התביעה הגישה לעיוני עמדת קורבן העבירה בשם ליאנא, אלמנתו של אשרף תלתין ז"ל. אלמנתו של אשרף ביקשה שלא לבטל את הרשעתם של הנאשמים, ואף גילתה דעתה שעל האשמים במות בעלה "לשבת בכלא", שכן ניתן היה למנוע את המוות לו היו הנאשמים מקפידים על הכללים.
בסיכום דבריה הוסיפה ליאנא: "...והם צריכים להענש על כך ולשבת בכלא. רק ככה אנשים יידעו להיזהר בעבודה ואולי אסון קשה כמו שקרה לי ולמשפחה שלי לא יקרה לאחרים".
ב"כ הנאשם עתר למאסר לתקופה קצרה בעבודות שירות תוך שהדגיש את הפגיעה שבעונש שיוטל על הנאשם עליו.
הענישה הנוהגת
לנוכח ריבוי מקרי תאונות העבודה הקטלניות בשנים האחרונות, תאונות שפוגעות בעיקר בשכבות מוחלשות בחברה, נכון לנקוט בגישה מחמירה בשלב העונש.
אפנה לדבריו של כבוד השופט י' אלרון:
"כעולה מסקירת הפסיקה שהובאה בגזר דינו של בית משפט השלום, השתת עונש מאסר ממושך לנשיאה בעבודות שירות על מי שהורשע בגרימת מוות ברשלנות, אף בגין רשלנות בעבודה בענף הבנייה, אינה סוטה ממדיניות הענישה הנוהגת.
...
חשוב לציין כי נאשם 1 הודה בכתב אישום מתוקן בעובדות שונות, ואולם חלקו הרלוונטי של נאשם 1 ייקבע לפי נוסח כתב האישום המתוקן שלפנינו, ולא לפי כתב האישום שתוקן בסופו של דבר במסגרת הסדר הטיעון בעניינו של נאשם 1.
לאור כלל האמור לעיל סבורני כי מתחם העונש ההולם בעניינו של נאשם 2 נע בין מספר חודשי מאסר שיכול שירוצו בעבודות שירות ועד ל- 18 חודשי מאסר בפועל, וזאת לצד רכיבי ענישה נלווים.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר למשך 6 חודשים, אשר ירוצה בדרך של עבודות שירות, בהתאם לחוות דעת הממונה מיום 12.4.22 עבודות השירות תבוצענה במשטרת מחוז צפון ותחלנה ביום 19.6.22 הנאשם יתייצב במועד זה עד השעה 8:00 בפני הממונה.