עסקינן בתביעה לרשלנות רפואית במסגרתה מבקש התובע לפצותו בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו בשל רשלנות הנתבעת "קופת חולים מאוחדת" ושלוחיה.
ביום 16/08/2022 הוגש כתב ההגנה בו הכחישה הנתבעת את הנטען בכתב התביעה, ותמכה את כתב הגנתה בשתי חוות דעת רפואיות: חוות דעת רפואית של ד"ר יאיר סקורניק מומחה לרפואה פנימית, ופרופ' זוהר ארגוב, מומחה בנוירולוגיה, תוך שטענה כי שני המומחים בחנו את נסיבות המקרה והתיעוד הרפואי והגיעו למסקנה לפיה לא חלה התרשלות בטיפול במהלך השנים וכי ניזקו של התובע אינו כנטען על ידו.
הוא טען שם כי הארוע המוחי קשור לתאונת האופניים הואיל ונגרם בשל הטיפול הרשלני שקבל התובע בבית החולים לאחר הניתוח האורטופדי שעבר בעקבות תאונת האופניים, המתבטא באי מתן טפול מתאים של קלקסן (מדלל דם) שגרם לנזק נורולוגי (להלן: "תביעת הפוליסה").
...
ביום 16/08/2022 הוגש כתב ההגנה בו הכחישה הנתבעת את הנטען בכתב התביעה, ותמכה את כתב הגנתה בשתי חוות דעת רפואיות: חוות דעת רפואית של ד"ר יאיר סקורניק מומחה לרפואה פנימית, ופרופ' זוהר ארגוב, מומחה בנוירולוגיה, תוך שטענה כי שני המומחים בחנו את נסיבות המקרה והתיעוד הרפואי והגיעו למסקנה לפיה לא חלה התרשלות בטיפול במהלך השנים וכי נזקו של התובע אינו כנטען על ידו.
ביום 12/05/2023 הגישה הנתבעת את הבקשה דנן בה עתרה לדחיית התביעה נגדה על הסף, ולתיקון כתב הגנתה על ידי הוספת טענה מקדמית לפיה דין התביעה להידחות על הסף בשל השתק שיפוטי.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, בחומר המצוי בפניי ובפסיקה הרלוונטית, וערכתי את האיזונים המתחייבים בנסיבות העניין, דין הבקשה להידחות.
"
הטעם השני העומד בבסיסי קביעתו של השופט סולברג, נעוץ בכך " לא פעם ולא פעמיים, כורתים בעלי דין הסכמי פשרה 'שותקים', כלומר: הסכמים המתייחסים לשורת התוצאה בלבד, ללא קביעות המתייחסות ישירות לפלוגתות הפרטניות שהתגלעו ביניהם במסגרת ההליך. במצב דברים זה, על מנת להחיל את כלל ההשתק השיפוטי, במסגרת ההליך המאוחר, יידרש בית המשפט לנתח את ההסכם השותק, כדי 'לחלץ' ממנו את העמדות שגולמו בו. תהליך 'הנדסה לאחור' שכזה, נראה ככר פורה להתדיינות לא פשוטה, ובסופו רובץ גם הסיכון לטעות; בשים לב למשמעויות מרחיקות הלכת של החלת ההשתק השיפוטי, כמפורט לעיל, סבורני כי יש לנקוט משנה זהירות בהתייחס לטעויות מעין אלה...
אשר על כן, הבקשה לסילוק התביעה על הסף נדחית.