התביעה הופנתה כנגד מדינת ישראל-הבעלים של בית חולים רמב"ם והמעסיקה של הרופאים העובדים בבית החולים, וכנגד קופת חולים מכבי, שניהלה את מעקב ההיריון, בנוסף על בית חולים רמב"ם. במסגרת ההליכים שנוהלו לפניי, התובעים וקופת חולים מכבי הגיעו להסכם פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט, ותוכנו לא הוסגר.
הנתבעת בסיכומיה טוענת, כי כל הטענות להתרשלות המועלות לפני אשפוזה בבית חולים רמב"ם ביום 14.4.2011, מופנות למעשה כלפי קופת החולים ואין שום טענה המופנית כלפי בית החולים.
בסעיף 60 לכתב התביעה נטען כדלקמן:
"התובעים יטענו כי הנתבעות ו/או מי מטעמן נימנעו מלתת להם כל הסבר בדבר הסיכונים הטמונים במצבה הרפואי לאור גורמי הסיכון שבאמתחתה (לרבות הסיכונים הטמונים במחלות רקע והשמנת יתר והחשיבות של ירידה במשקל) ובאי ביצוע בדיקות מתאימות, הן במהלך ההריון, ועל אחת כמה וכמה עת פנתה התובעת לבתי החולים, מספר פעמים, עם תלונות על העדר תנועות עובר." (ההדגשות במקור – א.כ.)
בחוות דעת מומחה התביעה נכתב, כי "מעקב ההריון בוצע במשותף בקהילה (מרפאת קופ"ח מכבי) ובבית חולים רמב"ם (המרפאה להריונות בסיכון גבוה)" (עמ' 2 לחוות הדעת).
...
"
פרופ' זאב בלומנפלד, שטיפל בתובעת במסגרת המרפאה להריון בסיכון גבוהה מסר תצהיר מטעם הנתבעת ובו הצהיר כדלקמן:
"28. בינואר בשנת 2009 בפגישה במרפאה פיברו-וסקולרית מצוין בפרוש 'שיחה על אפשרות של הריון' עם המלצות מרובות לגבי הכנתה, כולל המלצה לירידה במשקל. מצוין בפירוש שאין סימני פעילות לופוס, ומכאן החל תהליך התכנון להריון."
לאחר ששקלתי טענות התובעת בנושא אי מתן הסברים אודות הסיכונים, מצאתי כי דינן להידחות.
מסקנה זו מתחדדת נוכח העובדה, כי התלונה על הפחתה בתנועות היא תלונה סובייקטיבית, כפי ששני מומחי ההגנה העידו לפני ועדותם הובאה לעיל, ואינה תואמת את מצבו של העובר.
לכן אין כל רלוונטיות לרישום זה.
גובה הנזק
משהגעתי למסקנה כי הנתבעת התרשלה, וכי קיים קשר סיבתי בין הנזק לבין ההתרשלות, יש לעבור ולדון בגובה הנזק.
לכן אני סבור כי יש לפסוק במקרה הניצב לפני לתובעת סך של 500,000 ₪ ולתובע סך ש 350,000 ₪, נכון למועד פסק הדין.