימון.
פסק דין
לפני תביעה לפיצויים בגין נזקים שנגרמו לתובע, בהתאם לנטען, עקב רשלנות רפואית בטיפולי שיניים שבוצעו בפיו.
משכך לטעמו היה צריך להביא לידיעת התובע, כי לא ניתן ליפתור את בעית הלסת התחתונה, כאשר כל רופא סביר יודע שאין מחזקים את עוצמת השיחזור בלסת אחת כנגד לסת "חלשה" כאשר הרכס בלסת התחתונה נספג כתוצאה מתפקוד וטראומה ולא רק מספיגה פיסיולוגית של העידר שיניים.
הנתבעים לעומת זאת מעלים טענה, כי התובע מעלה הלכה למעשה טענה חוזית, אשר בינה לבין עוולת הנזיקין אין דבר וחצי דבר, באשר לעוולת הרשלנות ועוולת הפרת חובה חקוקה לטעמם דינה להדחות, שכן לפי חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט לא נגרם לתובע כל נזק, הנתבעים מדגישים עוד, כי המומחה מטעם בית המשפט לא קבע שהנתבע התרשל אלא שניתן לתובע טפול לא נכון ועל קביעה זו הם מבקשים לחלוק, שכן הסיבה היחידה שלא בוצעה השתלה בלסת תחתונה היא סרוב התובע ולכך לא היתייחס פרופ' יפה המומחה מטעם בית המשפט.
הלכה היא, כי כאשר קיימות מספר גישות טיפוליות, אמת המידה לבחינת רשלנות רפואית מבוססת על שיקול הדעת של הרופא הסביר, בהתאם לנסיבות הקיימות לגבי החולה המסוים ובהתאם לנורמות הרפואיות שהיו מקובלות אותה עת. לעניין זה, ראו ע"א 5787/08 **** קפח נ' מדינת ישראל – משרד הבריאות (מיום 10.08.2010) "פעולת רופא לא תיחשב רשלנית אם עשייתה התבססה על העדפת תפיסתה של אחת מבין האסכולות הרפואיות המוכרות. רופא שפעולותיו סבירות ומבוססות על הנורמות המקובלות בעולם הרפואה, אינו יכול לחוב בגין פעולות אלו על יסוד דיני הרשלנות" (עמ' 9).
...
אבהיר כבר כאן, כי לאחר בחינת טענות הצדדים, חוות הדעת הרפואיות ומכלול נסיבות העניין, באתי לידי מסקנה, כי יש לדחות את תביעת התובע בעוולת הרשלנות והפרת חובה חקוקה ואולם קיבלתי את טענת התובע לעניין הפגיעה באוטונומיה ופסקתי פיצוי בהתאם.
לטענת התובע, בסופו של דבר בוצעו שתלים רק בלסת עליונה כאשר בלסת התחתונה הותקנה תותבת נשלפת.
הנתבעים טוענים שעל התובע לפרט את טענותיו בראש נזק זה, מה גם שהתובע חתם על טופס הסכמה מדעת וכי טיפול בשיקום הפה אינו טעון אישור בכתב, והתובע הסכים לכל הטיפול שבוצע בו, כן טוענים הנתבעים כי בהתאם לחוות דעת מומחה בית המשפט לא נגרם כל נזק וגם משכך דינה של טענה זו להידחות.
התובע ביקש לקבל טיפול רפואי משקם ומקיף שיחסוך לו את הצורך בשימוש בתותבות, הנתבעים הבטיחו לו טיפול כזה, מבלי שערכו את הבדיקות הנדרשות ואת היעוץ הנדרש עם כירורג, שעה שידעו מלכתחילה, כי יעוץ כזה נדרש לצורך בחירת דרך הטיפול ואף תמחרו וגבו כסף על טיפול כזה, מה שחיזק בוודאי אצל התובע את ההיתכנות לביצוע ואולם בסופו של דבר לאחר תחילת הטיפול הסתבר, כי המצג שיצרו הנתבעים, אינו יכול לעמוד והתובע נגרר לטיפול אחר לגמרי אותו סיים במצב כשהיה.
סוף דבר
בנסיבות שהוכחו, ובשים לב לחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט, דחיתי את טענת התובע לרשלנות בטיפולים שניתנו לו על ידי הנתבעים וכן להעדר הסכמה מדעת, קיבלתי את טענת התובע לפגיעה באוטונומיה ומשכך חוייבו הנתבעים לשלם לתובע סך של 45,000 ₪.