מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת רשלנות רפואית נגד רופא שיניים בטענת אשם תורם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעה לפיצויים, בעילה נזיקית של רשלנות רפואית, כנגד הנתבע, רופא שיניים.
לטענתו, יש בהתנהגותה משום אשם תורם.
תרומת העישון למצב השיניים והחניכיים נוסף לכל האמור לעיל, גם לא ניתן להיתעלם מכך שתוצאות הטיפול מושפעות במידה לא מעטה מהיתנהגות התובעת, אשר המשיכה לעשן, למרות שכל הרופאים שטיפלו ובדקו אותה התריעו בפניה שלא לעשות כן – כולל מומחית התובעת עצמה (עמ' 30 שו' 20-30).
...
אני דוחה את טענת התובעת, לפיה, הנתבע לא אמר לה להפסיק לעשן.
טיפולי השורש אני דוחה את טענות התובעת, לפיהן הנתבע גבה ממנה תשלום בגין טיפולי השורש, ובניגוד למוסכם.
סופו של דבר, שאני דוחה את התביעה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי והליכים קודמים בחודש פברואר 2008 פנתה המשיבה הפורמאלית (להלן: התובעת) למרפאתו של המבקש, רופא שיניים במקצועו (להלן: המבקש), אשר הציע לה תכנית לשקום קבוע של הפה והלסת.
בית המשפט קבע כי "במועד ההצטרפות של הנתבע ל-MPS הוא כבר ידע שיש בעיה בכיסוי הבטוחי באליהו, מאחר שהוגשה נגדו תביעה אחרת בבית משפט השלום בתל אביב (ועוד לפני כן הוא קיבל מכתב דרישה)". אציין כי מסיבות השמורות עם המבקש, האירגון לא צורף כצד להליך.
אליהו הגישה לבית המשפט המחוזי ערעור על חבותה על פי הפוליסה במסגרת הודעת הצד השלישי, ואילו המבקש הגיש ערעור שכנגד, הנסב על האשם התורם שיוחס לו. בית המשפט המחוזי דחה את הערעורים, למעט טענה אחת שנטענה על ידי אליהו, ולפיה יש להפחית מסכום השיפוי דמי הישתתפות עצמית בסך 10,000 דולר, בהתאם לקבוע בפוליסה.
בקביעתו זאת, הסתמך בית המשפט השלום על תשובותיו של המבקש בחקירתו הנגדית ואצטט מתוך פסק דינו של בית המשפט המחוזי, אשר הבהיר היטב כי: "לטעמי, בית המשפט ששמע את העדויות הוא שיכול היה להתרשם באופן המיטבי מן התשובות של העד ולהסיק אשר הסיק. [...] לכך יש להוסיף את היגיון הדברים ומה שמציין בית המשפט כי להגשת תביעה בנזיקין ובתחום הרשלנות הרפואית, בספטמבר 2009, בודאי קדמה התכתבות של חודשים מספר לפחות, בהם יכול היה הרופא לדעת ולהתעמק בסוגיית הפוליסה שרכש, גם אם לא עשה זאת בתחילת הדרך. לפיכך, אני מקבלת את קביעת בית משפט השלום, כי במועד הצטרפות הרופא לאירגון הוא כבר ידע על טיב הכסוי של חברת הביטוח, אך לא דאג לבטח עצמו ברצף כנדרש ואף לא טרח להתייעץ או להיתעניין, כפי שהעיד, ולכן אני מוצאת כי קביעת בית משפט השלום לאשם תורם בשיעור של 30% בדין יסודה, ואף על הצד הנמוך, בהיתחשב בכך שכלל לא בדק את הדברים למרות סימני האזהרה והבעיות, שכבר היה מודע להן, לפחות חלקית, בעקבות הארוע הנוסף בגינו נתבע" (הדגשה הוספה – י"ע).
...
לסיכום, אין מקום להתערב במסקנת ערכאות קמא, שפטרו את אליהו מלשפות את המבקש בגין עלות הטיפול שנדרש להחזיר לתובעת.
עמד על כך בית המשפט קמא בענייננו: "סוכן הביטוח העיד, שלא הכיר את פוליסת האחריות המקצועית הקודמת של הרופא, ולכן מן הסתם, וכפי שקבע בית משפט השלום, לא הסביר לרופא את ההבדלים בין סוגי הביטוחים, ואף לא הזהיר אותו מפני הסיכון הכרוך במעבר שכזה. בכך הוכנס הרופא למסלול, אשר קיים קושי להיחלץ ממנו, כפי שאכן עולה מסופו של האירוע. מסקנה זו עולה עם מבחן 'השכל הישר' ומבחן הצפיות של המזיק לעניין הסיבוכים הנובעים מהיעדר אחידות בין סוגי הפוליסות, אשר מן הראוי להבהיר ולהדגיש בפני רוכש פוליסת אחריות מקצועית. וזאת כאשר לאחר המעבר בין הפוליסות על בסיס שונה נוצרה תקופה שבה נמצא הרופא בעודף כיסוי ביטוחי (גם על פי 'אירוע' וגם על פי 'מועד התביעה'), וכאשר עזב, ולא המשיך בפוליסה מסוג 'מועד התביעה' מצא עצמו בחוסר כיסוי מוחלט". על מנת להאריך את תוקפה של הפוליסה לתקופת העבר, באותם מקרים שבהם מבוטח עלול למצוא את עצמו בפני שוקת שבורה, יש באפשרותו להקדים תרופה למכה ולכסות את "החורים" שנוצרו בכיסוי הביטוחי.
לאור האמור, בקשת רשות הערעור נדחית בזאת.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (סגן הנשיאה השופט י' שנלר, סגן הנשיאה ד"ר ק' ורדי והשופט ח' ברנר) בגדריו היתקבל חלקית ערעור על פסק-דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (השופט י' בשן) אשר קיבל, בעיקרה, תביעה נזיקית שהגישו המשיבים נגד המבקש.
רקע והליכים קודמים המבקש, רופא שיניים במקצועו, העניק לגב' תמרה פולטוב ז"ל (להלן: המנוחה) טפול שיניים שבסמוך לאחריו נפטרה, והיא בת 63 במותה.
המשיבים 2 ו-3, ילדיה של המנוחה, והמשיב 4, שהיה בעלה של המנוחה (להלן יכונו יחד: המשיבים), הגישו נגד המבקש, שלא דאג לבטח עצמו בביטוח אחריות מקצועית, תביעה בנזיקין שבגדרה נטען שהמנוחה נפטרה בשל הטיפול הרפואי הרשלני שניתן לה על-ידי המבקש.
בית משפט קמא סמך ידו על פסק דינו של בית משפט שלום בשאלת האחריות והעדר אשם תורם וכן על מרבית קביעותיו בעיניין הנזק.
...
דיון והכרעה לאחר העיון באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות בלי שתתבקש תשובה.
סוף דבר, הבקשה אינה עומדת באמות המידה למתן רשות ערעור ב"גלגול שלישי" ועל כן היא נדחית.
ממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית פסק הדין בגדר פסק הדין נתקבלה תביעת נזיקין של המטופלת כנגד הרופא בגין טפול שיניים, שהחל בפברואר 2008.
לכך יש להוסיף את היגיון הדברים ומה שמציין בית המשפט כי להגשת תביעה בנזיקין ובתחום הרשלנות הרפואית, בספטמבר 2009, בודאי קדמה התכתבות של חודשים מספר לפחות, בהם יכול היה הרופא לדעת ולהתעמק בסוגיית הפוליסה שרכש, גם אם לא עשה זאת בתחילת הדרך.
חברת הביטוח מבקשת כי נלך צעד אחד נוסף לקביעת בית משפט השלום ונקבע, כי היתנהלות הרופא בשנת 2009 אינה מהוה רק "אשם תורם", אלא נתוק הקשר הסיבתי בין רשלנותה ואשמתה, בשל היתנהלות סוכן הביטוח, לבין מצבו של הרופא שנותר ללא ביטוח כנגד תביעת הרשלנות המקצועית.
...
לסיכום- אציע לדחות טענה זו. הוצאות הערעור הערעור התקבל בנושא אחד בלבד וגם הוא בלא שנטען בפני בית משפט קמא, אלא רק בשל כך שעלה במפורש מן הפוליסה, ואילו מרבית הערעור של חברת הביטוח נדחה.
סוף דבר לו דעתי תשמע, כי אז יידחו מרבית הטענות בערעור, למעט סוגיית ההשתתפות העצמית.
עינת רביד, שופטת השופט ישעיהו שנלר –סג"נ, אב"ד אני מסכים לאמור בפסק דינה המקיף והמעמיק של חברתי השופטת עינת רביד, אשר נדרשה לכלל הטענות השונות שנטענו תוך בחינתן ובאופן שאכן המסקנה הינה כי אין מקום להתערב באשר פסק בית משפט קמא, למעט בעניין ההשתתפות העצמית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בעוד שתלונותיו בגין סחרחורות החלו במהלך חודש 1/13, הפעם הראשונה בה צוין עניין השיניים, הוא בתאריך 5/10/13, שם נרשם "נבדק על יד רופא שיניים עקב כאבים בשרירים סוגרת לסת חשד ל T.M.D בחשד לTMJ DYSFUNCTION". זאת ועוד, התובע נישאל לגבי השאלון הרפואי שערך לו הנתבע ביום 7/8/11 (נספח לתצהיר הנתבע – נ/2) שם נרשם כי התובע סובל מכאבי ראש כרוניים ונימצא בבירור אצל נורולוג.
אשם תורם : לו הייתי קובעת כי מיתקיים קשר סיבתי בין טפול השיניים לבין הנזקים הנטענים וכאמור לא מצאתי כי קיים קשר שכזה, היה מקום להטיל על התובע אשם תורם מכריע לנזקים הנטען.
כל אלו מובילים לדחיית התביעה כנגד הנתבע אשר לא הוכח כי התרשל בטיפול הרפואי אשר הוענק לנתבע ולא הוכח כי אותו טפול גרם לכאבי הראש והסחרחורות מהם טען הנתבע כי הוא סובל ולפגמים בשיני התובע.
...
ד"ר שמפנייר בחקירתו, נשאל על מספר בדיקות חריג זה ועל הסתירה לעדות התובע עצמו וידע לפרט רק לגבי 4 בדיקות שביצע לתובע ".. הסיבה הייתה שהבדיקה הראשונה הייתה בדיקה כללית. אחר כך קיבלתי את כל המסמכים, ובשלב השלישי לקחתי מידות של הלסת כדי לראות את צורת הסגירה שלו. ואז נפגשנו לסיכום. ש :בפעם החמישית? ספרתי 4 פעמים. ת: לא, לא. זה, ש: פחות או יותר. ת: זה לא פחות או יותר. זה, ש: אוקיי. ויש לך תרשומת מכל בדיקה ובדיקה? מכל פגישה ופגישה? ת: לא. ש: לא? ת: יכול להיות שיש על המחשב, אבל אני כבר לא. ש: אתה כבר למה? ת: לא עובד. ש: וגם לא נותן חוות דעת יותר? ת: נותן. ש: אז אם יש על המחשב, אז יש עדיין על המחשב. ת: כן" (עמ' 21 שורות 5-24 לפרוטוקול).
כאשר התבקש להסביר קביעתו זו העיד ד"ר שמפנייר כי הדברים נאמרו לו על ידי התובע עצמו וכן העיד כי הגיע למסקנה לאחר שלא הצליח להסיר את ההדבקה משיניו של התובע (עמ' 31 שורות 36-24, עמ' 32 שורות 2-5 לפרוטוקול).
סוף דבר, אני דוחה את התביעה ומחייבת את התובע לשלם לנתבע הוצאות משפט בסך של 6500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך 12,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו