בהתאם לתוכנית הטיפול והצעת מחיר של ד"ר פניש, עלות הטיפול הכולל שקום דנטלי של שתי הלסתות ע"י "הרמות שני הסינוסים" ובצוע גשרי חרסינה ארוכים להשלמת כל המשנן הנה בסך 169,000 ₪.
להזכיר מומחה הנתבעות, אשר ציין בחוות דעתו, כי לא הונח לפניו, תעוד קליני או רנטגני על מצבה הדנטאלי של התובעת טרם הטיפול, קבע בחוות דעתו כדלקמן: "...נראה כי ד"ר נוג'דאת עומד במבחן הרופא הסביר למרות שסביר שלמתרפאה היו תלונות מוצדקות אך האם הצדיקו את הטיפול שעברה? תעוד מפורט וברור ברשומות הרפואיות והדמיות נוספות לפני הטיפולים כולם ובמהלכם, היו מועילים ביותר בפיתרון הסוגייה הזו". בהנתן האמור לעיל, יש להסיק, כי הסיבה להמנעות הנתבעות מלהגיש חוות דעת משלימה נעוצה בעובדה, כי אילו זו הייתה מוגשת, הדבר היה פועל לרעתה.
ראשית, משקבעתי, כי קמה לתובעת עילת תביעה מכוח עוולת הרשלנות הרפואית (התרשלות הרופא), אין טעם לידון עוד בשאלה, אם קמה לה גם עילת תביעה מכוח עוולת הרשלנות (העידר הסכמה מדעת) או בגדרי העוולה של הפרת חובה חקוקה (סעיף 13 לחוק זכויות החולה, תשנ"ו – 1996) וזאת מהטעם הפראקטי הפשוט, לפיו בסופו של יום, התובעת אינה זכאית לקבל כפל פיצוי.
...
מדובר בפוליסה מסוג "ביטוח בית עסק מרפאת שיניים/מעבדת שיניים, המיועדת לכסות, בין היתר, אחריות המבוטחת, קרי הנתבעת מס' 1, כלפי צד שלישי. גם ההרחבה הקיימת בפוליסה, לביטוחי אחריות מקצועית של המבוטח, דהיינו הנתבעת מס' 1, מיועדת לכסות עובדים, שאינם עובדי רפואה בגין נזק שנגרם לצד שלישי, בשל שימוש בחומרים, קלקול מכשירים וזיהום משימוש בכלים. הנתבעת מס' 4 גורסת, כי לא היה מקום מלכתחילה להגיש תביעה זו נגדה ולמעשה דין התביעה נגדה להימחק על הסף בשל היעדר יריבות והיעדר עילה. הנתבעות הגישו מטעמן חוות דעת נגדית של ד"ר עימאד אבו אל נעאג' (להלן: מומחה הנתבעות). מומחה הנתבעות מדגיש שלא הונח לפניו תיעוד קליני או רנטגני אודות מצבה של התובעת עובר לטיפול. אילו עמד לרשותו התיעוד הרפואי האמור, היה ביכולתו לחוות דעתו בדבר התוצאה ביחס למצבה הרפואי ההתחלתי של התובעת או על האינדיקציות שהובילו לטיפול. מומחה הנתבעות קבע, כי "לא ברור מהרשומה הרפואית ומההדמיות מה היו האינדיקציות לטיפולו של ד"ר פניש", אשר טיפל בתובעת לאחר קבלת הטיפול הרפואי, מושא התביעה כמפורט לעיל.
התובעת תשלם לנתבעת מס' 4 הוצאות משפט בסך של 15,000 ₪.
יוצא אפוא, כי צד ג' 1 (הנתבעת מס' 1) חייב לשפות את המודיע (הנתבע מס' 3) ב 60% מהסכומים, בהם חויב המודיע, לרבות שכ"ט עו"ד והוצאות, דהיינו סך של 176,400 ₪.
הודעת צד ג' כנגד צד ג' 2 (הנתבע מס' 2) נדחית ללא צו להוצאות.